Etarget -közép

Hatalmas aranykincset találtak Magyarországon, ki is fogják bányászni

Az arany és ezüst nemesfémkincs értéke elérheti az 59 milliárd eurót.

Hatalmas aranykincset találtak Magyarországon, a világ egyik leggazdagabb arany- és ezüstbányája jöhet létre hazánkban – számolt be az Origo. A cikk szerint akkora arany- és ezüstkészletek rejtőzhetnek a Börzsönyben a föld alatt, mint a világon kevés helyen. A Hun-Bányászat Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Kft. számításai szerint 

Összehasonlításképpen a Magyar Nemzeti Bank aranykészlete „csupán” 100 tonna. A lap szerint az a mennyiség, ami a Börzsönyben pihenhet, hozzávetőlegesen 59 milliárd euró értékű lehet, és egy koncessziós bányászati jog elnyerését követően durván 42 és fél év alatt összesen 9000 tonna arany és ugyanennyi ezüst kitermelése valósulhatna meg. A beruházás 1200 embernek nyújthatna munkát és a tervek szerint a világ egyik leggazdagabb arany- és ezüstbányáját hozná létre Magyarországon.

www.mandiner.hu

 


 

Megjegyzések

  1. Ki és honnan vette ezt a hülyeséget? Nem kellene szédíteni az népet ilyesmivel!
    A "Nagy-Magyarország" egykori területén Körmöcbányán bányásztak aranyat. Biztos, hogy a ezt is felfedezték volna ha tényleg ilyen mennyiségben rejtené a föld. Főleg nem 150 m-en.
    Az külszíni fejtés lenne.
    Ez olyan, mint a "kárpát-medence geotermikus legendája". Az is a fürdőknek megfelel, vagy esetleg épületek, fóliakertészetek fűtésére, ha a dolog technikai részét tekintjük.
    De, ha a költségeket is figyelembevesszük, akkor piszok drága és környezetszennyező.
    A szentesi "fóliások" azért élvezték az előnyét, mert nem terhelte őket a használt víz visszasajtolásának kötelezettsége és költsége.
    Ilyen legenda lehet az aranykészlet is.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom megérteni Lukácsot! Melyik libernyák csoporthoz tartozik? Nem örülni kellene? Nem szereti a hazáját, van hazája? Avagy románosan bozgor?

    VálaszTörlés
  3. Valakinek félrevezetésre jó a hír, mint a 3 új gázmező hír. Nem dölünk be. Maradunk szegények. Már lószar sincs amivel trágyázhatnànk legalább.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a Börzsöny természeti és kulturális értéke végtelenszer nagyobb, mint bármennyi aranyé. Ha a Börzsönyt feltúrjuk, tönkretesszük, megsemmisítjük, akkor úgy kell nekünk...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése