Etarget -közép

Dobrev Klára kimutatta a foga fehérjét

Inkább a migránsok, mint a felcsúti csónakázás?
Írásaim némely kritikus kommentelője alapvetően nem is velem, hanem George Orwellel vitatkozik, aki a legpontosabban rögzítette az axiómát: „Az igazság akkor is létezik, ha tagadják.” Arra a kérdésemre, hogy melyik mondat állítása valótlan, egyből jön Bodóné, aki mindig másról beszél, amikor a bor árát kérik. Így pottyant elém – mint afféle rettenetes bűnjel – a felcsúti záportározó rekonstrukciójának, egyszersmind turisztikai célú fejlesztésének „ügye”, az ellenzéki sajtó legújabb vörös posztója.

Ha Felcsút neve nem forrt volna össze Orbán Viktorral, aki itt gyerekeskedett, akkor az alapvetően ingatlanvédelmi célokat szolgáló fejlesztésre senki nem kapta volna föl a fejét. Hiszen a kétezres évek elején megépített tározó vízzáró képessége meggyengült, így a szivárgó víz a környékbeli ingatlanokat és azok pincéit károsította. S miután a Váli-völgy évszázadok óta csodás természeti környezetét már a Habsburgok is felfedezték, létrehozva a híres Alcsúti Arborétumot kézenfekvő, hogy a víztározó rekonstrukcióját úgy végzik el, hogy az tovább növelje a táj turisztikai vonzerejét.
Éppen az lenne a baj, ha nem így gondolkodnának a település felelős vezetői. Én meg most bűnjelként kapom a kommentelőktől, hogy az ellenzéki sajtóban mesterséges tóként emlegetett víztározó szigetelése elkészült, hogy medrét kikotorták, az elburjánzott növényzettől megtisztították s a kotrási anyagból hullámzást csökkentő belső szigetet alakítottak ki, ahol majd rekreációs terület és sportpálya épülhet. Azt is a főbenjáró bűnök között emlegetik, hogy a rekonstruált tározó vízén csónakázni is lehet, s a partján étterem fogadja majd a kisvasúton is ideérkező turistákat.
Mindemellett természetes számukra például az a Dobrev Klára-i állítás, hogy se az unióban, se itthon nincsenek bevándorláspárti tervek, se bevándorláspárti politikusok. Természetes számukra, hogy az ilyeneket mondó pártok képviselői rosszat akarnak a magyaroknak. Csak az vérlázító számukra, ha erre az aljasságra valaki őszintén rávilágít.
Nem kívánom senkinek kipróbálásra, milyen is az az ember, aki nem tud írni-olvasni, de a saria jogrendje alapján akarja megmondani országunkban, mit szabad a magyaroknak és mit nem.
Ha két dolog között lehet választani, akkor gondolom a magyarok milliói szívesebben csónakáznának Felcsúton a leszigetelt záportározó vizén, mint hajbókolnának az életeket sem kímélő idegenek akarata előtt.
Mert az igazság akkor is létezik, ha tagadják.
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések