Etarget -közép

Itt lenne az ideje, hogy Greta Thunberg tiszteletet tanuljon

Most Roger Federernek ment neki Grétácska.
Már meg sem lepődik senki azon, hogy ismét agyatlanul tombol a Greta-jugend. Most éppen Roger Federerbe állt be a klímahiszti-egylet svéd kommandantéja, de ha tovább erőlködik még a végén becsinál.
A mentális zavarokkal küzdő svéd kislány Twitteren állította bele a virtuális ekét a hússzoros Grand Slam-bajnokba, méghozzá azért, mert a svájci klasszis egy olyan banknak az arca, amely történetesen olyan ügyfélkörrel rendelkezik, amelynek egyes tagjai nem makulátlanul környezetkímélő ügyletekkel foglalkoznak. Na, puff neki.

Greta Twitteren írt elbocsájtó szép üzenetet a teniszcsillagnak, amelyben annak rendje és módja szerint be is tagelte Federert.
"2016 óta a Credit Suisse Bank 57 milliárd dollárt hitelezett olyan cégeknek, amik ebből új fosszilis energiahordozó-lelőhelyeket tártak fel. Ez teljesen összeegyeztethetetlen a klímaakciókkal @RogerFederer, te támogatod ezt?"
- lamentált a kis Greta.
Hithű követői - nevesül a 350.org Europe névre hallgató klímaszervezet "katonái" - azután kezdtek őrületes lejárató kampányba, hogy múlt héten elkezdődött 12 aktivistájuknak a bírósági tárgyalása. Amit azért rendeltek el, mert ezek a renitens fajankók teniszeztek a Credit Suisse Bank egyik fiókjában, ezzel tiltakozva Federer és a pénzintézet marketingkapcsolata ellen.
Szerencsére Roger Federer egy kimért úriember és nagyon diplomatikusan reagált a Greta-jugend csaholására.
"Négy kisgyerek apjaként és az univerzális oktatás odaadó híveként nagy tisztelettel és csodálattal figyelem a fiatalok klímamozgalmát. A fiatal klímaaktivistáknak hálás vagyok azért, hogy rákényszerítenek minket a viselkedésünk átgondolására és az újszerű cselekvésre. Tartozunk annyival nekik és a saját magunknak, hogy odafigyeljünk rájuk. Elismerő vagyok azokkal, akik figyelmeztetnek a magánemberi, sportolói és üzletemberi felelősségemre. A privilegizált helyzetemet arra akarom használni, hogy fontos kérdésekben párbeszédbe kezdjek a szponzoraimmal."
A betámadott bank egyébként közleményben jelentette be, hogy igyekeznek összehozni hitelportfóliójukat a Párizsi Egyezmény céljaival és a bank globális klímastratégiájának megfelelően ezentúl nem hitelezi új szénerőművek építését.
Szóval nincs itt kérem semmi látnivaló, Greta meg tanulhatna egy kis tiszteletet Federertől. Nem árthat meg neki.
Dorogi László - https://ezatuti.blogstar.hu

Megjegyzések

  1. Honnan tud ilyen dolgokat ez a kislány?!

    VálaszTörlés
  2. Szégyen, hogy egy ilyen debil 16 éves kislány nevében harcolnak és támadnak meg köztiszteletben álló embereket. Köztudott, hogy ez a gyerek sem mentálisan, sem szellemileg nem alkalmas még egy beszéd elmondására, sőt még egy sajtótájékoztatón feldobott kérdésre se válaszolni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése