Etarget -közép

Orbán Viktor vitathatatlan sikere pofon az ellenzéknek

Orbán Viktor vitathatatlan sikerével végződött tegnap az Európai Néppárt (EPP) ülése, ahol nyíltan a Fidesz felfüggesztésére készültek. Joseph Daul, a Néppárt elnöke diadalittasan világgá is kürtölte, hogy 190 versus 3 szavazattal a Fidesz fel lesz függesztve.

Ám az utolsó pillanatban megváltoztatták az ülésről készült dokumentum kettes pontját, amely az eredetivel ellentétben így szól: „Az EPP elnöksége és a Fidesz közösen egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az EPP-ben addig, amíg az értékelő bizottság jelentése elkészül.” Tehát nem a Néppárt, hanem pont fordítva: a Fidesz függesztette föl saját tagságát. Hogy mi vezetett a hirtelen váltáshoz? Az, hogy Orbán Viktor kész volt bejelenteni, hogy a Fidesz távozik a Néppártból. Az erről szóló hivatalos levél előre elkészítve már ott volt a kezében. A néppárti képviselők azonban ezt megtudták és azonnal intézkedtek. Manfred Weber csúcsjelölt számára ugyanis nagyon fontos, hogy a Fidesz által a választásokon várhatóan megszerezhető 13-15 mandátummal támogassa őt az Európai Bizottság elnökévé való megválasztásában. S miután a tegnap létrehozott „bölcsek tanácsa” csak az EP választás után fog elkészülni a jelentésével valószínűsíthető, hogy erre a támogatásra Orbán Viktor szerint is sor kerülhet.
A magyar miniszterelnök mesteri húzásával meg tudta őrízni a Néppárt egységét és vissza tudta verni a liberális kispártoknak a Fidesz kizárására indított aljas támadását, hogy leszalámizva meggyengítse az EPP-t, hogy a választások után a baloldal – szocialisták, liberálisok, zöldek – szövetségesévé tegye. Ez pedig egyet jelentett volna a migrációs politika fölerősítésével.
Hiába utazott tehát Brüsszelbe Alex Soros, a milliárdos fia, Orbán Viktor meghekkelte a liberálisok tervét.
De nemcsak Brüsszelben készülődött a baloldal az Orbán móresre tanítása fölötti pezsgőbontásra, hanem idehaza is szembesülhettünk a sajnos már megszokott hangos, gyűlölködő nyilatkozatokkal.
Gyurcsány Ferenc például így „kedveskedett”: „Ma nyilván megüti a Néppárt a Fideszt. Nem tehetnek mást. Hogy felfüggesztik vagy kizárják, mindegy.”
Gyurcsányné – aki a DK EP listavezetőjeként a kampányában még egyszer sem mondott igazat az Unióval kapcsolatban ­– Brüsszelből jelentette ki: „Orbán Viktor hatalmas pofont kapott. Szerintem ennyire magyar miniszterelnököt még nem aláztak meg Európában, mint ma Orbán Viktort.”
Balázs Páter, volt uniós biztos, szocialista megszállott pedig úgy akart belerúgni a kormányfőbe, hogy „kipenderítésnek” nevezte a Fidesszel kapcsolatos döntést.
Pedig tudják ők is jól, hogy a pofont bizony ők kapták. Hiszen Orbán nemcsak megőrizte a Néppárt egységét, nemcsak megtorpedózta a migránspárti EPP-n belüli balos minoritás megerősödését, de határozottan ki is jelentette, hogy a Fidesz kizárólag olyan pártcsaládba ül be május 26. után, amelyben kiállnak a bevándorlásellenes és a keresztény értékek mellett.
Ezek ugyanis az igazi európai értékek – szemben Gyurcsányné európai egyesült államokos birodalmi céljaival – amit az alapító atyák és Helmuth Kohl után az európai emberek is mindennél jobban a sajátjuknak éreznek.
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu/

Megjegyzések

  1. Politikai analfabéták ülnek ebben a pártban, hogy a választások előtt kezdenek ilyesmibe. Hihetetlen! Szerintem, ha nem most lenne a választás, a FIDESZ nyugodtan kilépett volna a néppártból. Nem az állandó kritika, vádaskodás a megalázó egy magyar ember számára, hanem az, hogy nincs Brüsszelben demokrácia, nem fogadják el a különvéleményt, a józan ész érvelését.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése