Etarget -közép

Lendvai Ildikó nekitámadt Orbánnak

Undorító!
Imádom, ha a miniszterelnök énekel. Olyan emberi.

„Imádom, ha a miniszterelnök énekel. Olyan emberi. Rögtön látszik, hogy ő is közülünk való, nem mint a sok nagyképű okoskodó. Hát hallottuk valaha Lovász Lászlót egy jóízűt nótázni? Jó, Palkoviccsal nem lehet könnyű egymás hátát lapogatva amúgy jávorpálosan mulatni a tárgyalásnak nevezett kormányzati rablóhadjárat szünetében, bár lehet, hogy többre menne vele. Orbán először 2012-ben fakadt nyilvánosan dalra, megemlékezvén a kislányok meghágásáról. Egy időre talán kedvét szegte a kékharisnyák sipítozása (jobban mondva »ajvékolása«, így a NER-konform, enyhe zsidózó felhanggal), de 2017-ben Pekingben megint nekibuzdult. Kissé kényszeredetten, de vele énekelt Varga Mihály is, pedig korábban teljesen normálisnak nézett ki. A szegedi csikósról adtak elő, akinek a babája Kati. Az illető hölgynek »13 fodros szoknya reng a derekán«. A témaválasztás roppant logikus, hiszen a kínai selyemúthoz kapcsolódó üzletről volt szó, amelyből túl sok magyar haszon azóta sem néz ki, viszont a selyem jól jöhet a fodrokhoz.
Most újból felkerült egy dalos videó a miniszterelnök oldalára. Az utolsó orosz katona távozásának 28. évfordulójára tartott fogadáson kapott ihletet. »Egy szép nyalka, de magyar huszárról« szólt a nóta (katona, katona), aki a lovát karéjozza. Vagyis idomítja, engedelmességre neveli. Orbán nagy beleélést mutatott, hiszen neki magának is komoly gyakorlata van népének huszáros karéjozásában, parírozásra szoktatásában. Őt se könnyű kibillenteni a nyeregből, »Mert a huszár a nyeregbe bele van teremtve,/ Mint a rozmaring a jó földbe, sej belegyökerezve«. Eddigi tapasztalatai alapján joggal fújhatta: »Sem léptébe, de sem vágtába,/ Sej, le nem esem róla«.
Kérdés, akkor sem esik-e le, ha a nagy karéjozásban hátrafelé kell vágtatnia, vissza a múltba, azt is magához idomítva. A fogadás is a hátra-karéjozás része volt, ahogy a Hősök terei koncert mondandója: az oroszokat Orbán űzte ki, sőt, az egész rendszerváltás az ő érdeme. Nem vitás: valóban komoly szerepe volt a változásban, bátorsága, kockázatvállalása kétségbevonhatatlan. Noha júniusi beszéde előtt hónapokkal Gorbacsov és Németh Miklós megállapodott a csapatkivonásról, és márciusban még az MTI is kiadott egy (igaz, mínuszos) hírt az első egységek távozásáról, mégis más lélektani hatása volt ezt százezres tömeg előtt a világba kiáltani. A fiatal Orbán kétségtelenül ott volt a rendszerváltás színpadán, nemcsak a Műcsarnok előttin, hanem a jelképes történelmin is. De most szólistát csinálnak belőle. Amikor az emlékév kormánybiztosának Schmidt Máriát nevezték ki, Vágvölgyi B. András még humoros kérdésnek szánta: »Találgathatjuk, ezúttal ki lesz Dózsa László”, a Schmidték segítségével mások szerepét elbitorló színész.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
www.mandiner.hu 

Megjegyzések

  1. Hol voltál, amikor Gyurcsány táncolt? Olyan emberi volt. stb, stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gy1G kamugitározott, fellépett és úgy tett mintha ő gitrozna pedig csak playback volt...

      Törlés
  2. Arra emlékeztek, milyen lélekemelő volt hallgatni, hogy "fel-fel ti rabjai a földnek..."-kórusban énekelték az MSZP-s vezetőink, köztük Lendvay Ildikó ? Ugye az egészen más volt.? Szerintem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De a Fideszes KISZ titkárok és MSZMP tagok is ott énekeltek. Nem de?

      Törlés
  3. A múmia visszatér....😅😅😅

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom a fő cím kire céloz. De Lendvay vonaglása tényleg undorító!

    VálaszTörlés
  5. Annyira kellene már Önöknek a háttérbe vonulni , hogy még katonai távcsővel se legyenek láthatóak. Egyébként volt demokratikus választás Magyarországon . Nem tetszik emlékezni rá ?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése