Etarget -közép

Lázár János mindenkit meghökkentett

Egyenes beszéd!
A brüsszeli bürokrácia a nemzetállamok lebontására törekszik, az általuk is kiszolgált nemzetközi politikai-gazdasági hatalmaknak pedig nem vagyunk többek, mint fogyasztók, akiket bármikor bevándorlókra lehet cserélni. Lázár Jánost a választások tétjéről, Európa jövőjéről, a hazai ellenzékről és persze a vásárhelyi polgármesterről is kérdeztük.

V24: A közösségi médiában lévő oldalán láttuk, hogy személyesen vitte el Orbán Viktor üzenetét, Vásárhelyen házról-házra járva. Milyen tapasztalatokat szerzett, hogyan fogadták?
Lázár János: Mintha nem is politikus lennék! (nevet) A levélben miniszterelnök úr a választások, illetve a szavazáson való részvétel fontosságára hívja fel a figyelmet. Igyekeztem kivenni a részemet abból, hogy ez az üzenet minden vásárhelyi címzetthez eljusson. A kampányban több száz önkéntes segített ebben, szeretném nekik ezúton is megköszönni a munkájukat. A „kézbesítés” során egyébként nagyon kedvező tapasztalatokat szereztünk. Nemcsak azért, mert szinte mindenkivel sikerült találkoznunk, akihez becsöngettünk, hanem azért is, mert azt láttuk és azt tapasztaltuk, hogy a vásárhelyi emberek többsége nagyon is tisztában van a vasárnapi választás tétjével.
V24: Akkor maradjunk is ennél, a választás tétjénél. A miniszterelnök és több alkalommal ön is úgy fogalmazott, hogy az május 26-i európai parlamenti (EP) választásnak nagyobb tétje van, mint bármelyik korábbi EP választásnak. Ön szerint miben más a mostani, mint a korábbi választások?
Lázár János: Először is tapasztaltabbak vagyunk. Idén már 15 éve annak, hogy az
Európai Unió tagjai vagyunk. Túl vagyunk már néhány választáson és túl vagyunk néhány
olyan csatán is, ahol a senki által meg nem választott brüsszeli hivatalnokok akarták érvényesíteni az akaratukat Magyarországon, sőt gyakran Magyarországgal szemben. Ez a másfél évtized talán arra is alkalmas volt, hogy a magyarok a saját bőrükön tanulják meg: ma már nem elég abban a kérdésben jó döntést hozni, hogy kik vezessék az országot és kik a települést, ahol élünk. Bizony húsba vágó kérdés az is, hogy kikre bízzuk Európa vezetését. A brüsszeli döntések régebben talán még sok-sok áttételen keresztül érvényesültek az európai települések életében. Ez ma már egyre kevésbé van így: amit ma eldöntenek Brüsszelben, az holnap közvetlen hatással lesz Hódmezővásárhely hétköznapjaira is, elég, ha az agrártámogatások a határőrizet vagy bevándorlás kérdésére gondolunk.
Ha a most vasárnapi választást követően bevándorláspárti erők kerülnek hatalomra Brüsszelben, akkor ők le fogják bontani a kerítéseket, ki fogják nyitni a határokat és ezzel párhuzamosan elvonják majd azt a jogunkat, hogy mi határozzuk meg, kivel élünk együtt a hazánkban és kivel osztjuk meg a városainkat, közösségeinket. Ez a kérdés szerintem a nemzeti szuverenitás – a nemzeti önállóság és függetlenség – szíve közepe: ha ezekről a kérdésekről a jövőben idegen politikusok és érzéketlen hivatalnokok dönthetnek majd a magyarok feje fölött, akkor ez az ország és ez a nemzet elveszít valamit, amit ezer esztendőn keresztül sok küzdelem árán megőrzött. Őszintén megmondom, nem is értem, hogyan létezhetnek olyan magyar politikusok Budapesttől Hódmezővásárhelyig, akik ebben önként és lelkesen belemennének. Ha tudják, mit tesznek, akkor kiszolgáltatják a hazájukat, ha pedig nem tudják, akkor alkalmatlanok arra, hogy szolgálják a hazájukat.
V24: Itt, Csongrád megyében valóban nehéz elképzelni, mi motiválhatja azokat a politikai vezetőket, akik a kontinens, így aztán Magyarország lakosságát is fokozatosan bevándorlókkal szeretnék feltöltetni, Mégis, mi lehet a céljuk ezzel?
Lázár János: Ahogy látom, két motiváció van: az egyik a politikai bosszú, a másik a multinacionális pénzügyi-gazdasági érdekek elvtelen kiszolgálása. Az előbbire sajnos példa a jelenlegi magyar ellenzék meghatározó része. Zömmel olyan politikusokról van szó, akik már többször bizonyították, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére és így a választók bizalmára is. Komolyan vehető program és érdemi válaszok híján ezért egy ideje a „minél rosszabb Magyarországnak, annál jobb az ellenzéknek” gyakorlatát követik. Egyetlen példát mondok: magyar létükre azért lobbiznak – újabban már nyíltan, szégyenérzet nélkül – hogy Brüsszel vonja meg a Magyarországnak járó forrásokat, tehát ne adjon pénzt a magyar gazdáknak, a magyar kis- és közepes vállalatoknak, a magyar iskoláknak, a magyar egészségügynek és a magyar településeknek csak azért, mert ők nem értenek egyet a Fidesszel és annak vezetőjével.
Ezek a politikusok jobban gyűlölik Orbán Viktort, mint amennyire a hazájukat szeretik, ez pedig egyszerre gyomorforgató és szomorú. De amint említettem, van egy másik ok is. Ez pedig az, hogy a bevándorláspárti, balliberális politikusok jelentős része Európát nem a nemzetállamok és a nemzeti kultúrák büszke szövetségének látja, hanem egy hatalmas piacnak. Ők nem angolokban, franciákban, németekben vagy magyarokban gondolkodnak, hanem munkaerőben, járulékfizetőben, fogyasztóban. Márpedig aki így gondolkodik, annak „darab-darab”, annak egyik ember a másik emberrel minden további nélkül felcserélhető, a meg nem született magyar gyerekek helye is könnyen betölthető messziről hozott, idegen kultúrájú, hitű és szokású emberekkel. Már az sem rokonszenves, ha ezt az álláspontot valaki pénzemberként, milliárdos vállalkozóként képviseli, de ha ezt olyan politikusként teszi, aki a hazája és a nemzete szolgálatára esküdött fel, az egyenesen árulás. A két politikai felfogás közötti törésvonal Magyarországon is megvan: az egyik politikai közösség szolgálja, a másik inkább kiszolgáltatja, árulja a hazáját. Az előbbi azt mondja, hogy Magyarország demográfiai kihívásaira, a nemzet fogyására a családok támogatása válasz, a másik pedig azt, hogy inkább a bevándorlók elosztása és kötelező betelepítése a megoldás. Azok, akik ma az ellenzékben politizálnak – tisztelet a mindig létező kivételnek –, olyan emberek, akik gondolkodás nélkül készek és képesek multinacionális gazdasági vagy politikai érdekeket kiszolgálni. Velük, illetve ezek helyi „kereskedelmi képviselőivel” állunk szemben mi, a nemzeti, polgári oldal politikusai szerte az országban, itt, Vásárhelyen is. Számunkra – számomra személyesen is – az a legfontosabb, hogy Magyarország erős legyen, amely kész és képes érvényesíteni a nemzeti érdeket bárkivel, bármilyen erőcsoporttal szemben.
Amióta politikus vagyok, szolgáljam épp bármilyen poszton is a hazámat, azért küzdök, hogy többé ne a magyarok húzzák a rövidebbet.
V24: Az ellenzéki politikusok szerint Soros Györgyöt csak bűnbakként, a bevándorlást pedig csak félelemkeltésként használja a kormány. Így van?
Lázár János: Soros György nem bűnbak, hanem saját bevallása szerint is a bevándorlás
egyik legfontosabb szervezője a világban. Világnézetének egyik nagyon fontos tartópillére, hogy
bármelyik kontinensre születhetsz, bárhol élhetsz, hiszen a munkáddal és a fogyasztásoddal egyaránt hozzájárulsz azoknak a pénzügyi-gazdasági nagyhatalmaknak a fenntartásához, amelyek világszerte úgy mozgatnak politikai pártokat, civil szervezeteket és – ahol ezt hagyják – akár kormányokat is, mintha csak bábuk lennének egy sakktáblán. Magyarország ezt a befolyásolási kísérletet 2010 óta visszaveri, de nyilvánvaló, hogy 2010 előtt ez a hatás érvényesült a hazai kormányzásban is, mint ahogy az is, hogy a 2015-ös, részben Magyarország felé irányuló
migránskaraván szervezése és pénzelése mögött is Soros pénzügyi hadoszlopai álltak.
V24: Ön a napokban arról is nyilatkozott, hogy jelenleg Európa van Brüsszelért, és nem Brüsszel Európáért, ezt a feje tetejére fordult világot kell talpára állítani május 26-án. Mi a baj Brüsszellel, a brüsszeli intézményrendszerrel?
Lázár János: Van egy 40 ezer fős brüsszeli bürokrácia, amely komolyan vehető, a nemzetük érdekeit hatékonyan képviselni merő és tudó európai vezetők hiányában saját kezébe vette a dolgokat. Most ez a 40 ezer hivatalnok, akik nagyon sok pénzt keresnek – tehát mindannyiunknak nagyon sokba kerülnek –, mondják meg, hogy mi legyen Európában. Kicsit olyan ez, mint a mesében: vert visz veretlent. Nem az érdekünkben, hanem a kárunkra, a kontónkra politizálnak.
