Etarget -közép

Friderikusz leoltotta a Hír TV-s műsorvezetőt

Friderikusz Sándor viharosan, néhány adás után távozott Simicska rádiójától, a Music FM-től, a Bors értesülései szerint egy szállodában veszett össze a rádió egyik vezetőjével a szerződésbontás előtt.

A hivatalos közlés szerint a vasárnap délelőtti műsor azért szűnt meg, mert a hallgatók inkább zenét akartak a műsorsávban. Ez egy hihető magyarázat, ám aki hallgatta az utolsó adást, amelyben Friderikusz egy birodalmi csillagromboló erejével lőtt a Hír TV egyik verebére, az hajlamos más ok-okozati összefüggésbe hozni a rádióműsor elkaszálását. Fridi a Privátszféra háziasszonyát, Péterfi Juditot kritizálta szokatlanul élesen.
Őszintén szólva rádióműsorban én még így leosztani senkit nem hallottam, de Friderikusz egyszerre szólt a békemenetes nyugdíjas, a momentumos aktivista és a csalódott jobbikos szívéből is: kevés idegesítőbb médiaszemélyiség van ma a placcon Péterfi Juditnál.
Ilyeneket vágott a hölgy fejéhez: riporteri tevékenységét az érdeklődés teljes hiánya jellemzi, közhelyes kérdéseket tesz fel, kifejezőkészsége szegényes, stílusa bárdolatlan: olyanokat kérdez, hogy „mi a franc?”. De a showman szóvá tette azt is, hogy a riporternő a műsor fő attrakciójaként hatszor is átöltözik egy vidéki forgatás alatt.
Friderikusz véleményével cégen belül azért lehetett egy kis probléma. Egyrészt Simicska sokat költ a Privátszférára és a csaj ruháira, mert ez a produkció növeli az olyan politikusok imidzsét, mint Varga-Damm Andrea vagy Szél Bernadett. Márpedig a kritizált adásban a Hír TV üdvöskéje éppen a tulajdonos kedvenc polgármesterjelöltjével, Márki-Zay Péterrel készített interjút a Hódmezővásárhelyi választás előtt. Másrészt a médiatulajdonosok általában nem szeretik, ha a portfólión belüli kollégák savazzák egymást.
Ettől függetlenül, ha Péterfi Judit magamutogatását egy magamutogatásban világrekorder teszi szóvá, akkor abban már tényleg van valami.
Szikszai Péter - www.magyaridok.hu

Megjegyzések