Etarget -közép

Orbán igazsága erősebb a lámpavasnál

„A tudás határtalan” olvasható a metróbeli mozgólépcső oldalfalain a Közép-európai Egyetem hallgatótoborzó hirdetésein, amelyek valódiságát Enyedi Zsolt rektorhelyettes a Magyar Időknek nyilatkozva meg is erősítette.

Mindezt olyan természetességgel, mintha két év alatt mi se történt volna az egyetem körül. Mintha két éven át nem attól zengett volna az egész balliberális sajtó, a tüzet szító és gondosan olajjal locsolgató egyetemi vezetés közreműködésével, hogy az Orbán-kormány el akarja zavarni az egyetemet Magyarországról. Holott csupán arról volt szó, hogy méltóztasson az intézet is megszabadulni a gyurcsányista, szadeszos gyökérzettel kapaszkodó kiváltságaitól s működjön úgy, mint a többi külföldi egyetem. Amíg a többi egyetem egy diplomát ad, addig ez kettőt, egyet Magyarországra, a másikat Amerikára érvényesítve. Ez ugye nyilvánvaló csalás, amiről az egész CEU-vezetés és a liberális világ úgy beszélt, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb rendje, amit meg a kormány akar, az merő aljasság, rosszindulat, mi több Sorossal szembeni antiszemitizmus. 
A téveszmés (vélt) parazitózisban szenvedők meg vannak győződve arról, bogarak mászkálnak a bőrük alatt, ami természetesen nincs így. Egy ilyen beteg elpanaszolja a tünetét az orvosának s mondja, hogy a bőre alatt „lévő” – vélt – bogarakat állandóan le kell magáról söpörnie… – Jó, jó, de ne rám… – válaszolja a doki. A magyarok is így vannak a CEU bogaraival. Hagyják már békén őket ezzel a hülyeséggel, hiszen itt a bizonyíték: az egyetem toborozza a diákokat, tehát itt marad, betartva a minden intézményre érvényes szabályokat, mint a többi.
Pontosan úgy, ahogy Orbán Viktor tisztázta a Kormányinfón (is): „Ön azt mondta, hogy a Soros-egyetem a működésének a nagy részét elviszi. Akkor valami mégiscsak marad, akkor még sincs elüldözve, akkor nincs szó, hogy nem látják itt szívesen, akkor nincs szó arról, hogy neki el kell takarodnia, akkor nincs arról szó, hogy erőszakkal, a jogi környezet átalakításával kitessékelték. Itt marad. (…) Tehát Soros-egyetem lesz Magyarországon, akármilyen jogszabályi változások is történtek, lesz. Ez egy fontos dolog, mert a fél országot meg a fél világot bepalizták azzal, hogy a Soros-egyetemet elüldözték Magyarországról, innen el kell mennie. Most akkor marad vagy megy? Hát itt lesz, legyünk benne biztosak.”
Szóval békén kéne hagyni a magyarokat. Ne söpörgesse ránk a bogarait se a lyukas zoknis Hadházy, se a forradalomról, lámpavasról, Molotov-koktélról álmodozó Márki-Zay, hogy a hazáját szolgálni, igazat szólni képtelen Gyurcsány csapatáról vagy az aljasságban lassan Szanyi kapitányt is megelőző Ujhelyiről ne beszéljünk. Arról a liberális bandáról, amelynek gyomra a hatalom reményében ma már simán beveszi a mai napig rasszista, antiszemita vezetőket is magában hurcoló Jobbikot, miközben Karácsony Gergely vigyorogva azt hazudja a nyilvánosság képébe, hogy azok már kiléptek a pártból, akik miatt a hátán felállt a szőr. A hallgatótoborzó CEU-plakátok cseppjében tehát ott feketéllik az ellenzék pusztán lázításra, erőszakos, puccsszerű kormánybuktatásra kitalált határtalan mennyiségű hazugsága.
Nem árt ezredszer is aláhúzni, az idő ugyanis mindig beigazolja: a politikai konfliktusok lényege úgy igaz, ahogy Orbán Viktor mondja. Akár tetszik, akár nem. A valósággal ugyanis a hazug emberek képtelenek versenyezni.   
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések

  1. ha legalább az lenne odaírva, hogy a tudás határtalan, de rosszul tagolva háromfelé van szedve, magyartalanul. Nem csak hazug, de tipikus CEU-s írás...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése