Etarget -közép

Történelmi léptékű döntést hoztak Orbánék

A kórházak teljes adósságát kifizeti a kormány.

A kórházak teljes adósságállományát átvállalja a kormány. Az EMMI tárcavezetője jelentette be, hogy pontosan akkora keret áll a konszolidációra, mint amennyire szükség van - ez 34 milliárd forintra tehető.
Kásler Miklós azt is bejelentette, hogy a kabinet megemelte az egészségbiztosítási kasszát, illetve az ápolónők béréről is döntött a kormány; négy lépésben, 2022-ig összesen 72 százalékos emelésre számíthatnak.
Elfogadta a kormány az alapellátás, a sürgősségi ellátás átalakításának koncepcióját és elfogadta az öt legsúlyosabb népegészségügyi jelentőségű betegség programját, amelynek a gyakorlati megvalósítása a következő időszaknak feladata”
– mondta a miniszter.
Átadták a Szent Margit Kórház felújított mozgásszervi rehabilitációs osztályát
Átadták a budapesti Szent Margit Kórház felújított mozgásszervi rehabilitációs osztályát csütörtökön; a több mint negyvenmillió forintos fejlesztés keretében elvégezték az osztály teljeskörű akadálymentesítését is.
Varga Mihály pénzügyminiszter, Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a Szent Margit Kórház megoldásainak jelentős részét akár példaként is lehet állítani más kórházak számára, hiszen az intézmény azon kevés kórház közé tartozik, amelyek nemcsak nagyobb tartozás nélkül működnek, hanem még fejlesztésekre is félretesznek.
Tarlós István főpolgármester elmondta: az osztály 2012-ben kezdte meg működését, és most mintegy ezer négyzetméteren újult meg. Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója azt közölte, a fejlesztés az intézmény saját költségvetéséből valósult meg.
Oláh Gellért - www.888.hu

Megjegyzések

  1. azt is mondhatnám hogy ideje volt,de nem az a lényeg. a fő hogy megtörténik,és mindenkinek jobb lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem helyeslem! Inkább ellenőrizni kellene, hogy hova folyik el a sok pénz!

      Törlés
  2. Tudjuk, sok még a tennivaló, és köszönjük, hogy úgy alakul az egészségügy a kormány intézkedéseinek eredményeként, hogy mindenki elégedett legyen, akinek szüksége lesz rá. Mindemellett azt gondolom, hogy a prevencióra minden téren nagyobb figyelmet kellene fordítani, az legyen a cél, hogy minél kevesebb betegség alakuljon ki. Fontos, hogy ezért nekünk, magunknak is meg kell tenni mindent !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Varonika Kedves! Ja-ja, de én azt szeretném, ha a hálapénzt tüzzel, vassal kiírtanák az egészségügyből, mert addig itt rend nem lesz. Ugyanis. Az egyik kap a másik nem, A Magyar meg irigy a a MÁSIKRA. Szerintem...

      Törlés
  3. Akkor lennének nagyon nagy bajban, ha arra válaszolnának, hogy akkor 2019-es évben az egészségügyi dolgozók mennyi béremelést kapnak!

    Felejtsék el 2022-es esztendőt., meg a 34 milliárd forintot!

    2019: mennyi is?................................................ forint
    2020: mennyi is?................................................ forint
    2021: mennyi is?................................................. forint
    2022: mennyi is ?................................................ forint

    ÖSSZESEN: ..................................................FORINT


    KICSINY TÁBLÁZAT CSAK , DE NAGY GONDOT OKOZNA KITÖLTENI!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na mennyi az annyi? Matekzsenikém! Azért tégy egy próbát és hagyd a táblázatot. Azt mondjad, miért és kinek kellene elfelejteni? Ha összehoz a sors egy olyan ápolóval 2019 ben, aki megkapta az emelést, arra ripakodj rá, hogy azonnal adja vissza, mert a "táblázat".

      Törlés
    2. Nemigen fog olyan àpolót találni,nyugi.

      Törlés

    3. Seres Lacika táblázatát kitöltöm helyette. Tehát:
      2019: 8 % béremelés
      2020: január 14 % béremelés
      november 20% béremelés (ez gyakorlatilag a 2011. évi)
      2022: 30% béremelés

      Nem vagyok benne biztos, hogy hazugságokkal kellene operálni.

      Törlés
    4. Az egészségügynél lelki ismeret kellene,mert a pénz,hiába (nézd a futbalt, pénz van,foci nincs) ugyan ez lenne az egészségügyben is ha több a pénz,és lelkiismeret nem lesz minden hiába!

      Törlés
    5. Az egészségügyet, már most is CSAK a lelkiismeret működteti. Nem kellene butaságokkal hergelni.

