Etarget -közép

Sarkozy Orbán követésére buzdított

Együtt erősek vagyunk!

Európa az összefogás és a kompromisszum szinonimája, és Európa most azért gyenge, mert megosztott - mondta Nicolas Sarkozy, Franciaország volt elnöke szombaton a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján.
Még soha nem volt ennyire szükségünk Európára, de Európa még sosem volt ennyire megosztott, mint most; sokan azért fordulnak el Európától, mert úgy gondolják, Európa gyenge, és ennek oka a megosztottság"
– mondta Nicolas Sarkozy, aki szerint az uniós tagállamoknak össze kell fogniuk, akkor is, ha nagyon különböznek egymástól, ugyanis kompromisszum nélkül nem működhet Európa.
A volt államfő szerint Európának joga van ahhoz, hogy határai legyenek, és joga van ezeket a határokat megvédeni.
Ha egy Európán kívüli ország európai segélyekben akar részesülni, küzdenie kell az illegális bevándorlással szemben"
– közölte Sarkozy.
Afrikával kapcsolatban, ahonnan fokozatosan fog nőni a migrációs nyomás, azt mondta, hogy nagy fejlesztési tervet kellene kidolgozni, hogy minden fiatal találjon munkát a saját országában.
Nicolas Sarkozy arra is kitért, hogy nem lehet folytatni a "szociális turizmust" Európában, a külföldiekre vonatkozó szabályokat harmonizálni kell, hogy ne az alapján válasszanak új hazát az emberek, hogy hol a legkedvezőbbek a segélyek.
Bokor Gábor - www.888.hu
 

Megjegyzések