Etarget -közép

Botox-lady újból lecsapott

Lendvai Ildikó döbbenetes mélységbe zuhant.
Lyukas lett az ünnep, mint a zászló. A miniszterelnök lyukasztotta ki.
 
„Lyukas lett az ünnep, mint a zászló. Legalábbis a hivatalos megemlékezés. A miniszterelnök lyukasztotta ki. Kivágott belőle egy darabot, mint egykor 56-ban a Rákosi címert a trikolórból. Csakhogy ő a köztársaságot tépte ki. Sok dolga között valahogy kiment a fejéből, hogy október 23-a kettős ünnep: a forradalomé és a III. Köztársaság 1989-es kikiáltásáé. Az utóbbit simán kivágta az ünnepelni valók közül. Beszédében egy hangot se szólt róla. Van az úgy, hogy az ember szívesen mellőzne egy születésnapot (engem a jeges rémület fog el, ha már megint egy újabb jön), de a harmincadik túl kerek ahhoz, hogy csak úgy véletlenül elfelejtse. Talán úgy gondolta, a köztársaság gyengélkedik, egyre több testrésze mozgásképtelen, néhányat már saját kezűleg amputált is, jobb, ha hagyja csendesen elszenderülni. Kár olyan nagy faksznit csinálni belőle.
A lyukas zászlót 56-ban először épp egy kormányhivatalra tették ki: a Külügyminisztériumra a Bem téren, a diáktüntetők követelésére. Szép történelmi analógia, hogy a lyukas ünnep látványában először a kormány hivatalos rendezvényén gyönyörködhetünk. Pedig 1989. október 23-ának hétfőjén Magyarországon nemcsak – mint az anyakönyvekből kiderül – 338 kisbaba született, hanem a köztársaság is. És az akkor még közös akarat: »A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam lesz.« Hát most őszintén: mi a fene tetszene ebben a mai Orbán Viktornak? Pláne, hogy a köztársaság már nevében is a közösség társaságát, szövetségét jelenti, a közügyekről való közös döntést. Ma úgy mondják világszerte: »Semmit rólunk, nélkülünk!« Felforgató eszme.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Megjegyzések

  1. Mszp-s Lendvai Ildikó annak a gyilkos kádári diktatúrának Acél elvtársának a talpnyalója volt aki a ennek az Acéljuknak utasításait....... Lendvaiék mint mszmp-sek sok nagy tudású rockzenészeket ,énekeseke , zeneszerzőket és szövegírókat lehetetlenítettek el mint Radics Bélát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rosszul mutat a szàjàn az 56-os jukaszàszlorol beszélni, neki aki 56-rol mint ellenforradalomrol beszélt egész politikai karrierje soràn. Ö volt a cenzorka, aki lehetetlenné tett sok irot, müvészt akik a forradalomrol elismeröen nyilvànultak volna meg. Jelen iràsàban is inkàbb a Köztàrsasàg kikiàltàsàrol ir, ami jelentéktelen a forradalom jelentöségéhez képest.

      Törlés
  2. Én meg leszarom a köztársaságot!
    Az elsőt még tanácsköztársaságnak hívták!
    Rengeteg rendes magyar embert gyilkoltak meg a rohadt mocskos kommunisták!
    Ezek a tetvek azért ragaszkodnak a köztársasághoz!
    Nosztalgiázik a vén kurva!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése