Etarget -közép

Levél Nyugatról

Rokonaim! Miért szidjátok annyit a kormányotokat?!
Higgyétek el nekem, hogy innen nyugatról nézve, a Magyar Kormány a legjobb kormány a mai Európai Unióban! Nos, még mielőtt elindulnátok a kényszerzubbony után, amit rám akarnátok húzni, íme az indoklás, és a jó kormány definíciója: Nem az a jó kormány, amelyik valakik ilyen-olyan szubjektív ideologikus elvárásainak így, vagy úgy megfelel; hanem az, amelyik a saját meghirdetett programjának tud a legmesszebbmenőkig megfelelni! Ennek legfontosabb előfeltétele, hogy stabil legyen, több cikluson át el tudja nyerni "népfelsége" egyértelmű bizalmát! Nézzünk körül egy kicsit Európában!

- ANGLIA: Brexit! Végtelen, terméketlen viták a minden demokráciák legszentebb fellegvárában! Nulla közeli GDP növekedés, lezüllő nagyvárosok! Dezintegrálódó "Egyesült Királyság"!
- FRANCIAORSZÁG: Sárga Mellényesek káosz-forradalma; kukaborogatás, gyújtogatás, mint tömegsport! Egy százalék körüli GDP növekedés, migráns krízis! Népszerűtlen elnök!
- NÉMETORSZÁG: Nagykoalíció, melynek jelenlegi össztámogatottsága negyven százalék alatt van, tehát inkább egy picike kis koalíció! Ennek következtében ineffektív kormányzás, gyengülő közbiztonság, egyre durvulóbb közélet! Fél százalékos növekedés, szélsőséges pártok térnyerése!
- SPANYOLORSZÁG: Minden évben megválasztanak egy kormányt alakítani képtelen parlamentet! Eladósodottság növekedése, polgárháborús Katalán helyzet!
- OLASZORSZÁG: Hatalmas államadósság, gyenge GDP! Ineffektív kormányzati struktúra, migránsválság!
- AUSZTRIA: Koalíciós kormányzás, ahol a nagy ideológiai ellentéteket a szőnyeg alá söprik! Ez lenne az úgynevezett "ésszerű kompromisszumok" osztrák hagyománya.
- SVÉDORSZÁG: Migráns válság, durvuló közélet, romló közbiztonság!
Summa Summarum: Minden olyan országban, ahol a "Willkommenskultur" teret nyert, gyengült a politikai stabilitás! Az integráció illúziónak bizonyult; kiszámíthatatlan, nehezen kezelhető folyamatok indultak el! Még a Visegrádi "sorstárs" országok politikai stabilitása sem hasonlítható össze a Fidesz vezette kormány stabilitásával! A jelenlegi Magyar Kormány minimum 12 éven keresztül tud kétharmaddal kormányozni; és ez már önmagában is egyedülálló, példa nélküli stabilitás! Ennek következtében vált lehetővé, hogy a 2010-ben meghirdetett ambiciózus célokat, vagy már meg tudta valósítani, vagy jó úton halad afelé, hogy azok megvalósuljanak. Mik ezek az eredmények? A statisztikáknak mindenki utána tud nézni, ezért csak néhány tény, adat.
