Etarget -közép

Miért szelfizik egy jobboldali celeb Kálmán Olgával?

Néhány kérdés a megfelelési kényszerről.
Most nem Kálmán Olgáról lesz szó. (Na jó, egy kicsit.)

Inkább Németh Kristóf színművészről, de talán nem is róla, hanem egy jelenségről.
Kálmán Olga mostanában videókat forgat, vagy az RTL Klub celebsimogató műsorában vendégeskedik, ahol a műsorvezetőnek látszó személyek mély részvéttel a szemükben a Hír TV-ből való távozásáról kérdezgetik, közben olyan celebekkel spanol, mint Alföldi Róbert vagy Németh Kristóf. Kálmán Olga Facebook-oldalára felkerült egy videó is a politikai celeb és a színészcelebek nagy találkozásáról, amelyen Németh-tel kedvesen bohóckodnak elvtársias légkörben.
Ha Alföldi és Olga egymással bratyizik egy rihi-röhi reggeli showműsorban az RTL-en, abban az égvilágon semmi hír nincs. Összeállnak, mint két kicsi legó vagy valami ilyesmi, érthető, lapozzunk!
Ám Németh Kristóf más eset, hiszen ő gyakran tűnik fel a polgári jobboldal rendezvényein, én magam legutóbb Kötcsén láttam, tehát ha nem a szintén abban a faluban nyaraló Gyurcsányhoz (Kálmán Olga kedvenc interjúalanyához) igyekezett – és nem tévesztette el a házszámot -, akkor van rá halvány esély, hogy nem egy szokásos vérlibsi színészt tisztelhetünk benne.
Na, de akkor meg mire ez a nagy közös videózgatás Olgával? (Pláne, hogy ilyen minőségű videókat óvodások töltenek fel az Instájukra.) Elromlott Németh Kristóf „barát-ellenség”-felismerő rendszere? Színművészünk nem tudott odafigyelni Kötcsén a miniszterelnökre, mert épp sorban állt Németh Szilárd pincepörköltjéért? Esetleg sorozatszerepet osztanak az RTL-en, mutatni kell, hogy ő egy pártok felett álló személyiség? What the Fuck? – kérdené a művelt székely.
Kálmán Olga eddigi újságírói munkássága alapján kockázat nélkül kijelenthető, hogy sose volt a polgári értékek gyémántfokozatú támogatója. Tehát ha Németh Kristófnál nem múló szenvedély a jobboldali gondolkodás, akkor maximum egy olyan videóban kellene együtt szerepelnie Kálmán Olgával, ahol, mondjuk, szamárfület mutat neki. (Közbevetőleg kérdezem: Alföldi szelfizne-e valaha Földi-Kovács Andreával a Hír TV jelenlegi műsorvezetőjével? Válasz: soha!)
Miközben a jobboldali és a baloldali média keményen kultúrkampfol (Hajrá, Szakács Árpi & OJD!), és épp arra tolódna a narratíva, hogy talán nem kéne annyira betojni a libsi művészeti erőfölénytől, akkor miért is vállal fel egy nemzeti értékrendű celeb egy Stockholm-szindrómás, megfelelési kényszeres videózgatást pont a liberális sztárműsorvezetővel, aki egyébként rühelli a polgári oldalt?
Nemrég foglaltuk vissza az einstandolt Hír TV-t a libsiktől, hogy visszaadjuk a jobboldali nézőknek. Talán ne mi törölgessük már Olga könnyeit!
Kétharmados jó reggelt kívánok a későn ébredőknek!
Szikszai Péter - www.magyaridok.hu

Megjegyzések