Etarget -közép

Gyurcsány Ferenc atomhülye

Nincs mese, meg kell állítanunk!
Egészen pontosan az atomhoz is hülye. Mondjuk ez nem nagy kaland, mert az emberiség jelentős része így van ezzel. Viszont a többség csendben is marad ezzel kapcsolatban, mert nem akar butaságokat beszélni.

A hír ugye így hangzik:
Öt halottja van annak a balesetnek, amely során felrobbant egy rakéta sugárhajtóműve tesztelés közben csütörtökön egy katonai lőtéren az észak-oroszországi Arhangelszk megyében - számolt be péntek késő este a Roszatom orosz állami atomenergetikai vállalat a Ria Novosztyi hírügynökségnek.
A nemzeti elkúró, vagyis Gyurcsány Ferencné férje pedig emígyen reagált minderre:
Ha eddig nem zavart Paks II. orosz építése, most ideje aggódnod. (…) Gondolom, hallottatok egy orosz rakéta augusztus 8-i balesetéről. A robbanás után a nukleáris háttérsugárzás szintje négy-tizenhatszorosával haladta meg a megengedettet. Az orosz szabályok szerint a veszélyt jelző szirénáknak már kétszeres szintemelkedésnél meg kellett volna szólalniuk.
Szóval a DK elnöke, a nemzet beszántója, az atomenergia szakavatott tudora szerint egy rakéta felrobbanása és egy atomerőmű biztonsága ugyanaz. Emellett pedig a magyar és az orosz szakemberek munkája, morálja is ugyanaz. Sokan láttuk az HBO Csernobil című mini sorozatát, aminek több eredménye is van. Egyfelől az ember percről percre jobban gyűlöli Gyurcsányékat a kommunistákat, másrészt pedig hajlamos azt gondolni, hogy ért az atomenergiához is.
Kétségtelen, hogy a szovjet, pardon orosz embertípusban, úgy tűnik benne van az atombalesetek eltitkolásának képessége. Erre akadt már példa korábban is, pedig ugye Csernobil esetében egész Európa léte volt a tét – mondom, aki látta a sorozatot az ért ehhez. Most egy rakéta robbant fel a levegőben, öt ember meghalt, a többi megsebesült, az elvtársak leszármazottai pedig a felmenőiktől látottakhoz híven csendben figyelték az eseményeket, maximum a pártközpontba üzentek be, hogy baj van, de ott meg úgysem érdekel senkit.
Szóval Gyurcsány Ferencné férje összehasonlítja a rakétát az erőművel. Mert ugye felrobbant a rakéta, amiről nem szóltak az oroszok, s emiatt aztán nekünk kell aggódni Paks 2 miatt. Hát inkább Gyurcsány Ferencné férjének megnyilvánulásai miatt érdemes félni. Veszélyesen elkezdett mindenhez IS érteni a milliomos képviselő. Mondjuk azt tudhatná, hogy Pakson most is magyar emberek dolgoznak az erőműben és a 2-esben is a honfitásaink lesznek majd a főnökök. Ráadásul a paksi energiagyár a világ egyik legbiztonságosabb műhelye, ahol kiválóan csinálnak áramot. És ez vélhetően, meg a reményeink szerint a jövőben is így lesz.
Ott nem atomhülyék dolgoznak.
https://ezatuti.blogstar.hu/

Megjegyzések