Etarget -közép

Összeomlásnak indult, tragikomédia lett a vége

A negyedik negyedévben a Fidesz folyamatosan erősödött, atomjaira hullott a Jobbik és az LMP, az MSZP-t pedig a Botkát körüllengő botrányok temették maguk alá. A CEU úgy emigrált, hogy mégis maradt. Az év végére parlamenti cirkuszba, bohócforradalomba és szánkógyújtogató utcai randalírozásba menekült a színtelen-szagtalan ellenzék, melynek „vezéralakjai” előbb magukból csináltak hülyét, hogy aztán az internet népe vegye őket hülyére.

Teljes összeomlás az ellenzéki oldalon

Október elejétől egyre forrósodott a talaj Botka László talpa alatt, a szoci szegedi polgi emberei felfüggesztett börtönt kaptak a VIP-parkolóügyben. Szél Bernadett elszállt az LMP-ből. Az identitását veszítő Jobbik darabokra hullott, vette a kalapját Volner János alelnök, akit mások is követtek. Volner távozóban bele is rúgott a Jobbik és a baloldal bimbózó szerelmébe. Márki-Zay Péter erősen összezavarodott: előbb csaknem lemondott, majd új Magyar Gárdáért ordított, végül Molotov-koktélos forradalmat vizionált. Orbán Viktor és Tarlós István közösen jelentették be, hogy Tarlós újraindul a főpolgármesterségért, a hajléktalanokat pedig elkezdték elszállítani az utcáról, hogy végre rend és tisztaság legyen Budapesten és a nagyvárosokban. A BKIK nagy sikerrel rendezte meg az Ipar és Kereskedelem Napját, és a taxis hiénák elleni küzdelembe is beleállt. Lázár János belengette a füstmentes Magyarország tervét, Gulyás Gergely pedig kihirdette a csok további bővítését, kiszélesítését. Orbán Viktor október 23-án a nemzeti büszkeség diadalát, pár nappal később a felújított Szépművészeti Múzeum átadásán a kultúrharcot hirdette meg.

Letöltendő börtön és megmentette lakásáfa

Lázár János a dél-alföldi tram-train mintaprojekt és a határon átnyúló vasúti beruházások kormánybiztosaként kezébe vette a regionális közlekedésfejlesztést. Az időközi választásokon folytatták diadalmenetüket a kormánypártok, az ellenzék mindenütt totálisan leégett, ahogyan a fővárosban a DK irodái is a tűz martalékaivá váltak. Makovecz Imréről utcát neveztek el Óbudán, Tarlós István és Orbán Viktor újra egymás tenyerébe csapott, ezúttal a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozásáról állapodtak meg. A BKIK és az ÉVOSZ összekapaszkodásának hála a kormány 2023 végéig kitolta a kedvezményes lakásáfát. Szintén a BKIK erőfeszítéseinek eredményeként nem emelték az egyszer használatos műanyag zacskók termékdíját. A Dél-Alföld legsúlyosabb politikai-gazdasági bűnügyében letöltendő börtönre ítélték a Szeviép-vezéreket, a sok száz meglopott kisvállalkozó jogi képviselője a politikai haszonélvezők és felelősök felkutatására is feljelentést tett – a szegedi vörösök, Botka László és Ujhelyi István egyre jobban izzadtak a hűvös novemberben. A Jobbik Szávay István zsidózásával ásta tovább a saját sírját, a fővárosban a 2-es metrón egy paprikaspray-s balhé okozott izgalmakat.

Amikor Kunhalmi lepattan az ajtóról... 

A közvélemény-kutatások szerint decemberre tovább nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága és fölénye, folytatódott a Jobbik összecsuklása. A kormányzat bejelentette, hogy elindítja a Modern Falu Programot és „falusi csok” kedvezményrendszert. Közel sem volt ennyire pozitív a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvény és a túlóratörvény elfogadásának. Ezekre a kommunisták és a bunkók budapesti felvonulása, a bohócellenzék oltári parlamenti cirkusza, majd a ballibsi pártocskák és a Soroshoz kötődő „civilek” hivatásos rendbontókkal fűszerezett néhány napos utcai rendzavarása volt a válasz. A Sargentini és Verhofstadt által is bujtogatott, úgynevezett tüntetők felforgató tevékenységét a szegény gyermekeknek szánt szánkók felgyújtása és a kereszténygyalázó szólamok mantrázása tette gyomorforgatóvá, az ellenzéki politikusok pedig Hadházy Ákostól kezdve Kunhalmi Ágnesen, Varju Lászlón át Bangóné Borbély Ildikóig azon versengtek, ki tud magából nagyobb hülyét csinálni az MTVA-székházban. Végül a net népe győzött, mely hülyét csinált minden bukott balfékből. A füstgránát borította és könnygázszagú debil decembert Márki-Zay Péter tette teljessé, a materialista keresztény celeb polgi három bírósági papírt is szerzett róla, hogy megrögzött hazudozó. Slusszpoénként az amerikai nagykövet megadta a kegyelemdöfést a menekülő és mégis maradó Soros-egyetemnek.

Pintér M. Lajos - https://aktualis.blogstar.hu

 

Megjegyzések