- Gazdaság: A nemzeti össztermék 2010-eshez képest 60%-kal növekedett. Ez évben az 5%-os növekedés, ami EU csúcs!
- Munkanélküliség: 2010-ben 12%, 2019-ben 3,4%
- Eladósodottság: 2010-ben 83%, 2019-ben 68%. Ennek deviza része 60%-ról 20%-ra csökkent!
- Költségvetésünk: Már nyolc éve a 3%-os hiányhatár alatt! Soha még nem volt ilyen Magyarországon!!!
- A reál jövedelmek széles sávban emelkednek, a fogyasztás már hét éve növekszik!
- A mélyszegénységben élők száma csökkent, a középosztály megerősödött!
- A családtámogatási rendszer egyedülálló, példaértékű!
Ezek tények, adatok, melyeket az EU Statisztikai Hivatala is így tart nyilván. Senki nem beszél róla, de óriási eredmény az, hogy sikerült feloldani a kisantanti reflexeket. Még soha nem voltak ilyen jók a magyar szerb kapcsolatok, és a szlovákokkal való viszony is sokat javult. A csehekkel való viszonyt a kölcsönös szimpátia jellemzi, a lengyelekről nem is beszélve! Ez nagyon nagy dolog, kár, hogy nem kap nagyobb figyelmet! Tehát nincs más dolgotok, kedves magyarok, rokonok, minthogy örüljetek, hogy ilyen kormányotok van, mert annak, hogy ennél jobbat kapjatok, a realitása nulla! Miért? És itt most rá kell térnem a magyar ellenzék helyzetére. Nem hálás a feladat. Ki kell mondani, hogy amennyire a Fidesz Kormány a legjobb Európában, olyannyira a legrosszabb az ellenzéke! Ez a helyzet aggasztó. Az egyik fő baj az, hogy ez az ellenzék frontálisan tagad minden tényt. Szerintük "nincs növekedés, nincs jövedelem gyarapodás, nem csökken a munkanélküliség, minden rosszabb, sőt, a rosszabbnál is rosszabb". Ezzel a hisztérikus, infantilis valóságtagadással - lásd parlamenti performanszok - több baj is van, azon túl, hogy elég nevetségesek.
- 1. Nem csak kifelé, befelé is destruktív. Beszűkíti a látókört, politikai csőlátáshoz vezet.
- 2. Intellektuálisan lehúz, szellemileg retardál. (Nem létezik, hogy a privát életükben is olyan hülyék legyenek, mint a kamerák közelében.)
- 3. Ez csak frusztrációhoz vezethet, aminek következtében agresszívvá válnak. Azzal kelnek és azzal térnek nyugovóra, hogy "mindenre lövünk, foglyot nem ejtünk"! (Gyurcsány, Vadai, Szabó Tímea, Tordai, Jakab, Hadházy és még sokan mások.)
- 4. Alapállásuk - érvelés helyett - a vádaskodás. Mindezt teljesen humortalanul. Lengetik a husángot: "Korrupció! Korrupció!"
Kell róla beszélni, mert ez a vád, legyen akármilyen bizarr is, hat. Védekezni nem könnyű ellene, mert aki védekezik, az már gyanús. Emlékezzünk a római jog első alapelvére; "bizonyítás nélkül nincs ítélet"! Ma is kellene, hogy működjön, de nem működik. A baloldalon valószínűleg genetikailag kódolt beidegződés, hogy előbb megvan az ítélet, majd csak utána kotorásznak bizonyítékok után. Elég egy újságcikk, egy fuvallatnyi gyanú, és máris megvan a "megdönthetetlen bizonyíték". Szerintük, "korrupció az, amiből engem kihagytak". Apropó! Feszülten várom a nagy leleplezéseket a fővárosból, meg az ellenzék által megnyert kerületekből. Pikóék meg a többi összefogók állítólag minden aktát zároltak! Eddig még a Ceglédy féle inkvizíciós jogászoknak sem sikerült a "borzalmas fideszes bűnökre" rábukkanniuk. Van egy gyanúm. Lehet, hogy csak olvassák az aktákat, de nem is értik azt, ami bennük van?! A közigazgatás is egy szakma, amit nem éppen a forradalom-képző szemináriumokon szoktak oktatni! A magyar ellenzék további gyenge pontja a gyenge káderállománya! Ennek legfőbb oka és díszpéldánya, maga Gyurcsány Ferenc. Először is le kell szögeznünk; Gyurcsány Ferencnek nincs diplomája; ez egy nagyon fontos tény! Precízebben: Még szakdolgozata sincs! "Elveszett!" Jelentem, ha egy diploma elvész, ha nyomát sem találni, azt vagy soha meg sem írták, vagy plagizálták, és ezért inkább eltüntették. Ultima Ratio: Gyurcsány Ferencnek nincs joga "okosakat" mondani; ameddig a szakdolgozatát meg nem találja, addig egy utolsó hazudozó senki, aki nem érdemli meg, hogy egyetlen szava is bárhol meghallgattassék! Az a tény, hogy ez az ember össze tudta szélhámoskodni magának a miniszterelnöki széket, nem csak a baloldal, de az egész magyar demokrácia örökös szégyene marad! Az általa "igazságbeszédnek" titulált öszödi performansza a demokrácia totális perverziója, egy mefisztói sötét világ megtestesülése!!! Az a tény, hogy ez az ember még mindig itt van a közéletünkben, már önmagában egy súlyos tehertétel, mely megnehezíti egy a demokráciában normális kormány-ellenzék viszony kialakulását. Ebben a sötét közegben képtelenség, hogy hazáért, népért felelős politikai közösségük tudjon létrejönni! Csak a bosszú, az Orbán-fóbia, a "mindent, vagy semmit!" a "vagy mi, vagy pusztuljon el minden!" terjed a baloldalon, mint egy fojtó szellemi gázfelhő. Ezért hát feleim, kedves rokonok, magyarok, ÁLLJON MEG A MENET! Emlékezzetek milyen időket éltünk 2002-2010 között! Aki a múltját elfelejti, az a jövőjét könnyen elveszítheti! Minden kormányt lehet kritizálni, még a legjobbat is. Sőt, kell is kritizálni! De ismétlem, annak az esélye, hogy a jelenleginél egy más konstellációban jobbat kapjatok nulla! Főleg nem a Kisnyilasok, a Krypto-Kommunisták, és a Liberál-Fasiszták szörnyszülött katyvaszától!!!
(Fasang János - Düsseldorf 2019 karácsonyán)
Forrás: Kulcsár Lajos Facebook

Megjegyzések

  1. Nagyon igaza van kedves F.J., az irás tükrözi a valóságot. Sajnos, a baloldalnak semmi sem számit, vesszen a haza, az emberek szabadsága, csak a kezükben legyen a hatalom. Agymosottak, nem tudják felmérni a bevándorlás következményeit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Léda Kedves! Nagyobb a baj. Ezekre ugyanilyen szintű emberek adják a szavazatukat. A " Bárki jobb mint a jelenlegi kormány" elvet követik. Tehát nem az ész működik náluk, hanem gyűlölet. A nyíltan liberális DK bedarálta az MSZP-t és a szélsőjobb JOBBIKKAL összeállt. Ez az ellenzék és a néhány %-os pártocskák.

      Törlés
  2. KEDVES Léda van itt egy pár apróság ami talán nincs a sajtótokon keresztül beledöngetve abba az okos kis buckosotokba: 1. Sereghajtók vagyunk Európában szinte minden mérhető statisztikai kimutatásokban, Egy főre jutó GDP, vásárlóerő-paritás, Egy főre jutó fogyasztás, PISA teszt, stb....a sor szinte végtelen... A rezsicsökkentett gázár csak 2019-ben 30% lett olcsób, egyébként fele annyiba kerül, mint a rezsi-Szilárd pezsgése idején. De itt van a Világbajnok ÁFA, Lejtős választási törvény, kiüresített alkotmánybíróság, bedarált szakszervezetek, haveri kapitalizmus, eltusolt ELIOS ügyfélék, okosodó Mészáros Lőrinc félék, Gyors döntésű Paks 2, Lassú döntésű Superkorház-projekt, Nem építhető szélerőművek, 16 évre csökkentett tankötelezettség, Simicska csörte, pöfögő egészség ügy...de arról az írásom végén lesz egy kis olvasni valód.......vagy keress rá a :------3.3.1.ábra:A reáltermelékenység, a reál GDP/fő és a reálbérek változása (2008–2016)---- ra a google-ben és az Eurostat adatait látva és esetleg értve is rácsodálkozhatsz ....vagy keress rá : Eurostat 2018 Magyarország ----- ha ez hosszú olvasmány lenne, akkor...... és ha még mindig van kedved felpofozni magad itt egy mai csemege: Mennyit költünk egészségügyre : De inkább ne olvasd, mert ha felfogod netán megérted a cikket , akkor előfordulhat, hogy felállsz székedről, felköpsz és alá állsz, hogy Te eddig hogy nyelted a nokedlit a allami média csillagain, az M1 és a TV2-n keresztül . De hidd el én büszke leszek rád, büszke, mert mertél kételkedni. SZÓVAL a cikk amiről fentebb írtam, másold be, olvasd el, írj nekem valami frappánsat. https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egeszsegugy-kozkiadas-politikai-prioritas-halalozas.698395.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link----------Ne csak agymosó sajtót kajálj és hidd el több leszel, én szurkolok neked.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből egy szó sem igaz, felesleges volt a felsorolása, csak egy dologra emlékeztetnék a sereghajtással kapcsolatban bezzeg Románia vonatkozásában. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190205/oriasi-bajban-van-romania-magyarorszag-padlogazzal-eloz-312893
      A szuperkóházzal kapcsolatban pedig keresse fel karácsonyt miért akadályozza.
      A gázárakkal kapcsolatban nem világos mit jelent a 30%-os csökkenés, ez viszont sokkal érthetőbb: https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Natural_gas_price_statistics/hu&oldid=452480

      Nézzen utána a többi dolognak is, megkapja a helyes válaszokat.


      Törlés
    2. Ez egy jó nagy maszlag. Nem érdekelnek az okoskodások, de a mészáros birodalom gyarapodása bizonyári eisteinni okosság. A röhejesen alacsony magyar nyugdijak 2.8%-os emelése szégyen. Remélem felébrednek a nyugdijasok. A forint folyamatos gyöngítésével, pedig ellopják a kevéske megtakarításunkat. Düsseldorfból pedig könnyű okosnak lenni.

      Törlés
    3. A sok ostobaság közül csupán a gázárhoz egy megjegyzés. Hozzánemértők előszeretettel lovagolnak a rendszeréből kiragadt "világpiaci gázár" 30%-os csökkenésén. (Ami gyorsan változik) Kérdezem, a gáz "világpiaci ára" hol értendő? Az én mérőórámnál? Nem. A tengizi, sziériai gázmezőknél, ahol bekerül a 4-5000 km-es csővezetékbe. Kb. 500 km-enként nyomásfokozó kompresszorállomásokon(ukrán tranzitdíj, stb.) keresztül eljut a hazai gázfogadókhoz, földalatti gáztárolókba, ahová letárolják, majd kitárolják. Szeparálják, keverik, szagosítják, stb. Majd átadják a szolgáltatóknak, akik a nyomását leszabályozva benyomják az általuk fenntartott városi hálózatba, nyomáscsökkentő, mérőóra. Itt kerül fogyasztásra "fogyasztó áron". A fogyasztói árnak 10-15 %-a "világpiaci" beszerzési ár. A többi költség ugyanúgy felmerül, akármennyi a "világpiaci ár". Tehát egy 30%-os világpiaci árváltozás a fogyasztói árban 3-4,5%-os változást okoz(hat).
      Sosem szabad kiragadni egy adatot a rendszeréből, mert téves következtetésre jutunk. Értendő ez a "világbajnok ÁFA-ra is. Mert mellette ott van az "európabajnok" társasági adó. Aki a rendszereknek nem képes felismeri az összefüggéseit annak nem kell feltétlen beleszólnia. Nem telefon ez.

      Törlés
    4. Aki normális az Düsseldorfból is azt látja,mint Mátészalkáról,Budapestről,vagy Bezerédből.Nem hibátlan a kormány,de a helyére törekvőek,fényévekkel rosszabbak.Mint nyugdíjas mondhatom,hogy nem dőzsölhetünk,de nem is élünk rosszabbul,mint ez idáig bár mikor.Ahol meg sereghajtók vagyunk,az nem ennek a kormánynak az impotenciájára , vagy korrupciójára vezethető vissza,hanem az előző kormányok hibáira.A Szlovákok,Lengyelek,Csehek,pont 2002és 10 között előztek meg bennünket.Nem utolsó sorban,talán az egész világon nincs még egy ilyen aljas, népellenes, hazug, ellenzék,aki annak tudatában hogy hazugságaival a választókat képtelen meggyőzni,hát a nemzetközi színtéren támadja a kormányt,rajta keresztül a Magyar népet.

      Törlés
    5. Aki név nélkül ír, annak a szava annyit ér, mint a levegőbe kiáltott szó. Semmit. A düsseldorfy úrnak minden szava igaz. Főleg abban van igaza, amit gyurcsányról írt, mint pl. Gyurcsány Ferencnek nincs joga "okosakat" mondani; ameddig a szakdolgozatát meg nem találja, addig egy utolsó hazudozó senki, aki nem érdemli meg, hogy egyetlen szava is bárhol meghallgattassék!

      Törlés
    6. 2002 ÉS 2010 között balliberális MSZP ,SZDSZ és DK bandák főleg Gyurcsány vezetésével még az EU-ba is hazug gazdasági adatokat küldtek és itthon is hazug adatokat közöltek , ez a korruptságuk Gyurcsányéknak csődöt okozott nekünk ,20 milliárd eurós hitelt kellet kommunista Gyurcsányék miatt felvenni ,ő csak az állammal üzletelt balatonőszödi drága ingatlant is potom összegért nyúlta le. Ami után tönkre tette az országot le is lépett rengeteg az államtól ellopott milliárdokkal Gyurcsány.

      Törlés
  3. Kevéssé tisztelt Unknown! Ha valamit állít, vállalja a nevét is! Névtelenül mindent elbír a "papír", az erős csúsztatásokat és a szemenszedett hazugságokat is.

    VálaszTörlés
  4. Ez az Unknown (mit akar jelezni ez a név?) nyilvánvalóan a retardált, zsigeri gyűlölettel megáldott ellenzék egyik szócsöve. Neki áll felsorolni hazug, egyébként lényegtelen pitiáner ügyeket. Ilyen baromságok hangzanak el az EU Bizottságában is, nem nehéz kitalálni, honnan származnak. De ha már sereghajtók vagyunk mindenben Európában, akkor hol voltunk helyezés tekintetében Gyurcsány kormányzása idején? Ugye nem azt mondja ez az okos tojás, hogy akkor elsők voltunk? Nem érdemes egyébként ilyen figurákkal vitatkozni, neki ez a feladata, ez a munkája. Ez egy fizetett troll, leírt sorok alapján kapja a bérét.

    VálaszTörlés
  5. Az "ismeretlennek" üzenem: Nem tudom, hogy mennyire korrupt a Fidesz, egyenlőre senki sem tudta rábizonyítani a korrupciót.Hogy építi a jobboldali nagytőkés réteget, azt nagy örömmel látom. Az én családom, akik egész életükben szorgalmasan dolgoztak, 1938.-ban hitelből nyitottak egy háztartási boltot, amit sikerült rendesen, nyereségesen működtetni. 1951-ben tollvonással elvették tőlük. A nagynéném lakásába (mert azt is elvették)egy 23 éves komcsi újságíró költözött. Biztosan sikerült neki jó nagy nyelvcsapásokkal megdolgozni érte. Nekem kárpótlás sem jutott, mivel az Mszmp az államosított magánvagyont magának privatizálta, én biztosan nem fogok szurkolni a Gyurcsény féle (ők a baloldali nagytőkések !)bagázsnak, bármilyenre színezik magukat. Inkább vigye a vagyonomat valamelyik fideszes, mint egy rohadt buta, semmirekellő komcsi és koalíciós barátja. Ja, és nyugdíjat csak a levont és befizetett járulék után szabad fizetni ! Kérem tájékoztassa erről a most már nyugdíjas kisvállalkozókat, akik minimálbérre bejelentve dolgoztak, kacsalábon forgóban laknak, luxus terepjáróval járnak, persze a nyugdíjuk meg kevés ezek fenntartására, ne sírjanak olyan hangosan ! Nem tudom sajnálni az egész életében tücsökként élő és iddogáló - most meg síró - embereket sem. Csak azokat szabad sajnálni, akik tényleg akaratukon kívül maradtak kisnyugdíjasok. Nekik viszont lehetőségük van kiegészítésre, éljenek vele !

    VálaszTörlés
  6. Az én álláspontom szerint Magyarországon most azért erős a gazdaság mert áramlik be az úniós pénz. Így könnyebb, mint bentről ugyanezt megteremteni. Ennek jelentős része pedig nem oda kerül, ahova kellene.

    VálaszTörlés
  7. Irjak megjegyzést? Írjon a franc! Ilyen elvakult Fidesz hívőnek nem is vagyok hajlandó írni, mert csak felhúznám magamat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem, kis hazánkban az a legnagyobb baj, hogy két erős tábor alakult ki. A Fidesz-t és Orbán Viktort utálók vs. a jelenlegi kormányt kedvelők, támogatók. Ez eleve rányomja a bélyegét a hazai politikai életre és annak hatásaira. Igenis vannak jó intézkedései és sikerei a jelenlegi kormánynak! Azokat "ellenzékiként" miért nem lehet elismerni és támogatni? Ellenben vannak nagyon is kifogásolható megoldások, amiket viszont a "kormánypárti" erők miért nem kritizálnak? Ha ellenzéki weboldalra vagy blogra kukkantok be, ott 100% hogy ócsárolják a Fidesz-KDNP kormány minden megnyilvánulását, és ha nem teljesen értesz egyet, akkor már "Fidesz-birka" vagy! Persze, ugyanez van fordított felállásban is! Kormánypárti oldalon felhívod a figyelmet bizonyos hibákra, akkor meg "troll" vagy és elküldenek melegebb éghajlatra! Az a baj ezzel, hogy így nem lehet semmiről sem normális párbeszédet folytatni! Egyébként, ennek tükörképe megtalálható a Parlamentben.

      Törlés
  8. Hát mi voltunk kint franciaországban, Brüsszelben és magam Amerikában de haza is húztunk pont a leírtak miatt. Azt még nem is írja, hogy amerikában még társadalombiztosításom sem volt mint ahogyan az amerikai ismerőseim közül csak egynek volt. Az árak meg vidéken még talán de pl Párizs megfizethetetlen egy apartman bérlés ha egyáltalán kiadják külföldinek brutális kauciókkal de ami betett amikor a kint élő kedves befogadottak nekiáltak autókat égetni csak azért mert az egyikőjük a rendőrök elől (akik lopáson kapták rajta ) elbúlt egy trafóban eső idején felfeszitve azt és persze agyonvágta az áram... suliba nem nagyon járt persze. Na erre ország szerte gyújtogatások fosztogatások stb. Ennyit a nyugati "kultúráról" annak annyi sajnos kész Beirut a városok azóta meg már a templomaikat, műemlékeiket is felgyújtják, rombolják.
    Jó hogy volt hova visszajönni. A francia munkatársaim Evian-ba, hegyekbe, vidékre húzódnak. ingáznak svájcba dolgozni ha tehetik. Brüsszel detto de ott az EU és Nato bürokrácia még adómentességet is kapott ami persze hergeli a helyieket, növeli a feszkót.
    A fiam pedig a suliban a kultúrált és együttműködő midenféle nációk mellett sajnos az elvadult, neveletlen bevándorló gang-ekkel volt kénytelen egész nap kibírni. Nos haza is akart jönni amint tehettük és jöttünk is.
    Nekem az dumáljon kint milyen jó aki ott is él.
    https://www.youtube.com/watch?v=uQ7mB5ZRjeg

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése