Etarget -közép

Sargentini újabb támadást indított Magyarország ellen!

A legutóbbi fejlemények tükrében fontos lenne, hogy az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács még a helyzet további romlása előtt napirendre vegye az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított eljárást - mondta Judith Sargentini zöldpárti európai parlamenti képviselő Brüsszelben.

"Az utóbbi két hét során azt láttuk Magyarországon, hogy a hatóságok menedékjogot adtak egy elítélt tolvajnak, Macedónia volt miniszterelnökének, a Közép-európai Egyetem az összeomlás szélén áll, a kormányzathoz hű médiát pedig az Orbán Viktor kormányfő szövetségese által vezetett alapítvány irányítása alá vonták"
- közölte a magyar jogállamiság állapotáról szóló jelentés készítője.
"Ha az autokrácia ilyen fokú keveréke nem elég ahhoz, hogy a tanács lépjen valamit, akkor mi lehet az?"
- tette fel a kérdést Sargentini az MTI-hez is eljuttatott közleményében.
"A tanácsnak össze kell szednie magát, és meg kell vitatnia a magyarországi jogállamiságról szóló jelentésünket, mielőtt a helyzet tovább romlik"
- fogalmazott.
A képletesen atomfegyverként is emlegetett jogállamisági eljárást az Európai Parlament kezdeményezte szeptember 12-én a Sargentini-jelentés elfogadásával.
Az ügy innen a tagállamok kormányait tömörítő testülethez, az Európai Unió Tanácsához került, hivatalos meghallgatás még nem volt.
A miniszterek tanácsa négyötödös többséggel dönthet majd arról, hogy szerintük valóban fennáll-e a veszélye a közös uniós értékek sérülésének Magyarországon.
A hetes cikk többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely az uniós alapértékek súlyos és rendszerszintű megsértése esetén végső soron akár az érintett ország szavazati jogának felfüggesztésével vagy más komoly szankcióval is járhat, de ehhez az összes többi EU-tag egyhangú támogatása szükséges az állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tanácsban, amit az elemzők szinte kizártnak tartanak.
https://windofchange.blogstar.hu/

Megjegyzések

  1. Roppant egyszerű a helyzet. Orbán aki a legnagyobb károkat tudja okozni a mai Eu s nagy tőke vezérelt liberális mainstreamnak. Már sikerült Orbánnak leválasztani a néppárton belül a búzáról az ocsut, az az a keresztény és (vagy) konzervatívoktól egy lépésre eltávolodtak az néppárti megtévesztő, valójában liberális beépített ügynökök! ha sikerül a mai mainstreamot leváltani, akkor teljesen világos lesz a helyzet. Aki nem illik a néppártba annak bizony nagy valószínűséggel át kell ülni a liberálisokhoz. Nem lesz mellé beszéd mismásolás, és gyorsan kikerülnek akik néppártinak vallják magukat, miközben 99% ban a liberálisokkal szavaznak. na ezt nem akarja a mai mainstream. Egyrészt mert foggal körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz és a nagy tőke pénzéhez! Másrészt tudják, hogy ha nyílt lapokkal kell játszani, azzal hatalmasat bukhatnak. Így bármi,,,, még egyszer, BÁRMI áron elakarják érni hogy kiszorítsák ha kell az össze ellen hangot akár teljesen törvénytelen, vagy az Eu s jogtól merőben elhajló módon is. Err egyre több példa van már. A liberálisok stratégiája már régen az, hogy megbélyegzéssel, náci, fasiszta, rasszista, stb révén kizárják az ellen hangokat, az alternatívájukat a játéktérből. Orbán viszont úgy tudott megjelenni az Eu színterén, hogy nem volt szüksége a liberális játéktérre. Így nem tudták honnan kizárni. Orbán és a V4 ek kitaposták az utat a liberálisok által uralt játéktérbe, és ma már az osztrákok az olaszok és egyre többen érzik hogy azon az úton stabilabb a talaj. Nem volt más választása a liberális mainstreamanak mint behívni a játékterébe hogy megpróbálja egy új technikával kontrolálni. Olyan megfoghatatlan dolgokkal akarták kizárni az ellen oldalt, mint a jogállamiság, ami teljesen nevetséges, hiszen kinek kiknek a jogalkalmazását tartja valaki a 100% ban követendőnek? Illetve hogy lehet ezt megszabni alapnormaként. Vagy az Európaiság, ami szintén egy amorf és képlékeny massza, tekintettel az eltérő kultúra hagyomány történelem okozta behatások formaalakító hatására. Nos ez sem jött be. Most iszonyat besz@rva akarnak valamit kezdeni a helyzettel, hiszen bent vannak a játékmezőbe, egyre erősödnek, és az Európai társadalmak is egyre inkább érzékelik az új hangot, ami kedvesebb a fülüknek! Így most mindenre elszánva, bármi áron, igyekeznek elnémítani őket. Főleg Orbánt aki a legnagyobb egyénisége az egésznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá Viktor!Mindenben egyet értek a levél íróval! Ne hagyd magad Viktor veled vagyunk!

      Törlés

Megjegyzés küldése