      Törlés
  4. Sok minden jó is történt már az egészségügyben,de addig amíg a BŐRGYÓGYÁSZATON 1 hónap várakozás után kaptam ídőpontot,/ jelenleg ez történt / addig nagy bajok vannak !!!!!!!!! Vissza kellene hívni az orvosainkat,akik a magyar adófizetők pénzén tanultak és most a külhonban gyógyítanak, de
    mielőbbi komoly béremelést kellene végrehajtani az EGÉSZSÉGÜGYBEN.!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a gond, hogy a nyugati országokban már régóta orvoshiány (is) van, nem véletlen, hogy a rendszerváltoztatás arról szólt, hogy szabad kereskedelem, szabad munka vállalás. Itt tartunk most. Nem fognak haza jönni, mert itt sosem kapják meg a jelenlegi illetményüket. Franciaországban (50 éve) élő barátom, aki szintén orvosi területen dolgozott, is nagy problémák vannak. Ami jó, az az, hogy nincs hálapénz, kizárólag magánpénztáron keresztül történik az orvosi díj térítése. Sajnos nálunk ezt nem látják be, sok idő kell, mire beérik a téma. Kné

      Törlés
  5. Érdekes. Mindig a választások idején történik valami. Miért nem lehetne évente választást csinálni? Ja hogy lassan 4-5 évente sem lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maga annyira ellentmond sajat magának. Egyébként mar ha az év elejen elkezdődött a 4 év alatti emelés, akkor a köv. szavazasig :'22-ig tart, akkor minden évben lesz emelés, ergo pedig nincs minden évben szavazás ...

      Törlés
  6. Külföldön sincs ám kolbászból a kerítés :-)
    Néhány ország várólistája amit megelőzünk, tudom, hogy ez nem vigasztal, de hát azért mégis ;-)

    Csípőprotézis műtétre a várólisták alapján (Magyarországon 88 nap a várakozás) megelőzzük:
    Izraelt (95), Angliát (104), Finnországot (104 nap), Portugáliát (130 nap), Norvégiát (134 nap), Spanyolországot (162 nap), Lengyelországot (444 nap)

    Szürke-hályog műtéteknél (Magyarország 45 nap a várakozás) megelőzzük:
    Olaszországot (53 nap), Svédországot (57 nap), Dániát (69 nap), Angliát (74 nap), Finnországot (106 nap), Spanyolországot (106 nap), Norvégiát (114 nap), Izraelt (132 nap),

    Térdprotézis műtétre a várólisták alapján ( Magyarországon 126 nap a várakozás) megelőzzük:
    Izraelt (133 nap), Norvégiát (158 nap), Portugáliát (201 nap), Spanyolországot (211 nap) Lengyelországot (566 nap)

    és még persze lehetne sorolni.

    info: neak.gov.hu

    VálaszTörlés
  7. Seres László, maga nagyon érdekes személy. Én még olyan kasszát nem láttam, amely mindig tele van, és kényük kedvére vehetnek ki belőle emberek. Nézze meg az előző ciklusokban kórházak lettek bezárva. Nem az Orbán tette, kiüresítették a kasszákat, mint ahogy most is teszik. saját béremelésre futja. Miért ez a harc, a Gyurcsány féle IMF hitelből mire futotta, könyörgöm ellopta Indonéziába bányát vett belőle saját magának. Az az összes magyar pénze volt. Kérje el tőle, és máris lesz a maga zsebébe is egy-két forint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4 milliárd Dollár volt, akkori árfolyamon 880 milliárd Ft. Annak idején írt erről a Jakarta Post című központi lap is. Amikor Veres János nagytehetségű, tsz könyvelőből lett p.ü. minisztert kérdezték az IMF hitelből hiányzó 4 millárd D. felől, csak hebegett-habogott. Én utána néztem az újság internetes oldalának archívumában. Úgy tudom, hogy erőművet és vasútépítést ígértek a mákvirágok még mint kormánytagok. Nemrég a fészbukon jelent meg Kóka, aki az indonéz barátaival pózolt és élvezi a pénz hasznát, ami persze már átvedlett magánvagyonná.

      Törlés
  8. Józsefvárosban nem hogy emelni akar az új polgi, hanem inkább elvenni az egészségügyben dolgozóktól!

    VálaszTörlés
  9. Most "csupán" 34 milliárd a kórházak adóssága szemben a korábbi évi 60 milliárddal. Az e.ü egy darázsfészek, hétköznapi ember ebben nem lát tisztán. Ki a felesős a rendszeresen felhalmozott hiányért? A fenti csökkenés azt jelenti, hogy erre a kormányzat kezd ráérezni, de egycsapásra ezt nem lehet meg oldani. Aki ellenkezőjét állítja, vagy kiragad egy-egy részproblémát, az vagy nem ért hozzá, vagy rosszindulatú. Jó úton haladunk. Hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek Önnel. Én is sokat agyaltam ezen, hiszen minden egészségügyi intézménynek van egy gazdasági hivatala, annak vezetője. Gondolom tervet készítenek évente, persze változnak az árak - na ez meg a másik problémás terület -, minden kereskedéssel történik. Szerintem átgondolatlan, pazarló, trehány a gazdálkodás sok helyütt. Kné

      Törlés

Megjegyzés küldése