Etarget -közép

Kikacagja Magyart a 2,5 millió Orbán-támogató

Kiderült a titok!

Magyar Péter szombati tüntetésével beállt azok sorába, akik beismerték, hogy nem tudják megdönteni az Orbán-kormány. Növelték azok bizonytalanságát, akik abban reménykedtek, hogy majd Magyaron keresztül lehet valamit keresni a honi demokrácia színpadán. De ahány megszólaló, annyi kétely, pedig ez nem kormánypárti videó volt, hanem a Telex képes tudósítása.

S bár ugyancsak a Telex címben harsogja, hogy a tüntetés hatására az egész hatalmi elit megrettent, a valóságban ennek nyomát sem látni. Az ellenkezőjét viszont annál inkább, amit a Nézőpont közvélemény-kutatása is fényesen alátámaszt. A februárihoz képest ugyanis a Fidesz támogatottsága változatlan, 47 százalék. Magyar Péter leendő pártja viszont (13 százalék) holtversenyben van a DK–MSZP–Párbeszéd hárompárti koalícióval (13 százalék) és a Kétfarkú Kutya Párttal (11 százalék). Az átalakulás legnagyobb vesztese a Momentum, amely a bejutási küszöböt sem éri el (négy százalék).


 

Hogy tehát ki rettent meg igazán Magyar Péter fellépésétől, azt Gyurcsány Ferenc és Kunhalmi Ágnes Facebook-posztjából lehet pontosan kiolvasni. Gyurcsány azt mondja, hogy ők azok közé tartoznak, akik az Orbánnal szembenálló ellenzék teljeskörű együttműködését és nem megosztását, pláne nem leváltását sürgetik; illetve akik kisebb sikerek és hatalmas nehézségek, kudarcok közepette töretlenül küzdenek mindezekért [Orbán hatalmának megdöntéséért] hosszú évek óta.

Kunhalmi: „Egy dolgot azonban tisztán látni kell: legkésőbb 2026-ban a jelenlegi választójogi törvény miatt koalíciós kényszer lesz, és ezt, ha valaki, akkor Magyar Péter úr is tudja. Az »oszd meg és uralkodj« politikája miatt Orbánnal szemben több mint 2,5 millió szavazót összehozni nem egyszerű feladat.” Egy biztos, elfogadhatatlan, „akik az Orbánnal szembenálló ellenzék teljeskörű együttműködését és nem megosztását, pláne nem leváltását sürgetik”. „Szeretném leszögezni, hogy bárminemű koalíció a következő országgyűlési választásokra számomra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandóak együttműködni.”

Az adatokból jól látszik tehát, hogy Magyar Péter a baloldal tortáját szeleteli tovább, méghozzá jó combos szeletet hasítva ki belőle, miközben a Fidesz támogatottsága változatlanul magas.

Magyar Péter a nagygyűlésen a saját követőit is félrevezette, a Kossuth téren összegyűlt tömeg nagyságából olyan következtetést volt le, mintha az a létszám elegendő lenne a kormány megbuktatásához, utalva arra, hogy ennyien még a Békemeneten sem voltak. Magyar Facebook-posztjában kijelentette: „Április 6. után már semmi sem lesz úgy, mint eddig volt. Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat. Ma elkezdtük a közös munkát. A haza minden előtt." Csakhogy ez nem más, mint egy nagy lózung. A kormánydöntési szándékkal színre lépő ember ugyanis éppen azt követelte, hogy maga a kormány adja vissza a hatalmat és a választás lehetőségét a népnek. Ami nem jelent mást, mint annak beismerését, hogy a hatalom demokratikus, választásokon való megszerzése számára is megoldhatatlan.

Akkor minek is ez a tüntetés, tessék mondani? Ha nem azért, mert ez maga a Kész átverés sorozat egyik gyatra epizódja. Szánalmasan még a megdönteni akart Orbántól is ellopva egy ötletet, azt kérve, hogy a következő alkalomra mindenki hozzon még két embert. (Orbán annak idején csak egyet kért – a szerző.)

A résztvevők tanácstalanságát mutatja, hogy sokan kérdezték, lesz-e atombomba? „Barátaim, az atombomba mi vagyunk, a magyar nép” – hangsúlyozta Magyar. Kiemelve, ne tőle várják a változást, ő csak egy szikra, amely elindíthatja a változás motorját. Aztán ismét jöttek a lózungok: „Vissza kell vennünk a falvainkat és a városainkat. Fel kell szabadítanunk az országot.”

Hogyan? Mint Ukrajnában? Fegyverrel? Polgárháborúval? Vérben gázolva?

Miközben nevetségesen meghirdette Gyurcsányék programját. Lezárja a jogállamisági vitákat, megígérte, hogy hazahozza a visszatartott uniós forrásokat. Csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Magyar Péter szerint konstruktív, de kritikus párbeszédre van szükség az EU-val. Ami Brüsszelben csak úgy lehet, ha igent mond a migrációra, a genderre és a háborúra.

Attól ugyanis, hogy Magyar Péter kéri, még nem fognak megváltozni az Európai Unió és az Egyesült Államok globalista érdekei. Az ilyen felvetéseket leginkább csak kikacagják.

Ahogy Magyar Pétert is kikacagja az a több, mint 2,5 millió ember, aki Orbánt kitartóan támogatja.

Horváth K. József

A szerző újságíró

www.magyarhirlap.hu

Megjegyzések