A hatalmuk megőrzése érdekében mindent elkövetnek a nemzetállami lét föloldása-fölhígítása érdekében, a nemzeti identitás és büszkeség szalonképtelenné tételéért, pedig nemzeti gondolat, nemzeti kultúra és identitás nélkül végül elvész majd az európai gondolat is.
Mi magyarok pártállástól függetlenül megtanulhattuk, hogy a nemzethez való tartozás és a létezés, a megmaradás egymástól elválaszthatatlan fogalmak – ezt mutatja az elmúlt ezer évünk története is. Nekünk tehát az az érdekünk, hogy minél több olyan ország legyen, amely maga is jól jár azzal, ha a magyarok erősek Közép-Európában, sőt az egész kontinensen. Jelenleg azonban nagyon sok olyan politikai erőcsoport van, amely ezt meg szeretné akadályozni. Május 26-a ebből a szempontból is sorsdöntő ütközet lesz.
V24: Frans Timmermans, vagy Mafred Weber?
Lázár János: Egyik tizenkilenc a másik egy híján húsz. Egyiket se támogatnám, ha rajtam múlna. Nincs kettőjük között érdemi különbség. Egy kottából énekelnek, és mindketten hamisan. Nem
komolyan vehetők, nincs a programjaik között sem érdemi különbség. Épp az a probléma, hogy
az Európai Néppárt és a baloldal között egyre kevésbé van érzékelhető különbség. Az
európai pártok egy baloldali, liberális mainstream elvrendszer alapján
politizálnak. Szégyenteljes dolgokat mondanak, rólunk magyarokról, ami
önmagában kizárja az együttműködést. Az az ember, aki folyamatosan sértegeti
a magyarokat, nem hiszem, hogy akár alkalmas, vagy akár méltó lehetne a magyarok támogatására. Mi azt szeretnénk, ha a nemzetállamokban és a nagyvilágban egyaránt komolyan vehető, fajsúlyos vezetője lenne Európának. Mi Európáért kritizáljuk Brüsszelt, nem ellene.
Magyarországnak ugyanis az EU-ban van a helye, két ok miatt is. Az egyik, hogy mi magyarok elveszítettük az előző évszázadot, elveszítettünk két világháborút, egy szabadságharcot, és
nagyobb részt sajnos elveszítettük a rendszerváltozást is. Ezért az új évezredben az az érdekünk, hogy a kontinensen béke legyen. A béke feltételei csak együttműködéssel teremhetők meg. A másik ok pedig az, hogy abban a reményben léptünk be az unióba, hogy a közös gazdaság mindannyiunk számára előnyös lesz, és mindannyian jobban fogunk élni Európában, a gyermekeink
és az unokáink pedig még nálunk is jobban. Most ez a jövőkép, ez az ígéret és remény veszélybe került: az unió gazdasága gyengélkedik és nincs olyan karizmatikus vezető Európában, aki
Mitterandhoz, Kohlhoz, vagy Thatcherhöz hasonlóan meg tudná mondani, hogyan lehet Európát kivezetni ebből a válságból.
V24: Vannak jelenleg Európában ilyen politikusok?
Lázár János: Biztos, hogy vannak, meg kell őket találni. Amikor véget ér az EP-választás, akkor az Európai Tanácsban, az uniós tagországok vezetőinek ezen kell majd együtt gondolkodnia. Európát vissza kell helyezni a világpolitika térképére.
V24: Beszéljünk egy keveset a magyar ellenzékről is. Mi a véleménye az Európai Egyesült Államokról, vagy a bérunióról, amivel a hazai ellenzék kampányol?
Lázár János: Nem nagyon akarok az ellenzékkel foglalkozni, de azt megdöbbentőnek tartom, hogy van olyan politikus, aki a nemzeti érdeket feladná, és egy Európai Egyesült Államokban gondolkodik.  Különösen elgondolkodtató ez egy olyan párt esetében, mint a Jobbik, amely valaha nemzeti pártként határozta meg önmagát. Úgy látom, a Jobbik szembe köpte saját magát, és ami sokkal rosszabb, elárulta, becsapta és magára hagyta a választóit.
A teljes cikk ITT olvasható el!
Szombat Mihály - http://www.vasarhely24.com/

Megjegyzések

  1. Jó interjú és Lázár Jánosnak igaza van. Igen, bürokraták irányítanak, akik a multik kezében vannak. Ezt gyorsan meg kellene szüntetni. Csakis az erős nemzetállamok képesek szembe szállni velük, ezért az Európai Tanácsnak kell a legfőbb hatalmat adni Brüsszelben, ami sajnos jelenleg nem így működik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése