Etarget -közép

Márki-Zay új barátja egy igazi bunkó!

Meg lehet sértődni, a szóhasználat sem cizellált, de Márki-Zay Péter a közélet legaljáról szerzett magának új barátot. A tanárokat veréssel fenyegető volt ácsi polgármester csatlakozik a vásárhelyi műkedvelőhöz.

Azt írja a promenad.hu, hogy Lakatos Béla és Márki-Zay Péter összebútoroztak. Tudják ki az a Lakatos Béla? 
Ő Béla. „Majd ha pofán váglak” – mondta Béla az egyik ácsi pedagógusnak. Majd megfenyegette az iskolát, hogy jövőre egy fillért sem kap. A videó szerint bántalmazott is egy tanárt. Vagyis ez Béla, Márki-Zay Péter új cimborája. 
Kabaré. 
A vásárhelyiek elszabadult hajóágyúja olyan döntéseket hoz, hogy azokat nehéz felfogni, de mondjuk alakul egy egészen csodás álomcsapat, a magyar ellenzék válogatottja. Mert ugye ott van maga MZP, de mellé állt már Hadházy Ákos, aki a bukott LMP, elvérzett elnöke volt, akit még sajár párttársa is gyűlölt. Aztán most itt van Lakatos Béla, akinek erősen gyanús, hogy indulatkezelési problémái vannak. A bukott ácsi polgármester egy vállalhatatlan figura, de Márki-Zay meg tudta magyarázni 
Jelentős vezetői múlttal rendelkezik, polgármester is volt és iskolaigazgató volt 8 éven keresztül, tehát valóban van olyan munka, amit mi nagyon szívesen bíznánk rá. Pályázatírástól kezdve hasonló feladatokig, fejlesztési feladatokig”, úgymond „a cigányság érdekében”.
No, de mit gondol MZP arról, hogy Lakatos útja botrányokkal kikövezett ösvény? 
Azt gondolom, hogy nyilván egy személyes, kulturális sajátosság, azt lehet mondani.
Értjük!
Tehát a polgármester szerint is egy büdös bunkó, de ez nem gond, mert egy cigányról van szó és esetében ez sajátosság. Furcsán integrálná a cigányokat Márki-Zay. Persze az is lehet, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy a műkedvelő szerint a származás felmentés, vagyis egy romának többet megengedhetünk, mint magunknak. 
Márki-Zay közösséget vállalt egy bunkóval, aki tanárokat fenyegetett. Madarat tolláról, embert barátjáról. 

Megjegyzések