Etarget -közép

Dermesztő vélemény

Egy egyetemi tanár szerint a tömeges migráció és a jövőben kiteljesedő mesterséges intelligencia miatt nem kell a nyugati országokban jellemző alacsony termékenységi ráták miatt aggódni.

Az Oxfordi Egyetem tanára, Sarah Harper a The Guardianben folytatta le értekezését arról, hogy miért nem kell többé a maradi gondolkodást tükröző születési rátával foglalkozni.
Harper azt mondta, hogy azok a nemzetek, amelyek reprodukció által akarják fenntartani magukat, igazán régi gondolkodásmódot követnek, és
dicsérte Merkelt mint világvezetőt, aki megtalálta a módját, hogy országát bővítse anélkül, hogy a saját gyermekeiket venné igénybe.
Harper hozzátette, hogy szerinte Merkel azért fogadta be a több mint egymillió illegális bevándorlót, mert növelni akarta a munkások számát Németországban.
A migráció egy csodálatos kiegyensúlyozó folyamat"
– olvasható az értekezésben.
A tömeges migráció méltatása mellett a professzor kitért a mesterséges intelligencia jelentőségére is. Sarah Harper szerint
a mesterséges intelligencia sok emberi foglalkozást tesz majd elavulttá, ami miatt szintén nincs szükség annyi gyerek születésére.
Persze arról már nem esett szó, hogy mi lesz azzal a több millió alulképzett migránssal, ha a mesterséges intelligencia feleslegessé teszi a munkájukat.
Az oxfordi professzor nézeteivel úgy látszik, számos nyugati ország egyetért, köztük az Egyesült Királyság és Franciaország is, jól látszik ugyanis, hogy Nyugat-Európában vészesen alacsony a születési mutató.
Szerencsére mi még mindig azon az állásponton vagyunk, hogy a migráció helyett a gyermekvállalást kell támogatni.
Zelenka Dóra - www.888.hu

Megjegyzések