Etarget -közép

Apáti Bence: A baloldal eljutott a gödör aljáig

 Szabó úrnak ezúton is hosszú életet kívánok...

Az utóbbi idők legizgalmasabb politikai innovációja a gazda és traktor nélküli gazda- és traktoros tüntetés. És ezzel lényegében a baloldal eljutott a gödör aljáig, hiszen amit augusztus 20-án és azóta is művelt-művel Szabó Bálint okleveles eltűnőbajnok és futóbolond, az leginkább egy Rejtő Jenő-könyv nyitójelenetére hasonlít.

Csak viccesebb.

A jelenleg Szegeden dolgozó és időnként kámforrá való képviselő az elmúlt héten indított egy komolyabbnak nevezhető médiakampányt; a haladó sajtónak és a maroknyi reménykedő ellenzéki kemény magnak ígért mindent, fűt, fát, paripát, de elsősorban 1800 traktort. Azt mondta, soha nem látott gazdatüntetést fog szervezni, Budapestet ellepik majd a mezőgazdasági gépek, a kormány pedig meg fog bukni. Lett is odaát az Orbán-gyűlölő nyilvánosságban akkora csodavárás, hogy csak.


 

Ebben egyébként nagyon jók, valódi munka helyett általában ülnek, szomorkodnak, gyűlölködnek, reménykednek és csodát várnak, valamint újabb és újabb messiásokat kezdenek követni. A csoda persze nem jön, a messiásokról meg kiderül, hogy futóbolondok. Augusztus 20-án viszont az ígért munkagépekből és gazdákból nem lett semmi, Szabó viszont a rögeszmés őrültekre jellemző magabiztossággal, szépen vasalt fehér ingben és selyem nyakkendőben nyilatkozott lényegében mindennek és mindenkinek, és arról beszélt, hogy nincs baj, ugyan a traktorok nem indultak el, de ettől függetlenül a tüntetés egy valóságos sikertörténet, hiszen legalább kint vannak a jó levegőn. Vagy valami ilyesmi.

A képviselő úr mondandóját nem mindig könnyű követni. A kijelentései nem kimondottan arattak osztatlan sikert, volt, aki üvöltözni kezdett vele, volt, aki fel akarta pofozni, a tüntetők többsége pedig, miután szembesült azzal, hogy se gazdák, se munkagépek, Szabó meg egy címeres ökör és egy beteges hazudozó, szépen hazaindultak. Szabó viszont maradt, és a mai napig ott is van, bár kissé le lett gatyásodva. Mármint tényleg.

Csütörtök este már nem nyakkendőben fogadta a sajtó képviselőit, hanem egy viseltes rövidnadrágban, pólóban, láthatósági mellényben és mezítláb. Állítása szerint a cipője éppen mosásban.

(Ezen a ponton mindenképpen szeretném figyelmeztetni a nyájas olvasót, semmilyen körülmények között ne rakja mosógépbe az öltönynadrághoz kiválasztott bőrcipőjét, mert tönkremegy.) A magabiztossága viszont megmaradt.

A Fidelitas által a tüntetés helyszínére vitt játéktraktorokról pedig öntudatosan kijelentette, hogy a tüntetés céljaival egyetértő szimpatizánsok vitték oda. Hát persze. Szabó úrnak ezúton is hosszú életet kívánok, remélem, még sokáig velünk marad és sok ilyen vidám programot fog nekünk szervezni.

Apáti Bence - www.magyarnemzet.hu