Etarget -közép

Vadai Ágnes nagyon csúnyán viselkedett

 Undorító!
„Nekem mindegy, melyik induló nyer, de ettől függetlenül az egész dolog egy választásnak álcázott marketingtevékenység. Agitpropművelet, tömegmanipuláció, a sajtóban való szakadatlan forgolódás…” – Tarlós István Magyar Nemzetben megjelent írásából való az idézet.
A főpolgármester tényszerű, senki számára nem sértő stílusú írása helyzetértékelés arról, mit gondol ő a végre lezárult ellenzéki előválasztásról.

Ehhez képest nézzük, hogy reagáltak erre a versenyben érintett pártok képviselői az ATV A nap híre című műsorában. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja egyenesen lebunkózta Tarlós Istvánt, bunkóságcunamit emlegetve azzal kapcsolatban, ami vele együtt ellepte az elmúlt években Budapestet. De ez még nem volt elég a DK-s asszonynak, a következő hozzászólásában egyenesen pojácának nevezte a főpolgármestert. „Összességében én Tarlós Istvánról azt mondom, hogy egy pojáca” – vágta ki magából a Gyurcsány által kiképzett, virtigli DK-shoz illő, gyomorból jövő gyűlölettel. Arról persze elfelejtett megemlékezni, amikor éppen ő zokogta a kamerába krokodilkönnyeket hullatva a téli ellenzéki MTVA elleni „ostrom” idején sérelmét, hogy levették a fejéről a sapkáját... A pojáca magyarul ugye bohócot, nevetségesen viselkedő személyt jelent. A bunkózással, pojácázással kapcsolatos valódi címzettekről ezek után gondolom szükségtelen többet mondani.
Ott ült az asztalnál Nemes Balázs is, a Momentum szóvivője, akinek semmi kifogása nem volt Vadai minősíthetetlen megnyivánulásaival kapcsolatban, sőt lesajnálóan ráerősített a kilenc éve sikert sikerre halmozó Tarlósról, hogy „Szegénykém nem a legélesebb kés a fiókban”. A háttérben gúnyos kuncogás.  Majd talán Murányi András exnépszabadságos, a társadalmi támogatottsággal lényegében nem rendelkező, a parlamentben csak az MSZP szívessége alapján bejutott Párbeszéd kommunikációs igazgatója lesajnálóan ledrágapistabácsizta a főpolgármestert. Nyilván a szolidaritás, az emberi méltóság, a kölcsönös tisztelet jegyében, ahogy ez már a liberálissá átváltozott bolsevikoktól elvárásaikban megszokott.
Arról azonban egy kukk sem esett, micsoda marhaság például a momentumos Kerpel-Fronius jól hangzó, de megvalósíthatatlan javaslata, miszerint az építtetőknek előírná, hogy az általuk emelt lakások 30 százalékát a piaci ár feléért ajánlják föl az önkormányzatoknak. Hogy milyen disznóságokat művelt Karácsony a zuglói parkolással és más zűrös dolgokkal kapcsolatban polgármestersége idején, vagy hogy Kálmán Olga miként akarná megreformálni az egészségügyet, miközben arra a főpolgármesternek semmiféle jogi lehetősége nincs.  
Hogy itt előválasztás címén valójában becsapták az embereket és a jelöltek bántó felkészületlenséget árultak el, amint azt Tarlós István írásában leszögezte, arról a „függetlenobjektív” tájékoztatás jegyében véletlenül egy szó sem esett.

Horváth K. József; Blogstar

Megjegyzések