Etarget -közép

Tragédia: Huszonkilencen haltak meg a felújításon kitört tűzvészben + videó

Elképesztő! Egy felújítás közben keletkezett a tűz, az áldozatok számáról egyelőre biztosat nem lehet mondani, a számuk még emelkedhet.


 

Az isztambuli Besiktas negyedben lévő 16 emeletes épület földszintjén található Masquerade nevű szórakozóhelyet a reggeli órákban kezdték el felújítani, amikor tűz keletkezett, amiben rengetegen meghaltak – mondta Davut Gül isztambuli kormányzó, hozzátéve, hogy egyelőre nem tisztázott, hogy mi okozta a tragédiát. 

 

 

Gül hozzátette, hogy a tűz áldozatai vélhetően a felújításban részt vevő munkások. Az esettel összefüggésben már öt embert előzetes letartóztatásba helyeztek, a nyomozás pedig folyamatban van. Az letartóztatottak között van a szórakozóhely vezetője és a felújítások menedzsere is. 

Az áldozatok száma a délután folyamán rohamosan nőtt, a kormányzói hivatal pedig folyamatosan frissíti az adatokat. Isztambul újonnan megválasztott polgármestere, Ekrem Imamoglu a közösségi oldalakon fejezte ki részvétét.

Törökország elnökét, Recep Tayyip Erdogant is értesítették a tragédiáról, miután telefonbeszélgetést folytatott Ali Yerlikaya belügyminiszterrel.

Borítókép: Rengetegen meghaltak egy törökországi tűzvészben (Fotó: Europress/AFP/Ozen Kose)

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések