Etarget -közép

Péter élete

„Nem én vagyok a Messiás, ne kövessetek!”– szólt Péter a köré gyülekező tanítványoknak, de azok csak nem mentek.  

„Szerintem te vagy, én tudom, mert követtem már egy párat”– kiáltotta a tömegből egy MMM kitűzős, kék szalaggal felpántlikázott karakterszínész. „Akkor elnézést, egy pillanat, most én beszélek”– szólt ismét a körülötte éppen árvízvédelmi munkálatokon serénykedőknek Péter–„majd én megmondom nektek, ki a gazdasági bűnöző, s ki a III/III-as! S most eredjetek, hozzátok lányaitokat!”


 

Akár filmkritikát is írhatnék a Péter életéről, hiszen állócsillagát legfeljebb az angol– vagy inkább a német– humor bírná el, így pedig olyan hollywoodi a felemelkedése, hogy azt másképp nem lehet értékelni. Éppen csak azért nem hívhatjuk Briannek Pétert, mert utóbbi kifejezett messiástudattal várja el, hogy a világ minden eseménye körülötte forogjon, legyen szó árvízvédelmi munkáról, amely megzavarja az ő – rendkívül fontos – live-ját, de még a valóság szövete is éppen a megfelelő irányba hajlítható tetszés szerint, hiszen egyik nap hős, másnap pártállami besúgó az, aki a feleségéről terhelőnek vélt hangfelvételeket készít.

Ismerjük ezt a fajta messiást. Vagy inkább kegyes istent, ahogy Xerxész hivatkozik magára a 300-ban. mindenki dobjon félre mindent, ha beszél, hiszen az ő szava nem csak törvény, de az éppen aktuális örök igazság. Ami természetesen már a múltra is kihatással van. Ha Magyar Péter szerint most már mindig is szabályos volt túlárazott szerződéseket kötni egy konkrét, bejáratott partnerrel, akkor természetesen ez soha nem is volt bűncselekmény. Aki pedig ezt megkérdőjelezi, arra vár a Szeretetminisztérium és a 101-es szoba. És persze a kegyes mellett éhes isten is, nem olyan szokatlan, hogy szekták, vallások vezetőinek, esetleg istenségeknek néha egy-egy (kora alapján vélhetően) szűz lányt adnak át. Így szerencsére holnap is felkel a nap belpest felett.

Na de nézzük, mit adtak nekünk a rómaiak! VIP-egészségügyet, 6 milliós havi fizetést kényelmes munkával, lehetőséget egy igencsak nagypolgári életmódra, közbiztonságot, jó oktatást. Demagógok! Én majd hozok nektek 1 milliós minimálbért, meg tetszőleges skandináv országról elnevezett oktatási rendszert és hőmérőt! Főleg hőmérőt.

Mert aki jól figyelt, az tudja, csak az a demagógia, amire a messiás azt mondja. Csak a messiás tagadja messiás mivoltát, de ha belátja, hogy ő a messiás, akkor is tényleg ő az. A messiás személye a baloldalon tehát (már rég) nem a személytől magától, hanem a befogadótól függ. Ezek a befogadók pedig bármit befogadnak: Őszöd igazságbeszéd volt, MZP jobboldali, Karácsony kompetens, (csak) együtt sikerülhet, és azt is, hogy hamarosan előkerülnek azok a hangfelvételek, amelyek eredetileg nem készültek el, de mivel nem szólt elég nagyot az első (és eddigi utolsó), ezért most már mégis készültek olyan hangfelvételek, amelyek valójában nem készültek, és bizonyítják valamilyen NER-es bűnösségét. Értik, ugye? Egyszerű. A könnyebb tájékozódást pedig az is segíti, hogy vannak ilyen pártállami besúgók, akiket III/III-asnak hívunk és ezek az ismerőseikről, barátaikról és akár saját feleségükről is felvételt készítenek. Ők Péter szerint rossz emberek. Kivéve Péter, mert ő ilyet nem csinál, egyszerűen csak megbotlott mosogatás közben, és felvett néhány beszélgetést, amit aztán gondosan eltárolt. Majd még egyszer-kétszer-tizenkétszer megbotlott, ezúttal mondjuk porszívózás közben és készített – állítása szerint – egy rakás hangfelvételt, amelyeket elrejtett.

Persze mi csak élcelődünk, hiszen ha tudnánk, amit ő tud… Minden más lenne, hiszen mint elmondta, ő egy utolsó senki volt, ezért semmihez nem volt köze. Így hallott arról, hogy mások hogyan csináltak csúnya üzleteket másokkal, akik nem ő.

Érti, kedves Befogadó? Ő nem messiás, csak egy egyszerű ember, aki hibátlan, csodákat tesz, hazugsággá változtatja az igazságot és ugyanígy fordítva és ő messiás. Ez ilyen egyszerű.

Fotó: Hatlaczki Balázs/PS

Szalai Szilárd

www.pestisracok.hu

 

 

Megjegyzések