Etarget -közép

Merkel üzent: vegyék komolyan, mert komoly!

Óva intette a koronavírus-járvánnyal szembeni könnyelműségtől honfitársait Angela Merkel német kancellár szokásos szombati videóüzenetében. 
A vírus továbbra is komoly veszélyt jelent – figyelmeztetett a kancellár.
Vegyék komolyan, mert komoly – ismételte meg a válság kezdetén, március elején mondott szavait.
Elmondása szerint „könnyen elfelejtjük, mert Németország eddig meglehetősen jól jött ki a válságból, de ez nem jelenti azt, hogy védve vagyunk, hogy a veszély elhárult.
Hogy ez mennyire így van, jelzi, hogy egyes területeken újra felütötte a fejét, és rohamosan terjed a járvány
– fogalmazott.

Angela Merkel szerint a vírus terjedésének megfékezésében a politika mellett minden egyes állampolgárnak is felelőssége van.
Továbbra is társadalmi kötelességünknek kell tekinteni, hogy valamennyien felelősek vagyunk mindannyiunk sorsáért, azért, hogy mindannyian betartsuk a szabályokat: a távolságtartást, a száj és orr védelmét nyilvános helyeken és a gyakori kézmosást – tette hozzá.
A járványokért felelős németországi Robert Koch Intézet szombati jelentése szerint az elmúlt 24 órában 687 új koronavírus-fertőzést észleltek az országban, és ezzel az összes fertőzések száma 193 243-ra emelkedett. A járvány halálos áldozatainak száma hattal nőtt, és elérte a 8954-et.
Merkel a júliusban kezdődő féléves német EU-elnökség egyik fő feladataként határozta meg, hogy Európa megerősödve kerüljön ki a koronavírus-válságból, és képes legyen megfelelni a rá váró kihívásoknak.
Mindazonáltal Németország feladatai messze túlnyúlnak a világjárvány leküzdésén – mondta.
A kancellár szerint Berlin „korunk három kulcsfontosságú kihívásának” megoldásáért fog dolgozni. Első helyen említette a klímavédelmet, másodikon a digitalizációt, végül hogy Európát kifelé cselekvőképessé tegyék.
www.888.hu

Megjegyzések

  1. Neki azt sem hiszem el amit kérdez. Viszont van olyan aki szavahihető, mert az évek során bizonyított.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése