Etarget -közép

Fiatalosan

Nem kérünk belőle!
Szembesült azzal, hogy vannak, akik túl fiatalnak tartják, de úgy véli, hogy a változás nem korhoz kötött – mondta a Klubrádiónak Nagy Blanka.

A frissen – állítólag épphogy – leérettségizett kiskunfélegyházi lány ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy szülővárosában önkormányzati képviselő lenne, s ezért összellenzéki jelöltként indul is az októberi választáson. Az idézet nyomán konstatálhatjuk, Nagy Blanka tisztában van saját korlátaival, ám azzal is, hogy ezek akár az előnyére is válhatnak.
A programján, akárcsak Kálmán Olga, mindenesetre egyedül dolgozik, ám a körzetet már az egyik kistestvérével járta körbe, és lefotózták „azokat a részeket, amelyeken változtatni lehetne”. Továbbá fórumokat tart, amivel majd lecsendesíti a huhogókat és a károgókat, bebizonyítva, „méltóképpen tudná képviselni a helyie­ket”. A szelíd, ám a folytogató, bocsánat, fojtogató légkör és a félfasisztoid-kommunista rezsim miatt mégis csak dühös tekintetű exdiáklány korábban arra hívta fel magára az ország, a szocialisták, a Gyurcsány-párt és Frans Timmermans figyelmét, hogy letegezte, majd bajszos ürüléknek nevezte a legfőbb közjogi méltóságot, a fideszes szavazókat pedig arra buzdította, b....ák arcon magukat. A haladóliberális oldal ezért a megnyilvánulásáért egy emberként ujjongta körbe „hősüket”, ami nem csoda, hiszen rég hallottunk már ilyen programszerű, egyben konstruktív és határozott véleményt a „kormányváltók” tarka táborából. A népszerűség odáig repítette Blankát, hogy a kettészakadt kommunista utódpárt mindkét maradványa, vagyis az MSZP és a DK is keblére ölelte. S bár a tizenöt perces hírnevet kissé nehezen viselte, állítólag az osztálytársai elfordultak tőle, máris arra jutott, szügyig gázol a politikacsinálásban. Hála a totálisan független ballib sajtónak, ezzel ismét az ellenzék egyik arca lett, kifejezve mindazt, amit az imént megnevezett formációk gondolnak a politikai innovációról.
Ráadásul Nagy Blanka nem csak fiatal, „modern” is. Minapi tájékoztatóján ugyanis nem volt hajlandó válaszolni bizonyos kérdésekre, mondván, azok nem tetszenek neki. Márpedig ebben valódi példaképe lehet távoli szövetségese, Greta Thunberg, aki nemes egyszerűséggel kidobatta az újságírókat a Smile for Future elnevezésű klímacsúcsról. Hogy miért? Mert tudósítottak a zöldbolsevik aktivisták belső vitáiról, s ezzel rossz hangulatot keltettek. Ami a klímamozgalom szektavezéreket megszégyenítő hatásfokkal dolgozó, a gendersemlegességet és a konzervatív gondolatok elutasítását egyaránt fontosnak tartó idoljának nem tetszett. Szinte látjuk, ahogy a nemzetközi liberalizmus új apostola a médiamunkások felé fordul, mögötte hű követői, majd rájuk rivall: kifelé! Aki a jelenet kapcsán a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát kérné számon az óceánokat kishajóval átszelő svéd lányon, esetleg a transzparenciát hiányolná, sürgősen nézzen magába, mert valószínűleg náci.
Íme tehát a hazai és a nemzetközi haladárok két ikonikus alakja! Nagy és Thunberg nyilván nem ismeri egymást, a frizurájuk is egészen más, mégis összeköti őket a globális újbaloldaliság – s talán a stílus is. Végeredményben mindketten lenyűgözik az úgynevezett progresszíveket, azokat, akik nem akarnak szuverén nemzetállamokat, keresztény értékeket, családok helyett pedig egyéb formációkban gondolkodnak. Persze ők nem ezt rakják a kirakatba, inkább olyasmiket, mint amiről Nagy Blanka beszélt: gondolni kell a jövőre. Szép gondolat, ám az korántsem mindegy, ki hogyan képzeli el a jövőt. Az ellenzék üdvöskéje első megnyilvánulásával azért adott ebből némi ízelítőt. Nem kérünk belőle!
Kacsoh Dániel - www.magyarhirlap.hu

Megjegyzések

  1. No, ha politikai babérokra tör, akkor viselnie KELL olyan megnyilvánulásokat is, amiket ez a dagadt böszme rihonya osztogatott, például a köztársasági elnökre. Úgyhogy zsírdisznókám, hegyezd füled, mert kapni fogod az ívet, mint hegesztő keze alatt a vaslemez!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése