Etarget -közép

Lajos levele

A politikának is megvannak a maguk tragikus figurái. Itt van mindjárt Bokros Lajos, aki évtizedek óta abban a meggyőződésben jár-kel a világban, hogy ő egy kikerülhetetlen tényező, akit a Jóisten is megmondóembernek teremtett.

Lajosunk legendás csomagjával szerezte meg a köz utálatát még Horn Gyula minisztereként, amit (mármint az utálatot) azóta is sikeresen őriz. A Sargentini-vita előestéjén ezt írta közösségi oldalán (vélhetően Orbán Viktornak): „Fél az önkényúr. Vonít a rühös eb, mert szorul a hurok. […] Elolvastam a Sargentini-jelentést, ami máris olyan híres, mint öt évvel ezelőtt Tavares szövege. De vajon mennyire megalapozott? Bátran kijelenthető, hogy száz százalékig […]”
Már ennyiből is látni, hogy hősünk mentális állapotában nem következett be számottevő javulás. Sőt! Eddig sem voltam nagy véleménnyel a Modern Magyarország nevű gyülekezet első emberéről, ezt most újfent megerősíthetem. „[…] Örüljetek, fiúk, hogy Sargentini asszony kizárólag a jogilag alátámasztott bűneiteket sorolja – folytatódik a Bokros-szózat.
– Mi lenne akkor, ha a jogszabályok megkerülésével vagy megsértésével jellemezhető gonosz és cinikus magatartásotokat ostorozná? Majd a jövőben, a magyar társadalom egyszer elkészül ezzel […]”
Szegény Lajos! Miután csomagtalálmányát az Alkotmánybíróság annak idején szőröstül-bőröstül megsemmisítette, jó ideig elbujdosott a nyilvánosság elől, és csak a 2010-es választás előtt merészkedett elő. A Magyar Demokrata Fórumhoz szegődött, ahol az eltévelyedett Dávid Ibolya elnök asszony uniós politikust csinált belőle, sőt később miniszterelnök-jelöltté is tette. (Nyerni ugyan nem nyert, ellenben megszűnt az MDF.)
„[…] Egyelőre várjuk, hogy megbukjatok Európában” – zárja mostani levelét a kaján ember.
Szegény.
Pilhál György - www.magyaridok.hu

Megjegyzések