Etarget -közép

Kiderült Kovács László medöbbentő titka

A volt szoci elnök szégyellheti magát!
Már 2010 óta nem a teljesítmény alapján választották ki az MSZP vezetőit – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Kovács László, aki emellett azt is közölte, hogy örömmel támogatná az MSZP és a DK egyesülését, ha az a két párt egyenjogúságát biztosító feltételekkel történne meg, Gyurcsány Ferencet azonban meg sem említette. Az egykori pártelnök beszélt arról is, a szocialisták jelenlegi vezetése és tagsága nem veszi eléggé komolyan a politizálóktól a tehetséget, tudást, tapasztalatot, teljesítményt és megkérdőjelezhetetlen tisztességet megkövetelő elvárásoknak a teljesítését. Kovács László úgy vélekedett, a szocialista párt és az ellenzék már csak az összefogástól remélhet politikai sikert.

Kovács László a Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta, hogy támogatja a budapesti főpolgármesterségre pályázó Karácsony Gergelyt, illetve az ellenzéki összefogást, de hozzátette: győzelemre esélyes miniszterelnök-jelöltet jelenleg nem lát a táborban. Az MSZP volt elnöke szerint hiba volt öt éve Mesterházy Attilát erőltetni a kormányfői pozícióra, a veterán politikus úgy látja, Bajnai Gordon mögé kellett volna felsorakozni, aki ugyan nem biztos, hogy legyőzte volna Orbán Viktort, de megakadályozhatta volna a Fidesz kétharmadát. Az egykori külügyminiszter az MSZP-ről kijelentette: a kiemelkedő vezetők hiánya azzal függ össze, hogy 2010 óta elsősorban azok kerültek be a párt vezetésébe, akik a mindenkori elnök lojális támogatói voltak, és nem azok, akik a teljesítményükkel vívták ki bekerülésüket a királycsinálók körébe. Kovács László a patkányozó Bangóné Borbély Ildikó, vagy a nyilvános beszédeiben trágárul megszólaló Nagy Blanka személyéről, viselkedésükről nem akart állást foglalni.
Az MSZP és a DK esetleges fúziójáról szóló kérdésre Kovács László úgy válaszolt, hogy tisztességes, a két párt vezetőinek és tagjainak egyenjogúságát biztosító feltételekkel örömmel támogatná az egyesülést, de Gyurcsány Ferenc nevét nem említette meg. Kovács szerint a jelenlegi Országgyűlésben a DK áll a legközelebb az MSZP-hez. A volt tárcavezető súlyos hibának tartja a baloldal kommunikációs melléfogásait, például azt a jelenséget, hogy az ellenzéki politikusok nem akarnak nyilatkozni a jobboldali sajtónak. A politikus arról is beszélt, hogy őt már többször ki akarták zárni a pártjából, mert interjút adott a Hír TV-nek, vagy korábban az Echo TV-nek. Kovács László emlékeztetett arra is, amit a baloldal jelenlegi vezetői a jelek szerint már elfelejtettek: a kampányokban nem a már meggyőzött, hanem a meggyőzendő emberekre kell összpontosítani, mert ők jelentik egy-egy párt új szavazóit, ezzel a szavazóbázis gyarapodását. 
Forrás: Magyar Hírlap. Fotó: PS
www.pestisracok.hu

Megjegyzések

  1. Kovács László a patkányozó Bangóné Borbély Ildikó, vagy a nyilvános beszédeiben trágárul megszólaló Nagy Blanka személyéről, viselkedésükről nem akart állást foglalni!
    Mintha nem tartozna hozzájuk ,mint gatyához a korca!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése