Etarget -közép

Verhofstadt a szakadék szélére sodrodott

Ez a hatalmas botrány végre elsöpri a magyargyűlölőt!
Tovább dagad a pártfinanszírozási botrány Brüsszelben, a bevándorláspárti liberálisok még most sem tudnak elszámolni a multiktól kapott támogatásokkal.
Mint ismert, a napokban nyilvánosságra került, hogy a liberális ALDE pártcsaládot olyan multinacionális vállalatok finanszírozták, mint a Monsanto, a Microsoft vagy a Google – írja az Origo.
A pártfinanszírozási botrány a V4NA nemzetközi hírügynökségtől szerzett információk szerint akár szét is robbanthatja a liberális frakciót és magát az ALDE-t is.
A lap azt írja: a bevándorláspárti Guy Verhofstadt vezette Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) a kongresszusait olyan globális nagyvállalatok pénzéből finanszírozta, mint a Google, a Microsoft, a Walt Disney, az Uber, a Syngenta vagy az utóbbi időben a botrányaitól hangos Bayer-Monsanto.

A pártcsalád ezt azzal magyarázta, hogy a „szponzoraiktól" kapott támogatást a kongresszusaikra használták fel, szerintük „ezt azonban szerencsétlen módon úgy interpretálták, mintha aktív politikai befolyásolásról volna szó".
Az Origo szerint azonban külön probléma, hogy egyes, a liberálisokat támogató multik nem EU-s tagállamokban vannak bejegyezve, hanem például az Egyesült Államokban, Svájcban vagy különböző adóparadicsomokként működő szigeteken. Ez azt jelenti, hogy nem európai uniós állampolgárok – a vállalataik révén – beavatkoznak az EP-választásokba.
Az említett multinacionális vállalatok 2014 óta legkevesebb 425 ezer euróval segíthették ki a bevándorláspárti ALDE-t.
Mindezt úgy, hogy az európai szabályozások értelmében a pártok maximum 18 ezer eurót fogadhatnak el cégenként.
A pártfinanszírozási botrány kirobbanása után az ALDE elnöke, Hans van Baalen holland EP-képviselő csak annyit közölt, hogy a jövőben nem fognak elfogadni támogatást magáncégektől. Azóta a liberális pártcsalád levette weboldaláról a 2016-os és a 2017-es elszámolását, illetve eltávolították a 2018-as madridi kongresszus programfüzetének elektronikus változatát, amelynek az alján a cégeknek címzett köszönetnyilvánítás volt olvasható.
Magyarázatot viszont továbbra sem adtak.
Zelenka Dóra - www.888.hu

Megjegyzések

  1. Nem igazán lepődtem meg, soros zsoldosok, mitől is lenének különbek gazdájuknál, ugyan olyan aljasan romlottak mint a spekuláns filantrop, ki emberek millióin át gázolva lopta "spekullálta"össze vagyonát! Vajon az egész világon hány ember élete szárad kezéhez (meg közelítheti egy Ausztriai piktor vagy egy bankrablóból lett unió vezetőijét) ,lelket nem írhatok mert az ennek a "SZ"nak sose volt!

    VálaszTörlés
  2. Az a pofátlanság, hogy ezek után még van képük Magyarországot ostorozni állandóan jogállamiság hiánya, korrupció, Orbáni diktatúra, sajtószabadság hiánya, stb.. stb.. miatt !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése