Etarget -közép

Cseh Katka őrült rombolásba kezdett

 Ezt olvassák el!
A Brexit tökéletesen megmutatta, hogy a populista, hazugságokon és megtévesztésen alapuló kampányok mennyire veszélyesek.
 
„Egy hosszú tragikomédia újabb állomása: megint elhalasztották a Brexitet – ezúttal január 31-ig. Az elmúlt hétvégén Athénban voltunk európai pártcsaládunk, az ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe kongresszusán, ahol arról is vitáztunk, hogy lehet-e esély a Brexit visszafordítására. Most, a halasztás bejelentésével talán kicsit közelebb kerültünk a megfejtéshez. A mai döntésnek az EP-ben a Momentummal közös frakcióban helyet foglaló brit Liberális Demokrata Párttal mi is együtt örülünk. A Brexit október 31-i elkerülésével újra felcsillant az esély egy második népszavazásra, amivel elkerülhető lenne, hogy az Egyesült Királyság kilépjen az unióból.
A Brexit tökéletesen megmutatta, hogy a populista, hazugságokon és megtévesztésen alapuló kampányok mennyire veszélyesek még a legstabilabb demokráciákban is. A kilépésről szóló népszavazás óta eltelt közel három és fél évben mindenki számára egyételművé vált, hogy miért lehetetlen küldetés a jelenlegi körülmények között levezényelni az EU-s tagság felbontását. Mi a Liberális Demokratákkal közösen úgy gondoljuk, hogy éppen eleget játszadoztak már az emberek türelmével, a brit választópolgárok bizalmával, illetve általában véve a demokráciával. A politika megcsúfolása és a demokratikus értékek semmibe vétele zajlik immár negyedik éve, aminek csak egyvalami vethet véget: új népszavazást kell kiírni a Brexitről!
Hiába szeretne a kormányzó konzervatív párt új választást, hiába trükköznének újabb és újabb határidőkkel, módosításokkal, obskúrus feltételekkel, itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba: a többéves Brexit-szenvedés után csak egy második referendum dönthet az Egyesült Királyság uniós tagságáról. A brit választópolgárok, a demokrácia, valamint nem utolsó sorban a jogi bizonytalanságban ott élő uniós állampolgárok érdeke is ezt kívánja.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Megjegyzések

  1. Cseh K. ezt csináljátok meg a busapesti főpolgármesteri és polgármesteri választásokkal mint a szombathelyivel ,pécsivel ,berlinivel ,londonival ,varsóival ,...… stb. összes ilyeneiddel ahol ti teszitek tönkre a teljes Európát .

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése