Etarget -közép

Lábcsókolgatással szolgált Ferenc pápa az utolsó vacsora miséjén

Tényleg itt az ideje egy nagy megújulásnak...
Ferenc pápa már évek óta börtönökben ünnepli a húsvét csütörtök estét az utolsó vacsora emlékére. Jézus ekkor megmosta a tanítványai lábát egymás iránti alázatra és szolgálatra buzdítva őket. Ez egy varázslatos tanítás volt a részéről.

Ennek a jézusi tettnek az emlékére mossa meg 12 elítélt lábát Ferenc pápa minden évben valamelyik börtönben. Idén a római Velletri börtönében került sor erre a "szertartásra" az utolsó vacsora mise keretében. A pápa azonban nem csupán megmosta az elítéltek lábait, hanem meg is csókolta.
Előtte pedig a prédikációjában kifejtette a főként rabokból álló hallgatóságának, hogy a jézusi módon kell egymást szolgálni, ahogy ezt ő is teszi. Kifejtette a korabeli szokást is, hogy Jézus idejében nem volt aszfaltos út, így amikor valaki megérkezett egy házba, akkor a rabszolganők mosták meg a lábát.
Ferenc pápa idén kilenc olasz, egy brazil, egy elefántcsontparti és egy marokkói elítéltnek mosta és csókolta meg a lábát. Köztük muzulmán vallásúak is voltak. Mindezt a római katolikus keresztények feje a testvériség nevében is tette, és egymás hasonló szolgálatára szólította fel a jelenlévőket.
Szent Malakiás középkori püspök próféciája szerint Ferenc pápa lesz az utolsó pápa Szent Péter trónusán, és utána eljön a világvége. az Origo egy 2015-ös írásában ezt úgy értelmezi, hogy valójában egy nagy paradigmaváltásról következik be a világban, és eljön egy új korszak.
Ferenc pápa lábcsókolgatása a jézusi tanok nevében már annyira, de annyira tévtanítás, hogy tényleg itt az ideje egy nagy megújulásnak.
Források:
https://voxnews.info/2019/04/18/bergoglio-bacia-i-piedi-ai-detenuti-afroislamici-video/
https://www.youtube.com/watch?v=UNWql04gJyM
https://www.youtube.com/watch?v=zstTPppNSY8
https://www.youtube.com/watch?v=SWofew-Y3F8
https://www.avvenire.it/papa/pagine/papa-francesco-messa-in-coena-domini-detenuti-velletri
https://www.origo.hu/tudomany/20151218-papasag-vatikan-szent-malakias-profeciak-roma-egyhazfejedelem-nostradamus-szent-bernart.html

https://multikultifigyelo.blogstar.hu/

Megjegyzések