Etarget -közép

Nógrádi őszinte véleménye Ursula von der Leyenről

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő reálpolitikát folytató politikusnak tartja az Európai Bizottság új elnökét.
A szakértő hétfőn az M1-nek nyilatkozva azt mondta, az új bizottsági elnök Közép-Európából származik, ezért más szemüvegen keresztül látja a dolgokat, mint a korábbi elnök, a luxemburgi Jean-Claude Juncker.

Ursula von der Leyen közelíteni szeretné a nyugat-európai, valamint a közép- és kelet-európai nézeteket, elítélés helyett pedig meghallgatni akarja mások véleményét – vélekedett.
Bár a szakértő szerint az Európai Unióban kőkemény összecsapások várhatók, az Európai Bizottság új elnökével az integráció kérdése nem fogja megkapni azt a prioritást, amit Jean-Claude Juncker alatt kapott.
Az európai parlamenti választások után eltolódtak az erőviszonyok, a hagyományos pártok veresége miatt egy poszt megszerzéséhez három pártcsalád együttműködése szükséges. Ilyen eddig nem volt – tette hozzá. Kitért arra is, illúzió, hogy a migránsok hazamennek, ha véget ér a háború, a legtöbben ugyanis szerinte gazdasági bevándorlók. 
Bertha László - www.888.hu

Megjegyzések

  1. Nagyra értékelem Nógrádi György véleményét és ezért bizakodva várom a fejleményeket!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos Nógrádi Úr már Angela Merkel esetében is nagyon eltájolta magát (hiszen saját bevallása szerint sokáig nagyra értékelte,- nem csoda, ha csak a német állami televíziókon csüngött-) én nem vagyok olyan biztos benne, hogy von der Leyen olyan nagyon jó lesz. Igazi északnémet, azaz semmiképpen sem középeurópai.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése