Etarget -közép

Egy újabb liberális megvilágosodás

Hernádi Judit szerint a helyzet cseppet sem vicces. Bár nyilván az volt 2002 és 2010 között, amikor MSZP-SZDSZ kormányok „boldogították” a nemzetet, hiszen akkor önfeledten nevetgélt a megboldogult Heti Hetesben, igen visszafogott kritikákkal illetve a Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai nevével fémjelzett gyászkorszakot.

Bezzeg az azelőtti, és az azutáni Orbán-kormánnyal már nem bánt ennyire kesztyűs kézzel a színművésznő. A HVG-nek adott interjújában Hernádi elmondta, hogy évekig naivan hitt abban, hogy változás történik az országban, és van értelme a véleményalkotásnak. Ahogy fogalmazott, „frappáns megmondásokkal igyekeztek a jelenségek lényegére rávilágítani”.
A művésznő ugyanakkor amiatt is dohog, mert „beszorították a baloldalra” (vajon miért?), pedig elmondása szerint sosem szimpatizált a szocialistákkal, de ettől ő még baloldali érzelmű. Hernádi mindezeken felül ellenzéki forradalmat vizionál, igaz – például Korózs Lajossal ellentétben – abban már nem kíván részt venni.
A lényeg azonban csak ezután jön. „Úgy látszik, az ország kompatibilis Orbán Viktorral” – jelentette ki Hernádi Judit.
A tisztelt művésznőnek ezek után csak azt tudjuk javasolni, hogy vesse össze ez utóbbi mondatát azzal, hogy ennek ellenére szeretnének „forradalmat” csinálni, az ország és a választók akaratával szemben.
Ennek az eredménye lenne csak az igazi liberális önkritika!
Teveli Zoltán - www.magyaridok.hu

Megjegyzések

  1. Kedves Hernádi Judit művésznő!
    aki a kedvenceim közé tartozik köszönöm a közelebbi ismertetőt, amiről soha nem tudtam semmit. Én egy idősebb korosztályt képviselő hölgy vagyok, aki elég közelről ismerte meg a forradalmat és annak következményeit, tudom mit jelent. Ne kívánjunk könnyelműen egy hirtelen romba döntött országot, ami csak sok év alatt jöhet rendbe valahogy. Ha a forradalom utáni sok év nem olyan volt,mint amit megálmodtunk, annak az volt az oka, hogy az új vezetők a romok eltakarításán dolgoztak : a nem kívánt emberek likvidálása, majd a felsorakozó pozícióért jelentkező nem éppen megfelelő irányítók beállítása.. Ami igazán Bp-et is a régi fővároshoz hasonlóvá tette az utóbbi pár év. Minden nehézség, amit annak nevezünk az utóbbi években, sokkal könnyebb, szebb, mint egy forradalom utáni évtized, vagy akár két évtized A rom eltakarításhoz sok idő kell és arra érdemes, országát "szolgáló " vezetőt is nehéz találni. Nem részletezem tovább kedves Judit Ön is tudja mit is produkál hétköznapi életünk. Tehát Önök, akik munkájukban segíthetik az ország fejlődését forradalomról soha ne álmodozzanak, helyette a művészetükkel a nézőközönséget lelkesítsék az alkotó munkájukban, mert Ők azok, akik szebbé tehetik országunkat akár vezetőkről, akár egyszerű dolgozókról van szó. " Forradalomról " soha ne essen szó, abban Ön is egy kicsit lelkileg belehalna családjával együtt.
    Elnézést, hogy elmondtam gondoltaimat.
    További jó munkát az eddigiekhez hasonló sok sikert kívánok.
    Szívélyes üdvözlettel egy tisztelője:
    Bakos Lászlóné " Forradalmat többé soha ne " jelszóval.
    .

    VálaszTörlés
  2. Mindig tudtam hova tartozik... Magyarellenes, liberális nézeteivel távozzon inkább külföldre. Mit keres itt nálunk..?

    VálaszTörlés
  3. A kompatibilitást jól látja a nagy borjú szemeivel!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése