Etarget -közép

Kitiltaná Brüsszel a rendezvényt, amin Orbán Viktor is részt vesz

Rettegnek a jobboldali jelenléttől a brüsszeliták.

Idén Brüsszelben kerül megrendezésre a NatCon konferencia. A konferencia saját leírása szerint olyan közéleti személyiségeket, újságírókat, tudósokat és diákokat hoz össze, akik megértik, hogy a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez, valamint azoknak az egyedi nemzeti hagyományoknak az újjáélesztéséhez, amelyek egyedül képesek egy népet összekötni és virágzásukat elősegíteni. A rendezvényen a konzervatív politika olyan, a nemzetközi színtéren is ismert szereplői vesznek majd részt, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Éric Zemmour francia elnökjelölt, Gerhard Müller német bíboros, Nigel Farage volt európai parlamenti képviselő és Suella Braverman korábbi brit belügyminiszter.

 

A rendezvény annyira kiverte a biztosítékot, hogy Brüsszel szocialista polgármestere, Philippe Close arra buzdította a rendezvény helyszínét adó létesítményt, hogy mondják le azt. Ez többek között azért is érthetetlen, mert a brüsszeli rendőrség már közölte a szervezőkkel, hogy bíznak abban, hogy bármilyen tüntetést kezelni tudnak.

A polgármesteren kívül baloldali csoportok is megpróbáltak nyomást gyakorolni a helyszínre, hogy ne valósulhasson meg az esemény.

A NatCon egyik társszponzoráló intézménye, az Mathias Corvinus Collegium (MCC) és az intézet Brüsszeli agytrösztjének vezetője már reagált is az antidemokratikus nyomásgyakorlásra.

Brüsszel városát a szólásszabadsággal és a demokráciával szemben ellenséges erők szállták meg. Brüsszelben antifasisztának álcázott fasiszták vannak, és a szólásszabadságot feláldozzák az intolerancia oltárán. Tragikus és szégyenletes módon nyilvánvalóvá vált, hogy a brüsszeli politikai intézményrendszer aktívan együttműködik a baloldali szélsőségesekkel, hogy megakadályozzák a politikai eszmék és vélemények szabad kifejezését a városban

– fogalmazott Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője. A professzor azt a következtetést vonta le az eseményekből, hogy „az Európai Unió szívében vallott kudarcot” a polgárok gyülekezési jogának megőrzése és a politikai eszmék szabad megvitatása. Az ismert szociológus szerint a konferencia ellenzőinek fel kellene ismerniük, hogy a szabadságot nem lehet megszüntetni.

Manninger Miksa - www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések