Etarget -közép

Ezúttal Simon András ment le kutyába

Orbán hitelessége ezúttal is megalázta az ATV-t
Különös szerzet a haladó újságíró. Tudja, hogy le fog bukni, tisztában van vele, hogy percekkel a (dez)információja megjelenése után kiderül, hogy gyártmánya megint fake news, célja ergo a félrevezetés és mégis csinálja. Mintha számára az lenne a buksisimogató szakmai elismerés, ha felhívják a figyelmét, hogy már megint hazudtál, hogy már megint belecsinálták az újságíró szakma ventilátorába, s akit éppen elért a porlasztott exkrementum, az mind csupa fekália lett.
Természetesen az ATV egyik hétfő esti műsora kapcsán jutott eszembe a fenti gondolatsor, amelyben A nap híre című műsor egyik témájának megágyazó 168 óra, illetve 24.hu szem látomást szíves örömest részt vett a dezinformálásban.

Természetesen Orbán Viktorról van szó, aki az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján aláírt egy, az eddigi politikájának megfelelő nyilatkozatot, amely a menekültek védelméről és támogatásáról is szólt. A Simon András vezette műsor a következőképpen idézett a nyilatkozatból: „Erőfeszítéseket teszünk a menekültek védelmére és támogatására, a nemzetközi emberi jogi törvényeknek megfelelően. Elítéljük a gyűlöletre, a rasszizmusra és az intoleranciára való uszítás minden formáját, és megerősítjük az illegális bevándorlás elleni harcot.” Simon ennek ismeretében úgy tett, mintha Orbán Viktor migránssimogató nyilatkozatot írt volna alá, szándékosan összekeverve az illegális bevándorlást és a menekülteket, akiket a nemzetközi egyezmények alapján eddig is és ezután is befogad hazánk. Elég a 300 venezuelai magyar hazatérésének elősegítésére utalni.
A műsor egyik vendége, a kormánypártisággal véletlenül sem vádolható Rangos Katalin reflexből rá is vágta a valóságot, ami szerinte is ugyanaz, mint amit Orbán eddig is képviselt. „Amit mond, az összefügg azzal, amit eddig is képviselt vagy mondott.” Ettől függetlenül Simon azért kipréselte a vendégeiből, hogy áztassák Orbánt. Például azzal, hogy mást mond és mást cselekszik. Értsd: miközben eltökélten bevándorlásellenes politikát folytat, addig egy ilyen nagy jelenőségű, először megrendezésre került fórumon eljátssza a jófiút s aláír egy olyan nyilatkozatot, amely a bevándorláspárti uniós vezetőknek is tetszik. Miközben természetesen nem erről van szó. Orbán egy lépést sem tette hátra ismert álláspontjától, hiába akarja ráfogni ezt az asztaltársaság mind a négy tagja. Dömsödi Gábor bukott polgármester például így: „A miniszterelnök számtalanszor bebizonyította már, hogy mond valamit és csinál valami egészen mást.” A konkrétum persze elmaradt. Holoda Attila energetikus pedig miközben pocskondiázta a kerítést, hogy azzal nem oldotta meg Orbán a problémát, csak elterelte a szomszédba (pedig a magyaroknak megoldotta), úgy próbált még egy nagyot rúgni a miniszterelnökbe, hogy felháborítónak nevezte, miszerint a kormányfő „a terrorszervezetekkel és embercsempészekkel egy sorban emlegeti a médiát, a civilszervezeteket, meg a legitimáció nélküli erőszervezeteket.” Merthogy szerinte az nyilván nem baj, ha eme senki által meg nem választott szervezetek az illegális bevándorlást támogatják, amit Orbán joggal elítél. Végül Rangos is beadja a derekát, jelezve, „nekünk kifordul a gálánk”, azaz hányingerünk van, hogy Orbán – egyre terebélyesedő európai támogatóival egyetemben – azt a politikát képviseli, amely bírálja az Európai Unió hivatalos, bevándorláspárti álláspontját. Szóval a Simon András vezette tájékoztató műsor ezúttal is betöltötte hivatását, félrevezetett. Nyilván minden résztvevő kap egy piros pontot. Igaz, eközben az ATV meg egy újabb bűzlő pöttyöket a valóságtól és a ventilátortól.
Horváth K. József -  https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések