Etarget -közép

Ungár Péter őszinte vallomása

Ez, kedves jobboldali barátaim, ez a kettős mérce.
„A lengyel külügyminisztérium bekérette az orosz nagykövetet, hogy adjon magyarázatot Putyin elnök korábbi, második világháborúval kapcsolatos kijelentéseire. Putyin elnök az előző héten azt nyilatkozta, hogy Lengyelország 1939-es megszállása emberéleteket mentett meg, valamint Lengyelországot vádolta a második világháború kirobbanásával.

Természetesen minden jóérzésű ember egyetért a lengyel kormány azon reakciójával, hogy sztálinista propagandának nevezte Putyin szavait, hiszen pontosan erről van szó. Az orosz hivatalos emlékezetpolitika ugyanis az utóbbi években megváltozott és a Szovjetuniót mentegető, a hetvenes évekből fölmelegített paneleket használ.
Ami igazán érdekessé teszi az egész helyzetet, az az, hogy a magyar jobboldal semmit, azaz semmit nem reagált erre. Pontosan tudjuk, hogy ha a svéd, a holland vagy a német kormány valamelyik tagja beszélt volna így Lengyelország szovjet megszállásáról, a teljes jobboldali média ezzel foglalkozna, jönne Bayer Zsolt publicisztikája, folyna a beszéd a HírTV-én és a köztévé sem tudna másról tudósítani. Ezzel szemben csiripelnek a kabócák. Ez, kedves jobboldali barátaim, ez a kettős mérce. Ezt, egy magát antikommunistaként definiáló politikai közösség nem engedheti meg magának.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Megjegyzések