Etarget -közép

Csúnyán megbukott az ellenzék

A gusztustalan vádaskodás megkapta méltó jutalmát!
Az idő egyértelműen megcáfolta a baloldal alaptalan vádjait
Hiába szurkolt a baloldal a koronavírus-járványnak, és hiába kiáltott diktatúrát minden lehetséges alkalommal, az idő egyértelműen bebizonyította, hogy az ellenzékre akkor sem lehet számítani, amikor emberek élete a tét.  
Nem volt olyan baloldali párt, politikus, megmondóember, aki ne próbálta volna meg elhitetni a magyarokkal, hogy a járvány miatt bevezetett rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet nem a diktatúra kiépítését szolgálta volna. Ma már tudjuk, hogy ezek a megnyilvánulások egytől egyig hazugságok voltak, de azért elevenítsük fel, hogy miként állt a kérdéshez a Momentum.
A Magyar Nemzetnek adott interjújában Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ordasat hazudott az elmúlt tíz év tüntetéseiről.

„A Momentum 2021. december 24-re kormányzóképes lesz. A 2006-os események – amelyeken én még Fidesz-szimpatizáns középiskolásként vettem részt – sokkal durvábbak voltak, aminek a radikális részét akkor is elítéltem. Az ellenzéki polgárok békésen tüntettek az elmúlt tíz évben, remélem, a fideszes polgárok is így tesznek majd, és békés marad a magyar társadalom, ha adott esetben 2022-ben kormány- és rendszerváltás lesz” – vélekedett Fegyőr.
De valóban így történt-e?
Csakhogy egy példát említsünk: május elején a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség három ember ellen emelt vádat a Parlament előtt 2018 decemberében tartott demonstrációkkal kapcsolatosan hivatalos személy elleni erőszak miatt.
A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a vád lényege szerint a 2018. decemberi Kossuth téri demonstrációkon a vádlottak üveget, pirotechnikai eszközt dobtak a Parlament épületének védelmére felsorakozott rendőri sorfalra, és eltalálták a rendőröket, továbbá lökdösték a sorfalat, hogy áttörjenek rajta. Erőszakos magatartásukkal akadályozták a rendőröket jogszerű eljárásukban.
Fekete-Győr továbbá képes volt felsorolni az összes hazugságot, amit a koronavírus-törvény miatt a Soros-hálózat és a baloldali, liberális média kitalált:
„Az elmúlt napok tükrében sajnos egy ilyen ember Orbán Viktor is, a járvány vámszedője, aki arra használja fel a koronavírust, hogy beszüntesse a magyar parlamentet, és a kétharmados mameluk többségét még utoljára felhasználva egy személyben kormányozhasson. Nem a vírus végéig, hanem határozatlan ideig, csak Isten tudja meddig. A Fidesz hatalmi céljai előtt eddig is kevés korlát volt: ezek egyike az volt, hogy a kormányfőnek hétről-hétre szembe kellett néznie a parlamentben a magyar nyilvánossággal és válaszolnia kellett a képviselők kérdéseire. Mától ez sem lesz, csak rendeletek, az igazságot kideríteni próbáló újságírókat pedig börtön fenyegeti majd”.
Ehhez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni, csak egy kérdés maradt: mikor kér bocsánatot?
A Momentum nagyasszonyai, Donáth Anna és Cseh Katalin európai parlamenti képviselők is kitettek magukért.
Donáth is felszállt a diktatúravonatra, szerinte ugyanis: „Átlátszó érv, hogy mindaddig ne szóljunk, amíg a Fidesz nem kezd el a rendeleteivel egy putyini diktatúrát működtetni. Pont azért kell szólni, hogy nehezebben tudjon visszaélni a helyzettel, a kétharmadnál is koncentráltabb hatalmával.”
A botmixeres Cseh Katalin pedig ekképp látta a dolgokat: „Elképesztő látni azt, hogy a kormány egy soha nem látott egészségügyi és gazdasági veszélyhelyzet kellős közepén továbbra is csupán saját hatalmának megerősítésére törekszik, továbbra is a jogállami normákat totálisan figyelem kívül hagyva törekszik ellenfelei ellehetetlenítésére – és ráadásul egyáltalán nem foglalkozik az igazán fontos problémák megoldásával.”
Karácsony Gergely főpolgármester mérhetetlen pártja, a Párbeszéd is odatette magát.
Barabás Richárd szerint „nem a koronavírus-járvány megfékezése és nem a magyar emberek védelme Orbán Viktor elsődleges célja, hanem diktatúrájának teljes, módszeres kiépítése.
A lánglelkű politikus Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert is gyalázta.
„Gulyás Gergely, bocsánatot kérek, de szedd már össze magad, és légy államférfi, ne úgy viselkedj, mint egy utolsó kamaszfiú, aki azt se tudja, hogy került a kormány mögé. Kösz”.
Mindenki kedvenc Szabó Tímeája is hozta a tőle elvárható szintet, minősíthetetlen stílusban értekezett Orbán Viktorról:
„Orbán Viktornak nem az emberek jóléte és segítése, nem a szakértelem, nem az ország felvirágoztatása volt a fontos, hanem az eszement mennyiségű lopás és az, hogy olyan ostoba, talpnyaló, szervilis emberekkel vegye körbe magát, akik nem mernek szembe menni semmilyen embertelen és arcátlan intézkedéssel.
A Párbeszéd botránypolitikusa, Tordai Bence is topon volt. A Facebookon azt írta: „Az aljadék Fidesz a járványveszélyt ismét politikai bosszúra használja! A védekezés döcög, a válságkezelés sántít, de ha az ellenzéki önkormányzatok kicsinálásáról van szó, akkor szárnyalnak Orbánék. A Párbeszéd nem hagyja ezt annyiban! Már dolgozunk a megfelelő jogi ellenlépéseken.”
Így álltak hozzá tehát a járvány elleni védekezéshez a baloldali politikusaink.
Bocsánatkérés mikor várható?
A baloldali Jobbik gáncsoskodásáról ITT, a Gyurcsány-párt botrányos nyilatkozatairól ITT és a megszűnés szélén álló MSZP félrebeszéléseiről ITT írtunk bővebben.
www.888.hu




Megjegyzések