Etarget -közép

Ungár Péter nagyot nőtt a szemünkben

Ez korrekt volt Péter! Bravó!
A koronavírus az elmúlt két napban megmutatta, hogy ez tényleg semmi más, csak egy gyermeteg mese.
„Sokszor hallottunk az elmúlt években arról, hogy milyen fontos az európai szolidaritás és az európai értékek. Hallottuk a tanmeséket arról, hogy az EU centrum-országai, például Németország és Hollandia milyen fejlettek, milyen jó helyek, olyannak kéne lennünk, mint ezek az országok. Ezek az országok ugyanis a mese szerint szolidárisak, nem nacionalisták, Európában gondolkoznak és alapvetően csodálatos helyek.
A koronavírus az elmúlt két napban megmutatta, hogy ez tényleg semmi más, csak egy gyermeteg mese. Az első: a német köztévén lement egy adás arról, hogy a szörnyű nacionalista lengyelek lezárták a határaikat, és csak olyan munkavállalók mehetnek át a határokon, akiknek munkaszerződésük van. Ez a német köztévé riportere szerint szörnyű nacionalista dolog, hiszen rengeteg német idős és beteg ember támaszkodik a lengyel gondozókra, és hogy szemmel láthatólag a lengyeleknek nem számítanak ezek a beteg, idős emberek, és aláássák az európai szolidaritást. Vagyis nem az a probléma, hogy a német beteg- és idősápolás évtizedek óta erre a németnél olcsóbb és kiszolgáltatottabban foglalkoztatott kelet-európai munkaerőre épített, és hogy százezrével vannak lengyel (és ne legyen kétségünk: magyar) ápolók az egészségügyben és az otthoni gondozásban, akik szerződés nélkül dolgoznak, hanem az a baj, hogy koronavírus miatt nem tudnak jönni.
Ráadásul olyan becsmérlő és arrogáns módon fogalmaz a német köztévé a lengyelekről, ami Európán kívüli kontextusban politikailag inkorrekt rasszizmus lenne és következményei lennének. Itt amúgy van egy üzenetem a német köztévének: a magyar és lengyel gondozó, aki miatt valamennyire működik a német jóléti állam, nem tagja a két ország kormánypártjainak, nem az ellenség, hanem EU-s állampolgár, akiket szerződés nélkül foglalkoztatni nem igazán illik az »európai értékek« szlogenhez. A második hír, szintén az előző két napból: Németország és Hollandia megvétózta az EU tervezett koronakötvény konstrukcióját, egy közös eszközt arra, hogy az eurózonában közösen finanszírozzák a vírus elleni küzdelem egy jelentős részét.
Ráadásul a holland pénzügyminiszter azt mondta indoklásként, hogy az EU készítsen egy jelentést, hogy melyik országnak hogyan keletkezett pénzügyi tartaléka és ebből vonjanak le tanulságokat. Magyarul, az a holland álláspont, hogy amíg ezrek halnak meg Olaszországban és Spanyolországban, arra van idő, hogy egy jelentés keretében kioktassanak mindenkit, hogyan kell jól kormányozni. Nem véletlenül mondta a portugál kormány erre azt, hogy ez a »visszatérő kisstílűség teljesen aláássa az EU-t.« Ebből is látszik, hogy mi a valóság, amit a fejlett nyugat meséje elfed: nemzetállami önzést és kioktatást.”
 Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Megjegyzések

  1. Hazaáruló Brüsszel kollaboráns gender otvar , ehhez a cikkhez mellékelni e kellett volna pártja a volt lmp , jelenleg ki tudja milyen gitt egylet ( szavazók nuku ) Parlamentbeli szavazását a kormány eddig meghozott intézkedéseinek meg hosszabbításáról !
    Nem szabad bedőlni neki !
    Szavazat szerzés a célja semmi más , az elmúlt évekbeli nép ellenes tettei a bizonyíték , a balliberáltkomcsi-szadeszes fáról pottyant képződmény- nem változik ,célja (hatalom) érdekében bár milyen bőrbe képes belebújni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az, hogy valaki megvilágosodik, elkezd tisztán látni, ráadásul ezt még le is meri írni, nem bűn, sőt! A történelem folyamán volt már rá példa bőven, hogy valaki változtatott korábbi álláspontján. Nem kell messzire menni, erre Magyarországon is akad példa a történelem folyamán.

      Törlés
  2. Cunci mokus petyuci annyit se érsz mit a WC be pottyantott szagos izé !

    VálaszTörlés
  3. Amiket leír, azok tények. És nagyon jó és bátor dolog, hogy ki meri mondani őket.

    VálaszTörlés
  4. Nem kéne dörgölőzni az éppen aktuális mainstreamhez. Ellenben karakánul ki kellett volna állni a vészhelyzeti törvény soron kívüli tárgyalásáért Csárdival és a másik kettővel együtt. Hiteltelen banda vagytok. A tettek minősítenek.

    VálaszTörlés
  5. A papáját 1971 k. barátomnak mondhattam. Rendes ember volt. Csodálkoztam volna, ha a fia kommunista.

    VálaszTörlés
  6. Biztos kapott otthon egy-két kijózanító taslit az anyukájától, hogy fejezze be azt, amit eddig csinált.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése