Etarget -közép

Kunhalmiék megosztották a nemzettel a minőségi oktatás titkát

 Ezt nem fogják elhinni...
Az ellenzék szakértő nélküli kerekasztal-beszélgetést tartott a magyar oktatás helyzetéről. A Szél Bernadett által moderált rendezvény fő célja – ahogy az esemény leírásában is szerepel –, hogy megnézzék, hogyan kellene ezt jól csinálni.

A kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Kunhalmi Ágnes MSZP-s, Arató Gergely DK-s, Brenner Koloman jobbikos, Kanász-Nagy Máté LMP-s, Cseh Katalin Momentumos, valamint Szabó Szabolcs független politikus.
Vitathatatlan tény, hogy fontos az oktatás helyzete. Az egész ország érdeke, hogy a magyar oktatási rendszerből valós tudással felvértezve lépjenek ki a diákok, akiket tanulási folyamataikban kiváló, lelkiismeretes tanárok, tanítók támogatnak. Tiszta sor.
Az már kevésbé lehet azonban egyértelmű a nagyközönség számára, hogy mekkora relevanciával rendezhetnek olyan személyek oktatás témájú kerekasztal-beszélgetést, akik közül van, aki a helyesírás alapszabályaival, van, aki a fizika törvényeivel nincs tisztában. Oktatási szakértők pedig még véletlenül sincsenek a beszélgetés résztvevői között.
Az elmúlt időszak ellenzéki megmozdulásai során e tábor politikusai bebizonyították, hogy az általános iskola alsó tagozatos tananyagát sem sikerült elsajátítaniuk. A leggyengébb pont egyértelműen a helyesírás, néhol a harmadik osztályos tananyagnak sem sikerült eleget tenni. 
Talán még emlékszünk rá, amikor a „Mit nyújtana Magyarország számára a kiváló oktatás?” című ellenzéki rendezvényen a magyar oktatás megreformálásán fáradozó Kunhalmi Ágnes Bangóné Borbély Ildikóval közösen egy olyan transzparenst lobogtatott…
Persze nem lenne etikus Kunhalmiból bűnbakot csinálni, ugyanis az ellenzék en bloc gyakran eltéved a helyesírás bonyolult útvesztőiben. Bangóné gerilla-graffiti akcióját is csak az „mentette meg”, hogy időben szóltak neki az ejtett hibáról: a „MINKET” szó ugyanis az ő olvasatában eggyel kevesebb „K” betűvel mutat jól a Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság Váci úti épülete előtti járdán.
Azt sem könnyű elfelejteni, hogy lett „SZRTÁJK!” a sztrájkból az egyik ellenzéki tüntetésen, de Karácsony Gergelynek is akadtak nehézségei a j, ly betűkkel, amikor egyik korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy: „Persze Orbán Viktor dolgozószobályából ez már nem látszik”. 
Természetesen nem állítjuk, hogy a magyar helyesírás könnyű, hiszen tudjuk, a világ egyik legszebb, de sokak szerint legnehezebb nyelvét beszéljük.
Az ellenzék ugyanakkor más tudományterületeken sem mindig jeleskedik. A tavalyi közmédia-székházfoglalós ellenzéki színdarabban például kiderült, hogy az MSZP oktatáspolitikusa, Kunhalmi Ágnes a fizika alapvető törvényeivel sincs teljesen tisztában.
„A szilárd testek megtartják alakjukat. Ez azt jelenti, hogy az atomjaik, molekuláik nem mozdulhatnak el egymáshoz képest. Azt mondjuk, hogy a részecskék helyhez kötöttek” –  írja a Sulinet 9. évfolyamos fizika szekciója. Kunhalmi bizonyára úgy gondolhatta, ez nem vonatkozik arra a csukott biztonsági ajtóra, amely – ahogy az Origo hírportál frappánsan megfogalmazta,
nem vette figyelembe, hogy „Ágnes asszony” előtt nem illik becsukódni, így a forradalmi hevülettel érkező szocialista politikus akkora parasztlengőt volt kénytelen elszenvedni, hogy másfél métert zuhant visszafelé.
 varasnap.hu-Kiss Veronika

Megjegyzések