Etarget -közép

Karácsony a sajátjait is képes megvádolni, hogy mentse a bőrét

Gerike és a becsület...
Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, az MSZP-P polgármester jelöltje bajban van, ezért aztán ideges. Nem is kicsit és nem is ok nélkül. 

A zuglói sokszáz milliós parkolási veszteségek mögötti MSZP-Fidesz mutyi emlegetésével rántotta magára a forróvizes fazekat, amelyben ő ma született báránynak tüntetné föl saját magát. Ez azonban nagyon nem megy neki. Tarlós István főpolgármester ugyanis kemény adatokkal hívta föl a figyelmet a zuglói parkolási rendszer idén várhatóan milliárdot is túllépő veszteségére és Karácsony ebben viselt jelentős felelősségére. Miközben Karácsony érdekes módon kijelentette, hogy számokkal nem akar foglalkozni, aközben leszögezte, elege van abból, hogy Tarlós mindenféle információkkal traktálja a nyilvánosságot. Ezért feljelenti a főpolgármestert, emellett Tarlós Istvánt pedig kihívná egy nyilvános vitára. Nagy kérdés azonban, hogy a számok, adatok és egyéb, szakemberekre tartozó kérdések egyeztetése helyett miért próbálkozik ezzel? A kívülállóknak már így is olyan érzése van, mintha Karácsony Gergely nem járna egyenes úton és a nyilvános polémia során kisfiús mosolyával szeretné sokadjára félreveztni a laikus választókat.
Pedig ő is jól tudja, hogy a hitelességi versenyt Tarlós Istvánnal szemben már akkor elvesztette, amikor rajtvonalhoz akarta őt ráncigálni. Miközben Tarlós István feddhetetlenségét, szavainak igazságtartalmát tíz éves főpolgármesteri regnálása már önmagában kétségbevonhatatlanná teszi, addig Karácsony jelleméről sokat elárul pályája sajátos íve. Ugye, politikai életútját a Gyurcsány-kormány mellett kezdte, aztán LMP-s lett, amiből kiszakította a Párbeszédet, aztán az Együtt érintésével az MSZP vezető arcává alkudozta ki magát. Azé az MSZP-é, amelyről korábban azt mondta, hogy jobban utálja, mint a Fideszt.
Szóval ilyen előélet után nem biztos, hogy sokan elhiszik neki, hogy amit kérdez, az egyáltalán igaz-e?
Itt van ez a zuglói parkolási rendszer, amit Karácsony kezdeményezett és az erről szóló szerződést is ő írta alá. Ez az a dokumentum, amely alapján a főváros legveszteségesebb parkolórendszere jött létre a XIV. kerületben. Amíg idén már az egy milliárdot is meghaladja a tavaly óta működő parkolási rendszer vesztesége, addig például Angyalföldön ennek duplája a nyerség. Amíg a többi kerületben általában 6000 forint körüli a parkolóórák üzemeltetése, addig Zuglóban 69 ezer forint. A polgármesternek joga lett volna a szerződést visszadobni, de nem tette. Még ellene sem mert szavazni, csak tartózkodott. Most meg háttérbeli MSZP-Fidesz mutyira mutogat, hátba támadva saját párttársait csak azért, hogy mentse a saját bőrét.
Tarlós István természetesen nem vitázik. A sas nem kapkod legyek után.
 Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu/

Megjegyzések