Etarget -közép

Niedermüller nem lacafacázott: megemelte a sajátjai fizetését

Megy a dőzsölés! Megalakult az MSZ(M)P frakció!
Szavakkal, majd tettekkel is megidézte a kommunista-szocialista nosztalgiát Niedermüller Péter, Erzsébetváros frissen megválasztott polgármestere, egyből az alakuló közgyűlésen. A Brüsszelből visszaimportált politikus láthatóan sokat tanult az olyan politikai szuperlatívuszoktól, mint Juncker és Timmermans, hiszen hazatérvén első dolga az MSZMP nosztalgikus megidézése volt, majd ezek után alaposan megjutalmazta barátait azok eddigi önkormányzati munkájáért.

Korábban a Karácsony Gergely vezette Zugló volt a baloldali kifizetőhelyek fellegvára, azonban az októberi választás eredményeképpen ezt az övezetet immáron majdnem az egész városra kiterjesztette az összefogás. Az egyik ilyen szerencsétlenül járt kerület Erzsébetváros, ahol most Niedermüller Péter épített ki kliens rendszert.

Kétszáz millió a semmiért

Több szempontból sem nevezhető szokványosnak (sem normálisnak) a VII. kerületi önkormányzati testület hétfői alakuló ülése, melyen Nidermüller bemutatta mire számíthatnak az őt megválasztó polgárok a következő öt évben. Mint arról korábban beszámoltunk, a választások után felmondott Erzsébetváros teljes jogi osztálya, előre sejtve Niedermüller vezetésének következményeit, így az alakuló ülés volt az egyetlen testületi ülés, melyet még a városrész jogi stábja össze tudott készíteni. Niedermüller pedig tisztában van vele mi a fontos a kerületnek, így azt vette napirendi pontra, mielőtt teljesen megbénul Erzsébetváros rendeletalkotó testülete: ez pedig barátai kifizetése. Ennek megfelelően letett egy javaslatot az ellenzéki többségű képviselő testület elé, amely aztán meg is szavazta sajátjainak a jelentős béremelést. A javaslat szerint az eddigi egy rendes és egy társadalmi megbízású alpolgármester helyett immáron 4 teljes jogkörrel (és fizetéssel) felruházott alpolgármester lesz, akik szép fizetést is kapnak: a polgármesteri tiszteletdíj 85 százalékát, fejenként 847 600 forintot és 127 140 forint “költségtérítést”, azaz összesen havi 974.740 forintot vihetnek haza. Ez a teljes ciklus alatt 233 937 600 forintot jelent a 4 alpolgármesternek. Mindezért eddig csupán a Himnuszt kellett végighallgatniuk, illetve a saját béremelésükről szóló javaslatot kellett elfogadniuk.

Visszatért az MSZMP

Ha nem ismernénk Niedermüller első határozatát, akár azt is mondhatnánk, hogy múltidézéssel nyitotta a testület ülését, így viszont inkább a jövőkép vázolásának nevezhetjük elszólását, melyben az MSZP frakcióját MSZMP-ként konferálja fel (a videón 3:39-től). A kiszóláson a legtöbben meg sem lepődtek a teremben, csupán finoman helyreigazították, megosztva vele a tényt, miszerint MSZMP már nem létezik. Niedermüller ezt tudomásul vette, csupán annyit reagált (legalábbis a videón így hangzik), hogy
sajnos úgy van,
majd folytatta a frakciók felsorolását.
Szalai Szilárd - www.pestisracok.hu



Megjegyzések

  1. A demokrácia a népakarat tiszteletben tartására kötelez! A nép nem vonható felelősségre saját akaratáért! "Mindenmüller még Péter is" és társai a budapesti nép akaratából dorbézolnak!

    VálaszTörlés
  2. A VII.kerületben győzött az összefogás, a normális emberekkel szemben. Mert egy hazaárulóra csak a nem normálisak adhattak szavazatot!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése