Etarget -közép

Orbán összezúzta Bolgár György hazugságait

Karácsonyra Bolgár György ismét megfogalmazta – szívből jövő ajándékként – a maga rituális aljaskodásait. Bár az írásaira a 168 óránál egy ideje – nagyon is kétséges morális és valóságtartalma miatt – már nem tartanak igényt, a Népszava mégis úgy döntött, hogy nyakába köti Bolgár mélybe húzó ballasztját, mit sem törődnek saját színvonalukra, hitelességükre gyakorolt romboló hatásával. De hát lelkük rajta.

Tudjuk azonban, hogy minden rosszban van valami jó. A francia Libertex nevű libertárius kutatóintézet felmérése szerint ugyanis Magyarország a szólásszabadság szempontjából az USA, Dánia és Nagy Britannia után a negyedik helyen van a világon, míg Franciaország pedig, az oroszokkal együtt a sereghajtók között. Erről a felmérésről persze mélyen hallgat a „független” sajtó, mindez azonban a Magyarország számára nagyon is kedvező tényeken semmit nem változtat. Megvan ennek a diszkrét bája, hogy éppen egy francia libertárius cég veri képen a magyarországi sajtódiktatúráról ordítozó hazai balliberális médiumokat, benne személyesen Bolgár Györgyöt.   
Mi több, ehhez a kutatási eredményhez Bolgár György rendszeres, továbbra is szabadon megjelenő félretájékoztatása is nyilván hozzájárul. Erre akár még büszkék is lehetnénk, ha Bolgár igazat mondana. Neki azonban ez nem megy. A félretájékoztatás, a krónikus hazudozás nála olyan becsípődés, ami már szakorvosi konzíliumok tudományát is meghaladja.
Legutóbb a miniszterelnök Kossuth rádióban elmondott nyilatkozatának túlórákkal kapcsolatos részén próbálta köszörülni a nyelvét.
Bolgár sem emelkedett feljebb a rendőrök elleni erőszaktól sem visszariadó ellenzéki politikusok és az általuk manipulált huszonéves csürhe rabszolgázásától. Noha Bolgár maga elismeri, hogy a törvénymódosítás a munkavállalóknak is jó, mert többet tudnak keresni, ha akarnak. Ergo szó sincs rabszolgai kiszolgáltatottságról. Már csak azért sem, mert a rabszolgákat nem kérdezték meg, akarnak-e dolgozni, bért meg sose fizettek nekik.
Azt is felemlegeti az interjúból ez a nagyon okos ember, hogy a munkaerőhiány miatt mostanában gyakran lasszóval kell fogni a munkásokat. Majd hozzáteszi rá jellemzően, hogy a rabszolgatörvénnyel most a kormány adta a lasszót a munkaadók kezébe. A ’lasszó’ és a ’rabszolga’ kifejezés tudatos használata Bolgárnál nyilvánvalóan a kormány elleni lázítás eszköze, amivel azt sugallja, hogy a kormány erőszakosan akarja a dolgozókat a munkahelyekre begyömöszölni. Mintha ez igaz lenne. Mintha nem az lenne a kabinet feladata, hogy annyi munkahelyet teremtsen, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar. 2010-ben Orbán Viktor erre is vállalkozott, Bolgárék kiröhögték. Most, hogy teljesítette, most lasszózással igyekszik negatív színben feltüntetni a pozitív folyamatokat. Bolgár továbbá elismeri azt is, hogy a túlmunkát végzők a hónap végén valóban megkapják a plusz díjazást. Bár másik mondatában igyekszik ezt hagymázas okfejtésével cáfolni, ám erről maguk a munkavállalók mondták ki, hogy hazugság, amikor közülük senki nem jelent meg az állítólag a nevükben és felhatalmazásukkal megszervezett tüntetéseken. Ahol nevüket ezúttal csak eszközként használták a valójában kormánybuktatási céllal erőszakoskodó brigantik.
A lényeg azonban a lényeg. Papírunk van róla, hogy kiemelkedő minőségű Magyarországon a szólásszabadság annak ellenére is, hogy Bolgár rendszeresen – kart karba öltve a magukat függetlennek hazudó médiumokkal – ennek az ellenkezőjéről akarja meggyőzni a magyarokat. Legnagyobb bánatukra, sikertelenül.
S ennek sem az az oka, hogy a hazánkban kétségtelenül erősödő konzervatív médiatábor elnyomná a hangjukat, hiszen maga a Libertex jelentése erre az élő cáfolat. Sokkal inkább az, hogy plurális tájékoztatásban a magyarok már nemcsak a liberálbolsik fülsiketítő ordítását hallhatják meg, hanem a kormányoldalét is. És láss csodát! A magyarok képesek eldönteni, hogy melyiket tekintik igaznak és melyiket hazugnak. Képesek eldönteni, hogy mi neki a jó és mi neki a rossz. Lám, a bolgárizmus szagos csomagja három ciklus óta akkor sem kell nekik, ha szép karácsonyi dizájnja van a fa alá téve, vörös masnival átkötve.   
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések

  1. Bolgár elvtárs már annyit gúnyolódott a kormányon, hogy ő már régen le van írva , egy öreg pufajkás aki nem tud meg nyugodni, hogy most nem ők modják meg a tutit,. Menjen haza és ott osztogassa az észt a családjában nem való már neki a politizálás, vén kecske!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése