Etarget -közép

Megszólalt Borkai Zsolt

Többszöri átszámolás után jogerősen is Borkai Zsolt lett Győr megválasztott polgármestere, aki át is vette megbízólevelét és néhány mondatos nyilatkozatot is tett.

A választás előtt botrányba keveredett Borkai Zsoltot a szavazáson résztvevő győriek 44,3 százaléka tartotta a legalkamasabbnak a polgármesteri posztra. A polgárok döntése csak október 29-én vált jogerőssé, hiszen az ellenfelek fellebbeztek és újraszámolást kértek, ám az eredményben nem állt be lényegi változás. 
A megbízólevél átvételét követően Borkai Zsolt szólt is a megjelentekhez.
Szeretnék köszönetet mondani minden győrinek. Az elmúlt egy hónap sem a győriek, sem jómagam számára nem volt egy egyszerű időszak. Szeretném megköszönni – nagy tisztelettel – a győrieknek, mert kitartottak mellettem, s értékelték az elmúlt 13 év munkáját, ami együtt, közösen valósítottunk meg. Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel. Találkozunk az alakuló értekezleten, mely időpontjáról jövő héten adok számot.
A polgármester ezt követően távozott, kérdezni nem lehetett tőle. A városvezető a választások óta kilépett a Fidesz-ből, így függetlenként kezdi meg a ciklust. A közgyűlésben a Fidesz-KDNP pártszövetségnek magabiztos többsége van. 

Megjegyzések