Etarget -közép

Taposóaknát tesz magának az ellenzék

 Normááális? – kérdi Besenyő Pista bácsi.

Ha Gyurcsány lapja, a Nyugati Fény címoldalán öles betűkkel Pintér Sándort szidja, és a pedagógusokkal történt méltatlanságokkal foglalkozik, akkor annak minimális lehet az igazságtartalma. Akkor pláne, ha történet egy momentumos figurához kapcsolódik, aki jobban szeretne polgármester lenni, mint rendes ember.

p>

Ezért aztán mindent elkövet, hogy ingyenreklámot csináljon magának olyan narratívában, amelyben nagyokat lehet rúgni a kormányba. Át akarja verni a választókat azért, hogy politikai babérokat tudjon besöpörni jövő júniusban. Hogy le tudja váltani a csepeliek által már kétszer polgármesterré emelt Borbély Lénárdot.


 

„Leszámolás: Pintérék kirúgatták állásából a kollégáiért kiálló pedagógus.” Szem nem marad szárazon. Majd a Nyugati Fény-cikk első mondata így szól: „Mintha nem lenne így is hatalmas tanárhiány." Természetesen, az állításokból egyetlen szó sem igaz. Pintér Sándor nem rúgatta ki Dukán András Ferencet iskolájából, s nincs hatalmas tanárhiány, sőt kicsi se Magyarországon. (Az adatokból mindjárt meg fogják látni.)

Előbb azonban Dukánt idézem, hogy a tanévkezdés küszöbén hogyan hergeli a szülőket, a gyerekeket a kormány ellen. „Múlt héten a Fidesz sunyin kirúgatott a tanári állásomból, mert kiálltam meghurcolt kollégáimért. (…) Engem, az utolsót, aki még kitartott, a tiltakozás kezdete után több mint 250 nappal, most elbocsájtottak.”

Az egyik kommentelő óvatosan megkérdezte: „Biztos hogy minden órát meg tartottál? Csak azért, mert vannak olyan diákok, akik azt mondják hogy nem jártál be dolgozni! (sic!)”

A diákok jól tudják, Dukán december óta nem tartott órát, mondván, még nem helyezték vissza kollégáit az állásukba.

A dolog úgy nevetséges, ahogy van. El lehet képzelni, mi lenne azokkal a gyerekekkel, akiket olyan tanárok tanítanak, mint Dukán, aki egyik napról a másikra polgári engedetlenséget folytat, mert valami neki nem tetszik. Mi lesz azokkal a nebulókkal, akiket a csepeli iskola az adott tárgyban Dukánra bízott? Semmi. Csőd, tudatlanság. Azt mondja Dukán: „Tíz éve vagyok a pályán, a tanítást, különösen az osztályomat pedig elmondhatatlanul szeretem. De nem hagyom megtörni magam, tovább küzdök a jobb Magyarországért, ahol az oktatás szabad és szolidáris.” Képzeljék, mit csinálna ez a momentumos provokátor, ha nem szeretne tanítani, és nem szeretné a galádul magára hagyott osztályát. Arról nem szólva, hogy a polgári engedetlenség mint olyan, nem létezik. Aki nem végzi el a munkáját, az egész egyszerűen törvénytelenséget követ el. Az ilyen embert nem a tárcát irányító miniszternek kell kirúgatnia az állásából, hanem egyszerűen a munkáltatójának fel kell neki mondania. Ez történt. Minden más momentumos hőbörgés, tanévkezdéshez időzített háborgás, ellenséges hangulatgerjesztés.

Ugyanis minden, amit az ellenzék, élén Dobrevvel, Barkóczi Balázzsal, a DK oktatási árnyékminiszterével, a momentumos kordonbontókkal mond a pedagógusokról, az egyszerűen hazugság. Csak saját létezésüket akarják vele igazolni. Valódi mondanivaló híján botránykeltéssel akarnak kampányolni.

Annak ellenére nincs alapja, hogy naponta mantrázzák az ellenkezőjét. Éppen Rétvári Bence államtitkár szögezte le, hogy rendben kezdődhet idén is a tanév. „Sem az előző tanév végén, sem a nyári szünetben nem következett be az a felmondási hullám, amire a baloldali pártok és szakszervezetek buzdították a pedagógusokat. A szakszervezetek úgy mentek el szabadságra, hogy ötezer tanár fog az új pedagógus-életpályatörvény miatt felmondani a nyáron. Ehhez képest a közel 170 ezer főből alig pár százan szüntették meg a jogviszonyukat. Ez azt jelenti, hogy csak tizedszázalékokban mérhető a felmondók száma, miközben a pedagógusszakokra 67 százalékkal több hallgatót vettek fel, mint tavaly.”

A csepeli momentumos történet csak arra jó, hogy az ellenzék Gyurcsányostól, Nyugati Fényestől, momentumostól megint jól pofára essen. De legalább hazugságaikkal fölhívták magukra a figyelmet, hogy mindenki értesüljön, milyen aljasok, és mekkorát fognak bukni.

A háborúban egymásnak raknak taposóaknát a szemben álló felek. Ők saját maguknak teszik le őket, majd önként és dalolva rálépnek. Ezek akarnak a hatalomhoz jutni.

Normááális? – kérdi Besenyő Pista bácsi.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarhirlap.hu

Megjegyzések