Etarget -közép

Varju szeretne Orbánba rúgni

Hiába írja rövid ’u’-val a nevét Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, országgyűlési képviselő, a hétköznapi ember a közbeszédben hosszúval ejti, mint a varjúét. Ez a madár pedig ugye azóta károg, amióta a mitológia szerint megtiltották neki, hogy énekeljen, mert rossz fát tett a tűzre.
Varju talán éppen a megnevezés hasonlósága miatt káricsálhatott arról, hogy őt megverték az MTVA-székházban, holott saját szemünkkel láthattuk, hogy de nem ám. Sőt! A nyilvánvaló színjáték inkább a mókás nyelvtörőt juttatta az ember eszébe, miszerint „öt török öt görögöt dögönyöz örökös örömök között.” Aztán az ügyészség határozatából ki is derült, hogy éppen Varju próbálta madárnak nézni a közvéleményt, s „valóságéneke” bizony nem volt több fülsértő károgásnál.   

Legutóbb meg azt követelte Varju Orbán Viktortól, hogy kérjen bocsánatot az emberektől, mert szerinte a magyarok milliói nem kapták meg időben a nyugdíjat. A bocsánatkérés akkor persze eszükbe sem jutott, amikor a Varju-félék kormánya elvette a 13. havi nyugdíjat az idősektől. De most, hogy végső soron nem történt semmi, azonnal eszükbe jutott, hogy rúgjanak egyet-kettőt Orbánba.  
Szóval, a kormánypártisággal még véletlenül sem vádolható ATV Híradó megkérdezett három érintett nyugdíjast a témában. Íme a válaszaik. Az első így felelt: „Nem a reggeli órákban, de még aznap megkaptam”. A második ezt válaszolta: „Valami technikai hiba volt, én elnézem, ez nem probléma”. Egy idősebb úr pedig egyenesen így reagált: „Nem csúszott a nyugdíj. Ez egy hecckampány volt.”
Nos kérem, ezek a tények. Utána az ellenzék még dödögött valami olyasmit, hogy ha időben meg is jöttek a nyugdíjak, azért tudni kellene, miért akadozott a kifizetés. Ezért verte az asztalt Varju a Parlament költségvetési bizottságának ülésén, amely azonban okafogyottá vált. Szűcs Lajos, a grémium alelnöke ugyanis elmondta, „a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások elutalása 2019. január 11-én, határidőre megtörtént. Az utalás során fellépett technikai hiba okainak feltárására pedig vizsgálat indult.”
Varju ennek ellenére azt követeli Orbán Viktortól, hogy kérjen tőle bocsánatot. Normális?
Tudjuk, hogy ami a varjúnak büntiből a károgás, az Varjunak önszántából a hazugság.
Azt nem tudni pontosan, hogy Varju Lászlónak megtiltotta-e valaki, hogy valaha is igazat beszéljen, mint a madárnak az éneklést. De hogy nem megy neki, az szemmel látható. Így aztán nyilvánvaló, hogy Orbán Viktornak sem kell tőle bocsánatot kérnie, mert szerinte „a magyarok milliói nem kapták meg időben a nyugdíjat”.
A költővel szólva. „Hess, madár!” 
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések

  1. Jajj ! Varnyú nemzetség . Kár-kár !

    VálaszTörlés
  2. vajon hol van a látlelet az MTV-ben szerzett "horrorisztikus" sérüléseiről?! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése