Etarget -közép

(Sas)kabaré! – Ők lopnak, de Orbánra mutogatnak

Az kiabál, akinek a háza ég – idézhetjük a mondást Sneider Tamás május óta Jobbik-elnök legfrissebb nyilatkozata nyomán. El nem tudják képzelni, mit talált ki ez a „pengeagyú” mocsárlakó: le fogja tolvajozni Orbán Viktort. Mintha eddig nem ezt tették volna. Úgy fest, Sneidernek egy fél évet kellett gyűjteni az erőt, hogy nagy bátran kiálljon az Index nyilvánossága elé és kijelentse: „Amint megjelenik Orbán Viktor a parlamentben, az ő szemébe fogom mondani, hogy tolvaj”. Nem ők a tolvajok, ugye, akik Simicska pénzét nejlonzacskóba csomagolt rántotthúsnak nevezve lopták el intézményesen a törvény szeme elől, mosták tisztára, adományként befizetve a párt kasszájába, hogy a lopott pénzből legyőzzék Orbánt. Kabaré! Pontosabban: Sas-kabaré!


De van itt még nagyobb tétel is.
Sneider ugyanis nyilván nem vette észre, hogy ebben az interjúban az elnök valójában a Jobbikot írta le a legnagyobb tolvajnak. Azt erősítette meg, amivel Vona már a néppártosodás kezdetétől fogva igyekszik elvarázsolni, hülyíteni a szavazóit. Cél a nemzeti oldalon összegyűjtött szimpatizánsok voksait átlopni a baloldalra, hogy a megtévesztett nemzeti érzelmű emberekkel hozassák saját nyakukra a patás ördögöt. A magyarok ugyanis jól tudják, hogy a patás ördög maga Gyurcsány meg Vona, akit most éppen Sneider alakít, nem Orbán Viktor, akit a ballibek előszeretettel azonosítanak vele.
Sneider-tolvaj ugyanis leszögezte, hogy a Jobbik „keresztény elkötelezettségű, nemzeti párt”. Aztán szépen bebizonyította az ellenkezőjét. Kiderült, hogy a Nemzeti Ellenállás nevet viselő kiáltványuk szépségtapasz csupán, mögötte pedig nem győzik a szövetségeseket keresni a bal oldalon, mert – mint mondja nyájasan – „a párbeszéd hívei vagyunk”. Aztán elmagyarázza, hogy miután a Jobbik számára az LMP „elfogadhatóan változott az elmúlt időszakban”, ezért összefogásra készülnek a magát az alapszabályában is baloldali, liberális pártként definiáló XXI. századi párttal. A frigy megerősítésétől az LMP oldalán sem zárkóznak el. Sőt, Sneider kijelentése – „Kevés olyan dolgot tudnék mondani, amiben markánsan különböző állásponton vagyunk az LMP-vel” – nekik is nagyon rokonszenves. Az elnök a Momentumot is csak úgy tolja el magától, hogy másik kezével már vissza is húzza, hiszen „nem tudjuk, mi lesz egy év múlva”. Nem azt mondja a gyakran szélsőliberális gondolatokat megfogalmazó Momentumra, amely hazánk legádázabb uniós ellensége, a vérliberális, migránspárti Guy Verhofstadt szíve csücske, hogy szóba sem állnak velük, hanem azt, hogy majd meglátjuk egy év múlva, mi lesz.
Sneider-tolvaj azonban nem áll meg – az egyébként a világ legnagyobb kamujaként felfogható – XXI. századi pártok simogatásánál, amivel ugye el akarják őket különíteni a kútmérgező XX. századiaktól, a papíron a Jobbik szerint is a honi politikai közélet mételyeként emlegetett DK-tól és MSZP-től. A helyzet azonban itt is épp az ellenkezője annak, mint amit hazudnak. Szavakban ugyan elhatárolódik tőlük a nagyon „keresztény, nemzeti” párt, „Velük a Jobbik nem szerepelhet közösen a választási lapon”, jelenti ki sunyin Sneider. Ám nagyon is támogatják őket azzal, hogy például Budapesten egyetlen ellenzéki jelölt ellen sem indítanak versenytársat. Úgy tesznek, mintha a Jobbik ott se lenne. Lehet átlátszó módon pénzhiányra hivatkozni, ám a Jobbik egyáltalán nem a templom egere, hiszen az exalelnök Volner János évi 2,7 milliárdos állami pártellátmányról beszél.
Száz szónak is egy a vége: lehet Orbán Viktort gyalázni, de látnivaló, hogy az igazi tolvajbanda a szemünk előtt dolgozik. A fenti hazudozás módszerével lopják át a becsapott nemzeti lélekből leadott szavazatokat a baloldalra. Szerencsére több százezren április óta már hátat fordítottak nekik, s újabbak is készülődnek. A (patás) ördögűzők már nem vesznek részt a tűzoltásban.
Ég is a ház rendesen.  
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések

  1. szegény sneci.. veszélybe került a kis vityilló fenntartása? :D

    VálaszTörlés
  2. Józsi Papa !

    A Te időd is lejárt !
    Mehetsz a purgatóriumba !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése