Etarget -közép

Salvini nagyon kemény üzenetet küldött

„Szégyenteljes színház!”
Megszólalt az olasz kormányátalakítással kapcsolatban Matteo Salvini, aki eddig belügyminiszterként szolgálta hazáját. A politikus szerint a döntés nem Rómában született meg.

A Liga vezetője szerint több tízmillió olasz választó „elképedve” szemléli azt a „szégyenteljes színházat”, amellyel az M5S és a PD a bársonyszékeket készül felosztani egymás között.
Matteo Salvini megjegyezte, hogy szerinte Giuseppe Contét Biarritzban, a G7-csúcstalálkozón választották meg ismét olasz miniszterelnöknek.
„Párizs, Berlin és Brüsszel hozta meg a döntést, ahogyan a Monti-kormánnyal is történt” – mondta Matteo Salvini a Silvio Berlusconi vezette jobbközép kormányt 2011-ben leváltó Mario Montira utalva.

Salvini hozzátette: az Olaszország határain kívüli "hatalmakat zavarta" a Liga eddigi kormányzása, amely az olaszok méltóságát, büszkeségét és szuverenitását védte.
Kijelentette, hogy Párizs, Berlin és Brüsszel érdeke az, hogy Rómában gyenge kormány legyen.
„Bennünket vádolnak gyűlölettel, miközben az M5S-PD kormányát egyedül a Ligával szembeni gyűlölet tartja össze, a másik kizárása (a választásokból), valamint a hataloméhség” - hangoztatta Matteo Salvini.
Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke bejelentette, hogy amikor a második Conte-kormány bizalmat kér a római parlamentben, az utcára szólítja az olaszokat az M5S-PD kormány elleni tiltakozásra.
Kecskés István -  https://aktualis.blogstar.hu/

Megjegyzések

Megjegyzés küldése