Etarget -közép

A lebőgött Demeter Márta újból akciózik

Semmiből sem tanul!
Az LMP elnökségi tagja szerint a magyar külpolitika elszigetelődött, a kormány teátrális, de nem átlátható Európa-politikát folytat, amellyel a multinacionális vállalatokat és nem az embereket képviseli.

Kendernay János, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján konstruktívabb együttműködést sürgetett.
Kifogásolta, hogy a kabinet szerinte számos tagállammal ellentétben nem készül a Brexit miatt várható "gazdasági katasztrófa" megelőzésére, de alkotmányos kötelezettségét is elmulasztja azzal, hogy nem gondoskodik a Nagy-Britanniában élő magyarokról.
Az ország elszigetelődéséről szólva arról beszélt: az Orbán Viktor kormányfő által egyik legfőbb szövetségesnek mondott Lengyelország Olaszországgal köt szövetséget, amelyből látványosan kirekesztik Magyarországot, a többi visegrádi ország, Csehország és Szlovákia pedig inkább Ausztriával keres más típusú együttműködést.
Szerinte Magyarország folyamatos konfrontációjára is válasz a német-francia megállapodás, de a Nyugat-Balkánnal kapcsolatos döntésekből is rendre kihagyják Magyarországot.
Kendernay János, aki indulna az EP-képviselőségért, abban igazat adott a kormányfőnek, hogy új világrend van kialakulóban, erre azonban szerinte nem a munka alapú társadalom a válasz, hanem a tudás alapú.
A politikust kérdezték arról a Hír TV birtokába került hangfelvételről, amely szerint a jobbikos Sneider Tamás pártelnökké választása után arról beszélt: a cigányoktól is megvédi az országot. Kendernay János azt felelte: az LMP mindig elutasított minden ilyen jellegű szélsőséges megnyilvánulást, a kérdést azonban a Jobbiknak magának kell rendeznie. Arról, hogy az LMP a továbbiakban együttműködik-e a Jobbikkal, azt mondta: a parlamentben minden párttal együtt kívánnak működni, az EP-választással kapcsolatos kooperációról pedig az LMP kongresszusa dönt majd.
MTI - www.demokrata.hu

Megjegyzések

  1. 100 alatti IQ-val nem is fogod átlátni a politikát, márti! még a saját köpönyegforgatásodat sem látod át..mikor hova ülsz mikor hova lépsz be vagy ki :D

    VálaszTörlés
  2. Kendernay szövegét nem érdemes elemezni, mert tartalmilag egy virtuális, sehol sem létező; vágyvezérelt ostobaság gyűjtemény. Azon is csodálkozhatunk, hogy egy képzett ember miért vállal fel politiai eszközként ekkora ellentmondásokat . Igaz, csak a folyamatok tapasztalható, látható előjelét kellett megváltoztatnia. Demeter Márta esete ha nem is helyeselhető, de érthető. Ő egy sor hitelesség rontó lépés után beleszaladt nagy lelkesedésében egy rosszindulató, de pillanatnyi elmezavart feltételező hauzgságba. Ezért, mint ügyeletes gonosz, és ostoba pőrén állt az ország előtt. Most vissza akar térni. Csak az az út járható előtte, melyet eddig is követett, ez az Orbán fóbiával színezett gyűlöletpolitika. Következő- elkerülhetetlen bukásáig- így is kell kezelni. Sok féle foglalkozás van, nem kötelező a képeségeket meghaladó foglalkozást űzni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése