Etarget -közép

Kitör az „M-háború” az ellenzéki térfélen?

Ez valami elképesztő!
A Magyar Hang információ szerint a Momentum immár a Márki-Zay-féle mozgalomtól is eltávolodna: egy, a párt etikai és felügyelőbizottsága által kezdeményezett döntés értelmében ezentúl nem lehetnek tagok az MMM-ben a momentumosok.
 
Mint a hetilap megtudta, a párt testülete egy párttagtól érkező beadvány alapján vizsgálta meg azt a kérést, miszerint MoMo-s milyen szerepet vállalhat a Mindenki Magyarországa Mozgalomban. Információik szerint a döntés indoklásában kitértek arra, hogy bár a jogszabályok pontosan meghatározzák a politikai párt fogalmát, ám azt nem, hogy mi tekinthető politikai szervezetnek.
Ezért a beadvány nyomán először rögzítették a politikai szervezet fogalmi alapjait, majd megállapították, hogy alapszabályuk értelmében ez esetben – azaz a Momentum és az MMM viszonyában – összeférhetetlenség áll fenn. Kitértek arra is a Magyar Hang információi alapján, hogy az MMM és a Momentum között csak informális és nem formális, azaz aláírt megállapodás van az együttműködésről.
Ezek alapján elképzelhető, hogy a jövőben momentumosként nem vehetnek részt az MMM munkájában, ami – tekintve az MMM eddigi nyitottságát és főleg azt, hogy mennyire támaszkodott más pártok támogatóira közszereplései, rendezvényei során Márki-Zay és csapata – nagyban befolyásolhatja annak a célnak a megvalósulását, hogy egy ellenzéki ernyőszervezet legyen csak a Mindenki Magyarországa Mozgalom.
Ezt a gondolatmenetet alátámasztani látszik az a Facebook-poszt, amit Márki-Zay hétfő késő délután tett ki, és amiben azt írja: az őket segítő momentumosok nem látják összeférhetetlennek a két szervezetben végzett munkájukat. Leszögezi: erről a kérdésről is szeretne beszélni Fekete-Győr Andrással és a Momentum vezetőivel februári találkozójukon. Ehhez azt a fotót csatolta, amin – még az őszi kampány alatt – a Momentum kisteherautója előtt fog kezet Fekete-Győr Andrással.
(Mandiner)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése