Etarget -közép

Nagy dobásra készül a kormány

Ez nagyot fog szólni!
Gatyába rázza a kormány az egészségügyi rendszert 
 
A kormány kiemelt célnak tekinti az egészségügyi ágazat fejlesztését, valamint az egészségügyi ellátórendszer hatékonyságának növelését, és egyetért a finanszírozási rendszer és az ellátási struktúra olyan átalakításával, amely fenntartható működést eredményez, és megakadályozza az adósságok újratermelődését - vett észre egy december 23-án megjelent kormányhatározatot a Portfolio.
Ebből kiderül, hogy a következő fél évben több minisztériumban is megkezdődik az egészségügyi rendszer átalakítása, a kormány tervei szerint 2020-ban teljesen új alapokra helyezné az egészségügyi rendszert. Az EMMI már el is kezdte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közreműködésével az átfogó, egészségügyi szakmák összességére kiterjedő ráfordítási adatgyűjtést és díjtétel-felülvizsgálatát. Ennek célja, hogy a valós költségekre épülő finanszírozási rendszert dolgozzanak ki - áll a kormányhatározatban.
A tervek szerint a kormány felülvizsgálja a krónikus ellátás rendszerét is, március végére pedig ki kell dolgozni egy olyan adósságmentesítő programot, amely az állami fenntartásban működő egészségügyi szolgáltatók gazdálkodásának javítását segíti elő, az EMMI-nek pedig június 30-ig javaslatot kell tennie az egészségügyi rendszer szükségletalapú átalakítására is.
A kormány 79,451 milliárd forintos forrást biztosít a struktúraváltásra és az adósságrendezésre.
https://aktualis.blogstar.hu

Megjegyzések