Etarget -közép

Hogyan kell hülyének nézni a nézőket?

Bíró Marianna, a 168 óra újságírója az ATV hétfő esti műsorában ismét iskolapéldáját mutatta be annak, hogyan kell hülyének nézni a nézőket.

A téma a parlament volt, ahol Ungár Péter LMP-s képviselő a tandíjról igyekezett értekezni napirend előtt. Mivel azonban hozzászólása közben párttársai demonstrációs táblákat mutattak föl, mintegy illusztrálva Ungár mondandóját, amelyen Orbán Viktortól származó tandíjellenes mondatok voltak, Kövér László házelnök megállította a felszólalást.
Az LMP ugyanis nem kért engedélyt a házbizottságtól a szemléltető eszközök használatára, ezért figyelmeztetett a jogsértő magatartás beszüntetésére. A zöldek azonban makacsul ragaszkodtak a rendbontás fenntartásához, így arra a napra a házelnök kizárta őket az Országgyűlés munkájából.
Nos, ez volt a jeles topik, amivel a tévés műsor foglalkozott. Liberális csatornáról lévén szó az ember már meg sem lepődik, hogy a tereferében ezúttal sem azt állították be „bűnösnek”, aki a jogot megsértette, hanem azt, aki betartatta. Akik egyébként a jogállamiság állítólagos hiánya miatt – Sargentinivel egyetemben – deresre húzzák Magyarországot.
A mi jó Bíró Mariannánk úgy oldotta meg a jog által elé emelt bökkenőt – előre bocsátva: szereti, ha szakmailag pontos valami –, hogy egyszerűen átlépett rajta, nem vett róla tudomást. Gondolván, a hülye néző úgy sem tudja, miről van szó, ezért besózza az agyát, hogy a végén Kövér László legyen a fekete seggű. Az átlépős csel után jó Marianna elmondta, hogy szerinte miért tulajdonítunk annak jeleltőséget, hogy a magyar parlamentben ezeket a táblákat bemutatták. „Nincs rajtuk semmiféle sértő tartalom.”  „Mi ebben a ház rendjét megzavaró?” – szúrt oda Kövérnek, felelősnek állítva be azért, mert a minden parlamenti pártra kötelező házszabálynak érvényt akar szerezni.
Olyan ez, mintha – miután az oroszlán leharapta a kezét a ketrecbe jogsértőn benyúló látogatónak – arról szépelegne, mosdatva a szerencsétlenül járt, de mégiscsak ludas szerecsent, hogy pedig milyen jó dolog az állatokat simogatni, hiszen csökkenti a magas vérnyomást.
Vagy a szexuális élet normális körülmények közötti örömeiről beszélne azután, hogy például Párizsban járva egy 2-3 fős migráns csapat váratlanul abuzálta őt a Diadalív árnyékéban.     
Sorolhatnám még a további extrém példákat, amelyeket Bíró Marianna bicskanyitogató érvelése fakaszt az emberből. Csak azért nem teszem, mert ezek a félremagyarázások sajnos nemcsak őrá jellemzők. Szinte nincs a csatornának olyan beszélgetős politikai műsora, amelyben ne akarnák hasba akasztani a tájékozódáshoz való jogát éppen gyakorolni akaró nézőt. Sajnos mindegy, kérdezői vagy kérdezetti minőségben szólalnak-e meg a balliberális oldal képviselői. Hiába látta ugyanazt a jelenséget, hiába olvasta ugyanazt a szöveget, volt részese egyazon eseménynek, egyszerűen képtelen arra, hogy azt valósághűen reprodukálja. Úgy, ahogy az megtörtént.
Most is csak annyit kellett volna mondani Bíró Mariannának: igaz, ezt írja elő a házszabály, akkor Kövér Lászlónak – tetszik, nem tetszik – azt be kell tartania. A jogszabály ugyanis rá éppúgy vonatkozik, mint Ungár Péterre vagy az LMP-re, akik szintén pontosan tudták, hogy amit csinálnak, az tilos, mégis megtették!
Ahogy azt is tudják, hogy jogtiprással, erőszakoskodással soha nem fognak eredményt elérni. Mégis megteszik, mert igazából gondolat kellene! A többség által akceptálható, lélekig hatoló, hitelesen elmondott gondolat. Ami nincs. Helyette maradnak a Bíró Marianna-féle arcátlanok, akik elpirulás nélkül igyekeznek hülyíteni bennünket. Mi pedig igyekszünk naponta ellenállni, s jó példával elöljárni.
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu/

Megjegyzések

  1. Ez a gender köcsög és lumpen libsi társaik azt hiszik ezzel a viselkedéssel sikerül szavazókat szerezni, kik majd pártjukat vissza tartják a latrina mélyére sülyedéstől!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lumpen??? Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum igzgatójának a fia. Nagyon gazdag családban nőtt fel, a már elhunyt Ungár András rendkívül ügyes üzletember volt az édesapja., akinek a húga Ungár Klára liberális képviselő volt!

      Törlés

Megjegyzés küldése